Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA
Големи притеснения, голямо чудо, ще кажеш, че баща ти и роднините ти досега са живели в гората.
Едно 80% съм сигурна, че баща ти знае, че ти е дошло, роднините ти са се досетили, но не са ти казвали нищо, за да не те притесняват. .......

И НИКАКВИ хапове без лекарско предписание, само защото някоя си кокошка направила така. Отиваш на гинеколог, казваш си проблема, той ако прецени, ще ти изпише хапчета(въпреки, че дълбоко ме съмнява това да се случи).

Приятна почивка и не драматизирай толкова нещата!
Точно така!!

Съгласен съм с всичко горенаписано!

Само не схванах на каква точно научна база все още стъпва моминско-фолклорният стереотип "не мога да влизам във водата..." ?!

Кое точно би ти попречило да го правиш?
Ще повредиш Морето може би?
Или то Теб?

Тогава просто зарежете всяка хигиена основана на ВОДАТА в периода когато сте "неразположени"!
Иначе - по тази логика - Ще повредите Водата...или себе Си....

Измислени неща са това, отглас от един (надявам се отминал!) свят в който Жената е непълноценно и неравностойно "нещо" на Мъжа...
Може ли такава диващина да се култивира съзнателно у млади хора все още - ето това ми е интересно?!

Изявата на менструално кръвотечение е нещо НОРМАЛНО!!! Нормална част от човешката физиология е и ВСИЧКИ (надявам се!) знаем, че е така.
Някой да намира за нещо "срамно" или естетически неприемлив факта, че собствената му устна кухина непрекъснато продуцира "течение"...или че очите му правят същото...или че дори в мозъкът му се случва същото?!?
Ако това не е "срамно" - защо тогава нормалното женско физиологично течение да е такова? Дали някой е готов да обясни?

Извод - отивай да почиваш, радвай се на Слънцето§Морето отблизо в никакъв случай НЕ посягай към фармакоактивните в-ва, които ще повредят за дълго този чуден механизъм, чрез който всички ние идваме в света.