.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Hybrid View

Ако си бременна..?

Та какво ще направите ако разберете,че в момента сте бременни?Смисъл има варианти като аборт,задържане на бебето,ще го отгледате сами или ще го дадете на някое семейство и т.н.Мислили ли сте по въпроса?
    И на колко години сте?

Аборт. Сигурна съм. Дори няма да го обмислям.
    Просто за мен това е единственият вариант, на този етап от живота ми.
    На 18 съм и не се чувствам готова за дете.

Повече от фен Аватара на StoooYo0
    Град
    Пазарджик
    Принципно аз съм момче,но искам да изразя моето си мнение. Ако се отнася за момиче от 16-22 години,най-добре да направи аборт.А отностно жените прехвърлили тази възраст трябва да си понесат последствията.Аз съм твърдо против оставянето на невръстни деца по домове за сираци,други семейства и т.н.Щом не сте го искали да сте ползвали предпазни средства или пък да сте направили аборт,а не както едно преобладаващо малцинство в нашата страна пълни домовете за сираци с деца.
    И преди,и сега, ЛЕВСКИ ЗНАЧИ СВОБОДА !

Цитирай Първоначално написано от StoooYo0
    Принципно аз съм момче,но искам да изразя моето си мнение. Ако се отнася за момиче от 16-22 години,най-добре да направи аборт.А отностно жените прехвърлили тази възраст трябва да си понесат последствията.Аз съм твърдо против оставянето на невръстни деца по домове за сираци,други семейства и т.н.Щом не сте го искали да сте ползвали предпазни средства или пък да сте направили аборт,а не както едно преобладаващо малцинство в нашата страна пълни домовете за сираци с деца.
    Абсолютно съм съгласен!

Фен
    Град
    botevgrad

...

Ами да много съм мислила по този въпрос ... обсъдила съм го и с родителите си. На 15 години съм и не водя полов живот, знам че съм дете и цялото бъдеще е пред мен, но ако забременея няма да направя аборт. До това решение сме стигнали заедно с родителите ми имам пълната им подкрепа и мога да разчитам на тях. Просто не мога да отнема човешки живот по този начин след като сама не съм се пазила ще си нося последствията.
    Знам, че сега може да има много мнения против коментара ми, но това е решението ми и пак казвам не водя полов живот и нямам планове да имам дете на тази възраст!

Мега фен
    ^ И все пак сама си противоречиш.Хем не си готова, хем мислиш да го задържиш.Това е бебе, човешко същество, не е шоколад, за да си кажеш, ще го изям за да не се разтопи.За да се решиш на такава стъпка трябва да си напълно подготвена, а не вярвам ти да си.

Re: Ако си бременна..?

Цитирай Първоначално написано от smilyy
    Та какво ще направите ако разберете,че в момента сте бременни?Смисъл има варианти като аборт,задържане на бебето,ще го отгледате сами или ще го дадете на някое семейство и т.н.Мислили ли сте по въпроса?
    И на колко години сте?
    Ако съм бременна сега ще си го задържа и ще дам най-доброто ,което е възможно за отглеждането му и за бъдещето му и възпитанието.На 19 съм и мисля ,че съм достатачно зряла ,за да се справя с нещо такова.Но за сега нямам планове да си правя бебе.Ако бях на 15-16 може би щях да предпочета аборт или може би с повече подкрепа от семейство и приятели щях да родя и да го дам на семейство ,което наистина ще се гризи за него.И естествено според мен като си правите бебе ,трябва да помислите какво може да дадете на това бебе.Здраво семейство с много любов.
    sleda ot lubovta

Фен
    Град
    botevgrad

...

Не съм готова, но не водя полов живот ако водех щеше да е с предпазни средства. Казвам, че не съм готова от гледна точка на това да си разруша живота, като грижи мога да ги положа, а и знам че имам подкрепата на родителите си..
    п.с. не мога да кажа, че е шоколад и да го изям, но не мога да кажа и че е шоколад и да го изхвърля (премахна) с лека ръка

Искам да кажа, че не се заяждам или нещо такова просто това е моето решението и ако се случи знам какво ще направя

Мега фен Аватара на Hilary_
    При мен също няма опция да забременея освен ако е непорочно зачатие .. .. и все пак ако се случи няма да правя аборт!!

