- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пиърсинг и малко въпроси към него!
Здравейте!Мисля скоро време да си направя пиърсинг на пъпа. Може ли да ми отговорите на следните въпроси:
1. Каква е самата процедура и колко време отнема?
2. Слага ли се някаква инжекция?
3. Със какво да се промива пиърсинга?
4. Кои материари са най-подходящи освен титана?
5. След колко време трябва да се махне медицинската обеца?
6. Кой сезон е най-подходящ да си го направя?
7. Има ли опастност от инфекция, която да ми донесе много проблеми?
П.С.: Търсих в търсачката, но не намерих подобна тема! Ако има извинете ме! Ако се сещате за нещо друго, за което не съм питала, апък е полезно да го знам, моля споделете го!Благодаря за отговорите!
![]()
Първоначално написано от LipSy
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
[b]аз лично нямам обица на пъпа.. но една приятелка си беше направило отдавна. Поразпитах я малко, но нз много каза ми, че неболяло много бързо ставало ..слагат ти медецинска обица и поне 1 месец тряя си с нея и после си я сменяш.. няма значение кога 6те си я напрайш можи и сегаима опасно от инфекция но не е голяма зависи не тряя да си я махаш и при кого си отишъла също да те пробие
тва е!![]()
Не е добре сега да я направи, защото е лято и сигурно ще ходи по басейни, а дезинфекциращите вещества във водата дразнят дупката и лесно може да стане инфекция.
Въпрос на гледна точка.Първоначално написано от xxKiFlA
![]()
Баш сега трябва. Ти кога искаш...през зимата ли, че да си дразни обицата с половера и с дрехи по тялото. Ех ще потърпи малко време без басейн...Важното е да си промива редоно обицата, да не я пипа с мръсни ръце, а и слънцето помага за заздравяването, такаче сега е перфектното време.Първоначално написано от Spider4eto
Изобщо не боли. Процедурата трае към 2 минути, през които ти пръскат локална упойка (Лидокаин), рисуват 2 точки (от къде трябва да мине иглата), дупчат те с абоката, слагат ти обичката и те промиват.
Е лятото сякаш не се носят дрехи, ако не е пуловер ще е някое прилепнало потниче. Шанс да се закачи с дреха винаги има. А и времето без басейни никак не е малко, тъй като обицата заздравява бавно- от 4-5 до 9 месеца.
Една статия за авторката, ще й се стори полезна.
И аз съм на мнение, че лятото е най- неподходящия период за пробиване.
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
Да обаче аз съм помагала близо година на един мой приятел в пиърсинг студио и тези неща са ми по-ясни. Едно е леко да ти се потърква леката материя от тънките летни дрехи по обичката друго е да се закачи във някой вълнен половер, който през цялото време при всяко движение ръчка обичката. Едно е лятото да си го направиш и от слънцето и морската вода да зарастне за месец, друго е зимата да се пробиеш, зимните дрехи да ти ръчкат обичката непрекъснато, да се зацапва дупката от тъканта, да ти се образува инфекция и вместо месец, два ще го чакаш да зарастне полувин година до 9 месеца.Първоначално написано от mynichka
Здрасти. И моят е на няколко дена. Промивки се правят с физиологичен разтвор. Има го в аптеките, мисля че се води също и разтвор за лещи, но не съм убедена. Не боли много. Солената вода, ще ти помогне за заздравяването. Внимавай с басейните, пълно е с хлор, който е дооста вреден. В общи линии е това, ако ще ходиш в студио там ще ти дадат допълнителни инструкции.
За по-сигурна заащита антибактериални сапуни с неутрално pH при къпане.Сутрешна, обедна и вечерна промивка с разтвора. Не пипаш с мръсни ръце и не ръчкаш.Трябва да заздравее.
Та така. Аз не се старая чак толкова - пиърса ми на езика си зарастна сам без препарати. Ако искаш да питаш нещо пиши лично.![]()
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!
![]()
И само да кажа че полувината въпроси са излишни.Нз кво толко де шашкате .Като решите да си направите обеца отивате правите си и там ви казват абсолютно всичко което ви е нужно да знаете.Аре relax отиди и си направи обичка:P
Аз си мислех, че зимата е по-подходящ сезон за пробиването, обаче явно лятото е по-подходящо!Заради дрехите и зарастването. Аз на басейни и така и така не ходя много, защото не мога да плувам.
Благодаря за съветите ви!
![]()
![]()
Ами и още един въпрос имам: На колко години мога да си я пробия, така че да не идва родител с мен
(не съм пълнолетна)!
Ами също така и ако се пека на пража има ли вероятност от инфекция? Няма да се купя в морето само да се пека?!
Принципно ти трябват 16 години, но почти никъде не ти ги искат наистина. Най-хубавото студио в София за мен е в безистена на Пиротска 3. Имам много пиърсинги и са ми правени в различни студиа, но това на Пиротска з амен е най-доброто.Първоначално написано от LipSy
Вярно цените са малко по-високи, но бих предпочела да дам 10лв повече и пиъринга да е перфектен, от колкото да дам малко пари и да ме продупчат накриво.
За плажа нямаш проблеми стига да не си пълниш пъпа с пясък.![]()
Не не си го пълня с пясък!Първоначално написано от Callisto
Не обичам!
Ами мерси много за информацията, обаче аз съм от Шумен. Ако това студио има и в Шумен филиал (не знам и аз как да го кажа) там ще отида!
![]()
и аз съм от Шумен ..ама тии къде мислиш да ходиш да се пробиваш?
![]()
![]()
Я, все шуменци се събрахме.![]()
Аз лично знам за две квалифицирани студиа - в едното обаче вече не правят пиърсинги. Младен замина до октомври - говоря за студиото на руския. И май тук няма да успееш.![]()
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!
То като гледам май няма да се пробиваме в Шумен. Струва ми се, че няма толкова много специализирани студиа. Даже аз и не знам къде има такова. Май ще се наложи Шуменци до Варна да отскочим!![]()
Кое пък е това студио на руския? Аз не мога да се сетя.Първоначално написано от DarknessAngel
![]()
И още един въпрос имам. Вярно ли е, че като носиш обичата примерно 9 месеца и после дупката не се запушва?
Като тръгнеш от Херсон в посока Кауфланд.Не надолу, към пазара, а отгоре където са автобусните спирки и будките. Точно срещу тях. Има магазин за бои,спрейове, сладкарница Неделя и студиото е някъде между тях.Първоначално написано от LipSy
![]()
Първоначално написано от DarknessAngel
а да !! сещам се!ама там вече наработи май
м/д LipSy знам едно момиче което се занимава с пиърсинги.. тя ми направи на долната устна мно0го е добра.. и ще ти вземе по малко от 10лв!!![]()
![]()
Както казах, ще се върне октомври.
Ааа, да горе-долу се сетих!Първоначално написано от DarknessAngel