- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Фибри, мюсли овесени ядки
Аз имам малко различно мнение, от посочените в темата.
Аз нямам електронна везна
Не гледам калориите, не гледам мазнините, не гледам белтъчините и въглехидратите
Не гледам химическия състав на продуктите, не гледам Е-тата.
Не ме интересува произхода на домата, не ме интересува дали е расал в плодородни родопски хумус, или е тровен с пестициди.
Не спазвам диети от години.
Светът е полудял с тези съвети за уел - биинг, тоталното отричане на жълтъците на яйцата като причинител на инсулти и инфаркти, ГМО-та, анорексии, булимии, Кейт Мос, анаболи и др.
Имам позната, която взимаше амфети за да отслабва,ефектът беше двоен- от една страна подтискат апетита, от друга страна са достъпни, понеже спеспените пари от паржоли отиват за наркотици.
Имам и познати, които пушат по няколко кутии цигари на ден, за да им се гади и да не искат да вкарат нищо освен цигара в устата си.
Здравословното хранене е хубаво нещо, но последните години се е превърнало в индустрия, много факти, много проучвания, много Космополитън, някаква масова социална психоза.Всичко е добре прикрито и за осъществяването му са използвани двата най-силни коза- здравето и външния вид на човек..
За мен адекватното поведение е, умерената консумация на всякакъв вид храни и напитки, култура на храненето, отговорност към тялото ти, а не внимание към храните и точния им лабораторен състав.
И един макдоландс месечно е по-полезен, от това всеки ден да влизаш във филм какво точно ще вечеряш и да прекарваш 6 часа в супермаркета, търсейки най- безвредния продукт.
Всъщност да се избира и пазарува истинска храна е лесно. Просто се пазарува само от най-външните редове на супермаркета. Там са наредени всички пресни, необработени и неконсервирани храни. По вътрешните редове са консервираните, преработените и опакованите в лъскав целофан.
Как се избира здравословна храна? Отговаряте на тези три въпроса в този ред:
1. Среща ли се в този си вид в природата?
Зеле, домати, яйца - да.
2. Пра-баба ми яла ли го е?
Марули - да. Замразена пица - не!
3. Има ли го о това време на сезона?
Тук е малко по-сложно, но запомнете, че сезонните и местните (от място, а не от месо) винаги са за предпочитане дори и пред "био" продуктите.
Grumpy old madman
Потвърждавам. Човек трябва да влезе във форма, за да тича, а не да тича, за да влезе във форма. Тичането макар и да изглежда лесно и просто си има техника. Много затлъстелите НЕ трябва да тичат, защото ще си разбият колената.Първоначално написано от HarleyFlanagan
Grumpy old madman
Добре, знаеш ли важната тема в козметика и диети "секси тренировки за жени". Ето това спазвам. Само леко ми се пооформи тялото от това за има няма шест седмици-толкова издържах.
За тичането... и при мен е спорен въпроса сваля ли се,качва ли се,стяга ли се тялото... Някъде бях чела, че ако се загледаме в краката на един маратонец ще забележим колко слаби са те и ми се е набило в главата.
Навсякъде чета различни неща по този въпрос и понеже знаеш, че колкото и да знаеш, виждаш колко още много информация има и на този фон твоето знание се омаловажава...
А ти какво очакваш за 6 седмици? Сериозно?
Имаш два варианта:
1. Сядаш си на д-то изчиташ един куп информация, преценяваш кое според теб е вярно (понеже ще срещнеш коренно различни мнения по определен въпрос) и го следваш
2. Отиваш при треньор, плащаш си и му следваш съветите.
Второто е ефективно, но е много по-ефективно когато знаеш защо вършиш нещо.
Grumpy old madman
Тичането е нож с две остриета за жените.
Преди години започнах да тичам за удоволствие. Започнах да се пристрастявам, да ми става най-любимото нещо на света.Тичах над 2 часа всеки ден.
В последстие, от кръста надолу развих мускули като на футболист. Сега например, прасецът ми е толкова обемен (широк) колкото ми е и бедрото. Когато стоя права, мускула се очертава около кокала. Нямам хубави глезени.
