- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Най-добрия град\село за живеене в България ...
Според вас къде е най-добре да се живее . Аз съм от София и ми иде да си сложа въжето тука . Тва са задръствания с часове , разкопани улици , изтрещели хорица от всякъде . Пълната лудница . Искам ей така някъде на тишина и спокойствие , примерно в СозополЕх .. седях там 2 месеца и София изобщо не ми е залипсвала . После се прибрах и усетих НДК-то xD и се депресирах .
Много е добре и някъде в планината в една къщичка и да си направя една градинка и ... тва ми е .Друго не ми трябва . Лучец доматки и да не гледам трамваи и коли и ненормалници изобщо ... дали ще ми писне ? Не вЕрвам
![]()
който търси - намира . ^^
Аз съм си коренячка Софиянка и явно обичам големия град![]()
Във Варна ще ми е идеално - хем море, хем не е толкова малък града и по хора наподобява София, само че без задушното лято
Всеки ден ми е екзистенциална криза.
мм да бе , даа и многоото спокойствие не е на оферта . По морето най-добре и аз така викам !![]()
Гр. София
Квартали около район Витоша
Ми тъпо е да си в малък град, защото там всички се познават и само една грешка да направиш и вече целия град/село знае и ти излиза прякор![]()
Затова - голям град
Всеки ден ми е екзистенциална криза.
Хах, за малък град счита ли се 35000 жители? Както и да е. За мен Варна си е супер, ха дано тва лято, ако нещата се развият добре да ида при братовчедката за няколко дни
"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд
По някви статистики Варна е най-добрия град за живеене.
Прилично уреден е, но е и най-скъпия град.
Аз като бях в София се изумих. Всичко някак сякаш беше по-евтино : |
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
За мен има само един град и това е София... не си представям да живея на друго място. Да, в по-голямата си част прилича на гето, пълно е с ваякаква измет, ама си го обичам. Спокойствието на малките градчета ме побърква след втория ден.
Офертата е да си на някое тихо местенце в/около центъра, за да не се занимаваш с градски транспорт, задръствания и простотии.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
София е и с най-нисък процент на безработица .
София е супер мръсен град . Потънала е в кал , наркотици и мизерия както се пееше в една песен![]()
София джунгла - дивото зове .![]()
![]()
Не бе аз се депресипвам тука . ;\
... Иначе някой беше много прав че в по-малкото общество всичко се знае . Живях така за 2-3 месеца извън София в малък град , то даже какъв малък град е Бургасобаче там всеки познава всеки и е доста кофти от една страна . Всичко се разчува и изопачава по много грозен начин . Докатоооо в София например за хората по улицата си никой
![]()
аз съм от русе и мога да ти кажа че тук си е супер независимо какво казват !![]()
Варна!
Running is my drug and I am overdosed ..
И съм като Swinkenhoffer. Обичам София и то много, особено пък центъра. В малките градове ми е ок 1-2 дена и после се задушавам, свикнала съм на бутаницата и огато я няма имам чувството, че всичко е спряло и няма живот.![]()
^ щом обичаш бутаницата , сигурно ти е кеф като смърди па порец в автобуса ...![]()
дето няма канализация, парно и улици - като в средновековието, добре дошли в подножието на витошаПървоначално написано от Nakadah
![]()
Смешен, това че не можеш да си позволиш да живееш там не означава че трябва да сътворяваш лъжи...Първоначално написано от fungus
защо ме обиждаш? много добре знам как е в квартал витоша след симеоновско шосе, цели 3 години живях там.Първоначално написано от Nakadah
констатирам очевидното. то и затова квадратния метър по тия квартали е толкова малко, в сравнение с нормалните като изгрев, гео милев и тн
айде много ти здраве
Няма да спора с тебе, защото ще обида доста хора...
Ходи си апартаментчето 2 на 2 в гео гелев, дето цялата селяния дошла от нейде си живее и се радвай.
че аз не живея в гео милевнито някъде там, но както и да е. разбрахме, че ти явно живееш под витоша с външен клозет и цепиш дърва на есен
![]()
shadow4e
Постове само с плюстче, ц.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
shadow4e
Пост само с емоутка е забранен
Еми малък град е, да. кв. Люлин е 200 000.Първоначално написано от DaemonBoy
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Първоначално написано от DarkKisss
Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..![]()
да пък щото в големите градове не се познава всеки с всеки... окей...Първоначално написано от Ewok
Мен ако питате избирам тих и спокоен квартал, не кооперация или апартамент... а къща с двор - чушки,домати,лук,магданоз,д ини,кокошки,репички,картоф ,патладжани,тиквички,сливи ,орехи,ябълки,круши,череши, ишни,малини,капини
+ денонощна аптека и денонощен хранителен магазин.
Повечето села са като квартали, както и всички квартали са като села.
+ пожарна, районно и болница + близка месторабота. И близка детска градина и училище евентуално ако си задомен с деца.
Клюки винаги ще има и затова ми се вижда глупаво да го отбелязвате това ВЪОбЩЕ КАТО някакъв НЕДОСТАТЪК за по-малките населени места...
шадоуче... бутаница на село - на нивата, заобиколена от крави,офце,коне + още 5-6 души-родата-оране на нивата с конетИ. Ем задушно от жегата, ем бутаница с буталото за оранИ, кво по-хубаво.![]()
Все едно цял живот хората са били граждани...
да бе да бе ... обаче в София ако кажеш че всички се познават![]()
щеше за е ужас .. пълен
И в София не е като да не се познават ,понеже обикновено близките по интереси (примерно) хора си ходят на едни и същи места ,а и в градския транспорт всичко става почти интимно.Как да не се сближиш.
Мисля си ,че откъм държание на хората в малките градове е по-приятно да се живее. Във Варна ,например, (не е много малък град ,ама за него се сетих) хората ми се струват по-освободени, по- ведри някак. В София всеки си има някакви грижи и гледа най-вече собствения си кеф, докато в малките градчета все ще се намери някой да ти помогне , да ти каже добра дума ,да ти се усмихне.Понякога ми се струва ,че половината от цялата Вавилонска гадост идва от отношението към другия.