Аз имам малко различно мнение, от посочените в темата.

Аз нямам електронна везна
Не гледам калориите, не гледам мазнините, не гледам белтъчините и въглехидратите
Не гледам химическия състав на продуктите, не гледам Е-тата.
Не ме интересува произхода на домата, не ме интересува дали е расал в плодородни родопски хумус, или е тровен с пестициди.
Не спазвам диети от години.

Светът е полудял с тези съвети за уел - биинг, тоталното отричане на жълтъците на яйцата като причинител на инсулти и инфаркти, ГМО-та, анорексии, булимии, Кейт Мос, анаболи и др.

Имам позната, която взимаше амфети за да отслабва,ефектът беше двоен- от една страна подтискат апетита, от друга страна са достъпни, понеже спеспените пари от паржоли отиват за наркотици.
Имам и познати, които пушат по няколко кутии цигари на ден, за да им се гади и да не искат да вкарат нищо освен цигара в устата си.

Здравословното хранене е хубаво нещо, но последните години се е превърнало в индустрия, много факти, много проучвания, много Космополитън, някаква масова социална психоза.Всичко е добре прикрито и за осъществяването му са използвани двата най-силни коза- здравето и външния вид на човек..

За мен адекватното поведение е, умерената консумация на всякакъв вид храни и напитки, култура на храненето, отговорност към тялото ти, а не внимание към храните и точния им лабораторен състав.

И един макдоландс месечно е по-полезен, от това всеки ден да влизаш във филм какво точно ще вечеряш и да прекарваш 6 часа в супермаркета, търсейки най- безвредния продукт.