- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Газирана вода
Според вас газираната вода препоръчва ли се в диетите за отслабване и вредна ли е за нещо друго?бях чел че е вредна за костите защото като постъпи в организма взима калции нещо?
питам само за газираната ВоДа(по точно тая на Михалково) не за другите видове подлсадени сокове за тях е ясно че са вредни.
![]()
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
Е, вредна е, разбира се. По време на диети се препотъчва спирането на всякакво сладко, газирано.. За да стане тая газировка нали пак слагат същите боклуци, каквито ги има и в обикновените безалкохолни![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
И защо е вредна?
До тук 2 мнения,че е вредна,но никой не е се обосновал защо е вредна?
ПС:НЕ се заяждам,просто питам,защото не знам с какво може да е вредна?
Вода на "Михалково" според мен е най-добрата след Сан Пелегрино.
Няма захари,няма подсладители,няма изкуствени подсладители => не мисля,че пречи на диетата.Ти калция от костите можеш да си го отнемеш и с някой безумен режим и тогава водата ще ти е най-малкия проблем. Може малко да раздува стомаха,ама какво от това...от 1 литър няма да умреш.Помага и срещу киселини.
въздува стомаха? ама това незначи че се качват килограми от нея нали?защото бях чел че се усвоява по бързо от обикновенната вода?
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
Как искаш да надебелееш от вода.Не съм чула някой да е надебелял от овда+въздух.Пий си спокойно-нищо няма да ти стане.
Преписвам това,което пише на етикета:
Водата е догазирана с природен СО2
Съдържа флуорид над 1,5 mg/l и не е подходяща за всекидневна употреба за деца под 7 години
Химичен състав:
Аниони mg/l
F.........3.1
Cl.......48.7
SO4.......302.0
NCO3........1732.9
Катиони mg/l
Na........440.4
K.......29.72
Ca......236.0
Mg.........48.5
Обща минерализация.......2913.963 mg/l
Електропроводимост........2700 µs/cm
На водата е извършена разрешена обработка с обогатен озон въздух.Сертификати на МЗ №18 и 19 от 27.07.2005г НЦФЛР-София
Според мене пък газираната вода може да се пие по всяко време стига организма да я възприема. Аз примерно пия минерална и понякога от чешмата, защото газираната не я понасям ВЪОБЩЕ!!! Направо толкова ми е отвратителна, че не мога да го опиша с думи. Дори и съвсем малко газирана да е пак не мога да я пия!![]()
Потресен съм от тоталната неинформираност.
газирана вода = обикновена вода + въглероден диоксид
Едно време продава патрони с вългероден диоксид (CO2) и можеше сам да си газираш вода.
Освен, че надува стомаха друго не прави.
Grumpy old madman
подува стомаха май не е...![]()