.
Отговор в тема
Страница 5 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 153
    София... Мисля, че няма нужда да казвам зашо.
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

Sofia Rebel Station

Супер фен Аватара на divacheee
    Град
    ...

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Обичам тишината , природата и спокойствието на село , но само за неколкодневна отмора , признавам си че не бих могла да живея на село за постоянно. Причината е , че в критериите ми за място за живеене влизат - по голямо разнообразие на места за забавление и социални контакти , повече магазини за мое удобство , повече мероприятия , по големи възможности за работа и развитие.
    От друга страна въпросното място не трябва да е пренаселено и свръх замърсено от превозни средства и заводи , да има ниска престъпност , да е запазило частица природа и да е поддържано и чисто , да има ред , хората да /са приветливи и т.н. и т.н. , което вече сериозно се отдалечава от изискването да е в БЪЛГАРИЯ , но като че ли най-близо според мен са градовете Варна и Пловдив.

Град
    ...
    Цитирай Първоначално написано от terrorclub
    Цитирай Първоначално написано от divacheee
    тва е старо. за миналата година спечели нашият град,който се пада ваша столица

"Всичко отдалечено от морето е провинция."
    Хемингуей

Не ми се дракай тука .. Не съм родом от Варна, че да ми говориш за моя и твоя град .. Темата е за най-добрия град за живеене в България ... според мен тва е Варна и вече трета година си живея тук (:

Абее...дрън - дрън , как Варна и Пловдив или пък Бургас ще са по - добри от София...аре зачудете се , защо точно София е столица...е отговора е че всичко друго е гнусна селянщина и за нищо не става!!!Ама прави сте по - добре не идвайте тука , че да има повече въздух за нас...софиянците!!!!

Град
    Пловдив
    Лято - Китен или Приморско , Зима - Пловдив!

Цитирай Първоначално написано от alonedark
    Абее...дрън - дрън , как Варна и Пловдив или пък Бургас ще са по - добри от София...аре зачудете се , защо точно София е столица...е отговора е че всичко друго е гнусна селянщина и за нищо не става!!!Ама прави сте по - добре не идвайте тука , че да има повече въздух за нас...софиянците!!!!
    Айде, от 100 кладенеца вода ще вадим..

Защо точно София е столица ще ми кажеш ли?

Град
    your mind,your body and your soul
    Морето не е провинция.Ако беше прочела малко,вместо да заемаш неадекватни чупки облегната по шкафовете,щеше да го знаеш.
    Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...

Фен Аватара на naviacha
    Град
    София
    Не мога да си представя да живея другаде освен в София.. трябва да съм сериозно умопомрачен че да се преместа в някой смешен малък град

я се успокой бе, мутант.
    'мно си ЗадрЪстИнЪъЪ...

Цитирай Първоначално написано от naviacha
    Не мога да си представя да живея другаде освен в София.. трябва да съм сериозно умопомрачен че да се преместа в някой смешен малък град
    Да ти имам правописа, софиянец0.

столицата да го д*ха, на мен лично никак не ми допада..

Варна,Приморско,Бургас и Пловдив

Град
    ...
    Цитирай Първоначално написано от strangler
    Айде, от 100 кладенеца вода ще вадим..

Защо точно София е столица ще ми кажеш ли?

Точно пък в София на колко цигания съм се нагледала ..

И аз чакам отговор на този въпрос зададен от strangler ..

Созoпол...и .....Шипково

Голям фен Аватара на notlike
    Първо да спомена, че съм варненец. Харесвам си града, но бих гласувал за Велико Търново. Обожавам този град, имам познати оттам, кефи ме въздухът, историята, всичко, може би освен образованието. Има и спокойствие.. Дано някой ден да отида за дълго време в Балкана, там се чувствам истински родолюбец
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Град
    Свиленград/Пловдив
    Пловдив- Не съм от Пловдив,но много го харесвам като град и искам да живея там.

Цитирай Първоначално написано от Mol0tovBitch
    Още една шматка която не е преодоляла комплекса на големия град. Мойто момиче, в София има най-много селяни. Кореняк софиянци почти няма, това е горчивата истина...
    Абе да те светна аз съм от първия си ден на бял свят в София и съм тотално софиянка , уча в центъра на столицата , точно до НДК и живея в центъра на булевард Витошка , ако не съм софиянка , да ме удари гръм!!...И онова дето градовете край морето не били провинция , а кво са бе...всичко на 20 километра от София е тотална , гнусна селения с хора , които си нямат представа как да говорят български език , ами мякат смело!!!И на въпроса , защо точно София да е столица ли...ами има хиляди причини , точно това да е големия град , като например местоположението , природните наследства и прочие!!!И не аз съм комплексирана на тема големия град , а вие дето живеете по некви долнопробни градчета от сорта на Приморско , Русе и др или пък едва ли не по някое забутано в гъза на географията смотано селце!!!И последно ,като е толкова гадно в София , защо вие всичките селяци идвате насам , стойте си на нивата и си копайте доматите?!?!

Град
    из източната част
    значи у влака си беше пълно със софиянци, кореняци? и така, слизам - пълно с хора, задимено, прах, жега - тръгваме по улицата, за да стигнем евентуален превоз. И така, вървим си, по едно време усещам как по хубавия софийски център се носи ебати мъглата - след 5 минути очите ми се насълзиха - не от мъка, от прах и мръсотия. Улиците са много тесни за този трафик. До тука стига. И ако пак някой ми каже, че е по-добре да живееш в този град отколкото в малък или село - значи е добре да се прегледа щателно.