Сега, ако не си поддържам формата, мускула ще се превърне в мазнина. Затова трябва да продължавам да тичам, за да не стане по-лошо и от сега.
Това е моят емпиричен опит, на теория не знам как стоят нещата.
Не ям такива неща по принцип, щото ако говорим за отслабване не мисля, че има голям ефект, но не съм запознат все пак... не знам.
А от оловото ще стане златоПървоначално написано от strangler
Мускул да стане на мазнина само с алхимия може. С химия и биохимия не става. Обратното също не става.
И останалото хич не е вярно. Просто правиш грешните връзки. И не не ме питай от какво ти е голям прасеца. не мога да ти кажа, но 99% не е от тичането!
Grumpy old madman
Ох, ами канис ми е пробутал едни тренировки за намаляване обема на бедрата и т.н. та тези не мога ли да ги комбинирам с тичане?
Говоря за крос, два пъти седмично, не повече от 30 минути...
А федербал?
че ми е страст
![]()
Неизползван мускул намалява обема си, намалява енергоразхода си и в краен случай - закърнява.Първоначално написано от strangler
Но виж, ако мускул ставаше на сланина, то щеше да намалиш още теглото, защото за единица обем мускула тези 4-5 пъти повече от сланината. Затова и фитнес моделите на еднкави килограми с манекенките тежат с по 16-20 кила отгоре.
Grumpy old madman
Ясно.
Благодаря, в спор за прасеца ми няма да влизам.
Сигурна съм, че това което пипам е мускул, то си личи отвсякъде и от гледане и от докосване.
Преди да започна да тичам не бяха с тези размери.Освен това, единствено съм тренирала тенис, но ако той е причината- косвено пак намесваме бягането.
Не е и генетично.
Но ти си чел повече, ти знаеш, аз съм до тук.
черинка пак остана неинформирана и незадоволена.![]()
Разбрах какво каза, в посления си пост изяснявах причните за образуването му (според мен), а не съм спорила за резултатите от съществуването му и дали ще се превърне в мазнина или ще закърнее.
Не ми е минавало и през ума да спирам да тичам, защото както посочих ми доставя огромно удоволствие и бих си пожертвала тялото за да го получа, но все пак се чувах длъжна да споделя моя опит на черинка, която не съм сигурна дали е готова да поеме тази жертва.
Но щом канис казва, че е невъзможно да имам развити мускули от кръста на долу (не говоря само за прасеца), които да се дължат на тичане, значи може би е така и .. причината се корени някъде другаде.
И моите лични доводи против тичането остават невалидни.![]()
Ох, чета, чета темата и... ми как се отслабва, ако не с тичане?
Таебото помага ли?
Миналото лято много мазнини изгорих с него, но си преебах значително ставите. Никога не съм била ЧАК толкова тежка, но все пак преебах коленцата и глезените.
Бтв, Канис, омега-3 може и от рибено, и от ленено масло. Спец. за второто - не е от животински произход. Аз сега пия за здраве.
Та да, ще го препоръчам на Чери. Мазнина е, но от полезните.
Има ефект за отслабване, но това му е най-малкия плюс
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Добре, щом твърди, че мускула ти не е развит от тичането, защо на мен ми упоменават какво ще се случи с моите подкожни мазнини като тичам?!
Ооооо, обърках се вече кой какво говори.
Като на малоумен ще ми отговорите ли точно и ясно на въпроса, който зададох по-горе?
Тук само съвети раздавате ей така... ясно е, че не трябва да се навивам, че от тичането ще отслабна, ама пък защо ми говорите за някаква си крайност, в която съм щяла да развия не знам си какви бедра.
За малоумно, бавно, кратко тичане ви говоря, вие ми скачате мускула това, мускула онова, подкожните мазнини това, сърцето, корема, стреса на организма...
Упражнения и тренировки за стягане бол знам... навсякъде предимно се четат такива...
тамън намеря нещо, което е за отлабване и изкочи някой и го опровергае... карате ме да се чувствам зле, че нямам финансовата възможност да се посъветвам с диетолог и фитнес инструктор...
