С какво те привлича киното?
С неизвестното.Интересен ми е целият процес в детайли.

Най-вече усещането на актьора пред камера.
Какво кино харесваш? //няколко заглавия, режисьори, прочее, каквото се сетиш;
За Михалков казах май.Стенли Кубрик напоследък доста често. Ал Пачино в почти всичките му филми,та дори и изтъркания Джони Деп,който обаче играе със завидна лекота.Малко Уди Алън ,но той често ми идва в повече.
Не мислиш ли, че в киното актьорът не е водеща фигура? (за разлика от в театъра, да речем)
Не. Актьорът никъде не е толкова водеща фигура ,колкото изглежда. По-скоро като глина ,която се меси сама ,а не като гениалния грънчар.
Любим драм. текст? Монолог? Персонаж/мечтана роля?
Не съм чела достатъчно ,пък дори да бях надали щях да имам любима пиеса или откъс ,или монолог, или персонаж. Но преди време ми се искаше да изиграя някоя от героините на Едуард Олби(сега ми се струва малко смешно дори).
Какво ценно за себе си откри в актьорската
професия?(освен прякото въздействие в/у публиката и възможността за кукловоденето й:Д)
Свободата на мисъл, действие, съзнанието като цяло. И обратното- бъздействието на публиката върху актьора.
Дава ти много ,обаче и много ти взима.С всяка роля откриваш и по нещо ново за себе си,а понякога губиш своя част.
Когато слезеш долу и станеш "кукла" отново се чувстваш малко изгубен сред другите.
Много сложно стана. Хах, сигурно само аз си го разбирам.
Какво предпочиташ да играеш - нещо близко до теб или точно обратното? Защо?
Досега съм играла предимно близки до мен същества.Сигурно това е причината да искам да изиграя нещо коренно различно. Интересно ми е дали ще мога да го разбера, да се науча да мисля като него или ще го пречупя през себе си.Което обикновено правя,но не съм сигурна , че това е най-правилното.
Какъв е богатият образ? Този,който ти дава възможност за богат вътрешен живот,предполагам. Притежаващ солидна биография и променящ се в хода на пиесата.
А какъв е добрият актьор?Отдаден.
//ако искаш сподели и няколко имена на любими лицедеи;
Ох, много са. Ще се захвана по-късно.
Пееш или свириш(на какво?)? Да пея мога малко. Да свиря на пиано мога по-малко.
Каква искаше да станеш като малка?Художничка.Като татко и мама, и баба ,и половината рода.
А сега? Актриса...но не го искам достатъчно силно ,за да стана наистина.
А каква мислиш да...?
//скролът започна да ми се ебава пак, затова спирам
и моят така прави. не му се сърди.