Цитирай Първоначално написано от Mol0tovBitch
    Още една шматка която не е преодоляла комплекса на големия град. Мойто момиче, в София има най-много селяни. Кореняк софиянци почти няма, това е горчивата истина...
    Абе да те светна аз съм от първия си ден на бял свят в София и съм тотално софиянка , уча в центъра на столицата , точно до НДК и живея в центъра на булевард Витошка , ако не съм софиянка , да ме удари гръм!!...И онова дето градовете край морето не били провинция , а кво са бе...всичко на 20 километра от София е тотална , гнусна селения с хора , които си нямат представа как да говорят български език , ами мякат смело!!!И на въпроса , защо точно София да е столица ли...ами има хиляди причини , точно това да е големия град , като например местоположението , природните наследства и прочие!!!И не аз съм комплексирана на тема големия град , а вие дето живеете по некви долнопробни градчета от сорта на Приморско , Русе и др или пък едва ли не по някое забутано в гъза на географията смотано селце!!!И последно ,като е толкова гадно в София , защо вие всичките селяци идвате насам , стойте си на нивата и си копайте доматите?!?!
    Перник е на 25 - 30 км от София. По- малко провинция ли е от Варна, Бургас, които са на 300? Това ли е критерия?

Значи София е столица защото е голям град, има хубаво местопожение и природни наследства.

Първо, София била ли е голям и развит град когато са я избрали точно тя да бъде столица? Защо всъщност не са избрали Пловдив или Търново?

Била ли е развита социално, икономически, демографски,технически и технологически, инфраструктурно или е станала такава в последствие след като е обявена за столица??

Какво му е специалното на местоположението на София, сравнено например с местопожението на Пловдив? Какви международни коридори минават през двата града? Колко допринасят за БВП с транспорт двата града? За къде и откъде минават повече товари и хора ?

И най-интересното какви природни богатства има София , освен малко минерални извори?

P. S Въпросите са риторични, можеш да не отговаряш.
    Обичам София, но вие нищо не знаете за родния си град и не можете да го защитавате и представлявате както трябва.

Да ти кажа честно не ми пука особено , защо точно София са избрали за столици , но те са направили този избор далеч преди аз да се родя и сега аз живея в големия град , а вие някъде в селцата , които са на площ или едва ли не на население , колкото квартал Надежда...Такаче не ми е ясно за какво точно спорим...истината си е истина София е столица по една или друга причина , но точно този град е избран за столица , а другите жители на държавата просто живеят в окръга!И ние може би сме единствена държава , която не схваща , че най - важните неща са в столицата , че там се намира всичко най - добре развито и прочие и ако се замислите например да кажем за държавата Белгия , защо точно Брюксел е столицата и защо точно в този град се намират водещите работи...разберете , че столицата си е столица , а всичко е след нея по ниво!!!

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Цитирай Първоначално написано от Mamut
    столицата да го д*ха, на мен лично никак не ми допада..

Варна,Приморско,Бургас и Пловдив
    Приморско, Бургас и Пловдив ? Ти случайно да си циганин ?
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Да ти кажа честно не ми пука особено , защо точно София са избрали за столици , но те са направили този избор далеч преди аз да се родя и сега аз живея в големия град , а вие някъде в селцата , които са на площ или едва ли не на население , колкото квартал Надежда...Такаче не ми е ясно за какво точно спорим...истината си е истина София е столица по една или друга причина , но точно този град е избран за столица , а другите жители на държавата просто живеят в окръга!И ние може би сме единствена държава , която не схваща , че най - важните неща са в столицата , че там се намира всичко най - добре развито и прочие и ако се замислите например да кажем за държавата Белгия , защо точно Брюксел е столицата и защо точно в този град се намират водещите работи...разберете , че столицата си е столица , а всичко е след нея по ниво!!!
    Брюксел е град с международно политическо и икономическо значение, затова в него е съсредоточена толкова много административна дейност.

Но как ще обясниш това че във Вашингтон живеят 15 пъти по-малко жители отколкото в Ню Йорк, ЛА, Сан Франциско?

Не случайно сАм циганЕн !

Не съм сигурна че това е причината, но моето предположение е заради Европейската ик. общност, която дава началото на ЕС., която се е намирала там.

Супер фен
    Град
    в килера

Току-що провъзгласена за столица, София от края на 19 век. Между другото дори и Лъвов мост днес да изглежда различно, пак ми е толкова противен, колкото и на снимката ;д

Утопията - широки улици, сгради в европейски стил, малко хора - предимно граждани. Сегашните квартали тогава са били села в околностите, които не са разваляли облика на красивия град, който тогава се е състоял само от това, което сега наричаме център.

Сега всички знаем как изглежда. Аз, а и почти всички я избираме заради възможностите за образование, работа, развлечение и т.н.

Въпрос - възможно ли е да съществува София, в която няма "селяни", жителите са около 100 000, но за сметка на това кореняци, а в същото време има всичките тези екстри, които изброих по-горе - образование, работни места, магазини, култура, изкуство, нощен живот и всичко останало? Ще се различава ли значително такъв град от град като Велико Търново например? Възможно ли е да има "чиста" столица, като се има в предвид, че големите и културни европейски столици имат поне 5 мил. жители, които със сигурност не са само кореняци. Само тук ли го има проблема със селяните, задръстванията и замърсяването?
    Винаги са ме мъчели тези въпроси...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си