Имам чувството, че и на тях няма да им вярвам на 100%
А днес ми е такъв ден, че дълбоко се съмнявам във всичко, а и одеве посегнах на една македонска наденица (която за мое щастие оставих веднага в мига, в който я хванах) и към един пудинг (и него оставих).
аааа,като заговорихме за рибено масло, то от аптеката ли трябва да си го взема или? че тати вика, че се сещал за едно на малки хапчета, дето го продавали по аптеките едно време?
Всичко помага и всичко вреди. Ако правиш нещо правилно и в правилното количество - помага.Първоначално написано от jghgh
За преебаването на ставите - може да е от неправилна загрявка, от неправилно натоварване и тн.
Омега-3 от рибено и от ленено масло не е едно и също. Лененото е АЛК, което не е активната форма. ДХК и ЕПК са, а тях ги има в рибеното.
Лененото масло НЕ е подходящо, защото бързо окислява. Лененото семе е по-добре и е по-евтино. Става да си го ръсиш и на салатата.
Чери, задай конкретен въпрос и ще получиш конкретен отговор.
"Как да отслабна?" не е конкретен въпрос. Все едно да питаш как се прави автомобил.
Grumpy old madman
Имам ленено семе. Не се смила.
Интересувала съм се по въпроса. Наистина не се смила от стомаха - изакваш го точно така, както си си го поръсил - казвам от опит.![]()
Лененото масло че се окислява лесно, окислява се.Пише да го пия максимум 6 седмици, така и ще направя.
Бе аз ще си продължавам с бягането. Може и малко пилатес да пиша.
Забелязвам, че скачането на въже е ефективно, но сега се филмирах сега с тия стави.
Поне няма накъде да ми стане по-голям прасеца или глезена.
Аз си скачам на въже.Много е забавно.
Кво да ти кажа конкретен въпрос, бе, майна.
Преди години едно ми говориш, а сега друго-коренно различно.
Цял живот съм живяла с представите, които си насложил в мен, а сега имам чувството, че всичко е една лъжа....
Е погълнато цяло не се смила. Затова преди да се изяде се смила с мелачка за кафе например.Първоначално написано от jghgh
Grumpy old madman
Сещам ли се?Първоначално написано от HarleyFlanagan
Макар всичко да е виртуално, от цялото време и години, които съм прекарала във форума, може би ви имам някакво доверие. И не изчерпателно, а в общи линии. Може да ми казвате, че бягането не е добър вариант, а не ми казвате кой е добрия вариант?
Универсален начин н-я-м-а. Как да ти кажем яж тва и тва, прави тва и тва по Х пъти пъти седмично и резултата ще дойде след Х време.Първоначално написано от cherinka
Пробваш диети/упражнения; внасяш промени в начина си на живот и следиш резултатите.
Намерих една книга, която няма да цитирам дословно, за да не ме съдят за права от МВРто, но пише, че за да се ускори процеса по изгаряне на мазнини трябва да се избягва качването по стълби, степ и класическа аеробика, кикбокс, серии с тежести, упражнения с катерене (стени напр.), бойни изкуства, силово колоездене.
Ако таебото се приеме за аеробика, защо аз си свалих мазнинките, и то успешно?
Джогингът и бягането не са споменати в списъка, но пише, че ако нещо ни кара да тренираме усилено, то значи гори захари, не мазнини!
Пак започна... спряла съм и алкохол, и кафенета, и барове, и дискотеки, и кръчми. Като едно малко отшелниче съм в момента и не знам вече по къв начин да ти обясня, че имам стимул и мотивация, ама тази твоя критика не ми се вижда градивна и точно в момента имам нужда от подкрепа и нахъсване, а ти правиш точно обратното - депресираш ме и караш да губя желание за каквото и да било (което се надявам да е минало до утре, понеже сега ме прихвана някаква сантименталност, явно днес излезе на яве проблема с адаптацията към сегашния ми режим.![]()
винаги съм го смятала за преломен момент, ако успея да го премина идните дни след два месеца ще гледате изваяните форми на чери в темата за снимките![]()
И така!
Лека нощ, спи спокойно и сладки сънища!
jghgh, благодаря!
Сега почва едно яко търсене на информация в гугъл за горене на мазнини!