Фен Аватара на neshty
    Град
    ОсТрОвА На ИзКуШеНиЯтА
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_
    При мен също няма опция да забременея освен ако е непорочно зачатие .. .. и все пак ако се случи няма да правя аборт!!
    +1
    зАкФо Да сЪ нАпИя и дА лАзЯ пО зЕмЯтА..кАт мОа дА сЪ нАпУшЪ и дА лЕтЯ иЗ НеБеСаТа..?

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Мммммм,не съм готова за дете.Абортът ми изглежда най-разумното решение.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

амии .. аз сам на 15 ии ако забременея НЕЗНАМ какво ще правя ... пр0ст0 сам наясно че нем0га да гледам дете и неискам да си сасипя бъдещет0 0ще от сега... н0 пък абортат е мн0г0 рискован ... една приятелка на мама отишла и някаф касапин я усакатил и ся неможе да има деца апак и мн0г0 б0лял0 апак и мен си ме е страх .. зат0ва смятам да си се пазя [oт скоро започнах .. от 1 месец сиг. ] и немисля да забременявам ..
    DeTee saM i dEte 6tee sI ostaNA s s1shtIte deCki me4tI (sun)

^сери0зн0 ли бе абе да не са те излъгали мн0го яка ист0рия кифл0

Ти пък на твоя авер не му ли пусна бе, що го мъчиш горкото момче

Якото да си момче е че не можеш да забременееш мноооо са кефа аууу

и така моето мнение е че преди 21/2/3 годишна възраст не трябва да се задържи детето, просто момичето няма как да получи качествено образование и да се грижи за детето... Едва ли на тази възраст ще й се гледа дете, ще има възможност, ако учи е проблем, още едва ли социалното и положение е осигурена (постоянно жилище, доходи...) освен ако бабата и дядото имат много $$$
    Някои жени и на по-късен етап от живота си не са готови, и това е напълно нормално.

Цитирай Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
    Акъл и цикъл не дойдат ли на време - не ги и чакай. -.-

Повече от фен Аватара на StoooYo0
    Град
    Пазарджик
    Цитирай Първоначално написано от vaseto0o
    ^сери0зн0 ли бе абе да не са те излъгали мн0го яка ист0рия кифл0

Ти пък на твоя авер не му ли пусна бе, що го мъчиш горкото момче

Якото да си момче е че не можеш да забременееш мноооо са кефа аууу

и така моето мнение е че преди 21/2/3 годишна възраст не трябва да се задържи детето, просто момичето няма как да получи качествено образование и да се грижи за детето... Едва ли на тази възраст ще й се гледа дете, ще има възможност, ако учи е проблем, още едва ли социалното и положение е осигурена (постоянно жилище, доходи...) освен ако бабата и дядото имат много $$$
    Някои жени и на по-късен етап от живота си не са готови, и това е напълно нормално.
    Напълно съм съгласен с теб.А отностно коментара на swete:дори и родителите ти да те подкрепят на тази възраст ти е ПРЕКАЛЕНО рано за да ставаш майка.Пропиляваш си младостта и си прецакваш тотално живота.Няма за къде да се бърза в това отношение.Има време за всичко.
    И преди,и сега, ЛЕВСКИ ЗНАЧИ СВОБОДА !

Ами ще си задържа бебето ,твърде против съм абортите и оставянето на деца ,ако се случи ще се понеса последствията да съм мислила преди това на 15 съм и съм готова да си понеса последствията (недаи си боже)

Голям фен Аватара на JCoutureJunkie
    Град
    В близост до хладилника
    Не бързам да се впускам в разни приключения скоро,че да ми се налага да мисля за подобен въпрос,но все пак ако стане,ще бъда пред ОГРОМНА дилема,защото всеки път,когато започвам да мисля за това,адски много си противореча.
    1.Дори и родителите ми да се съгласят да го гледат или да го дам на други хора,аз така или иначе ще съм свършила с детството или по-точно нормалния тийнейджърски живот
    2.Ако направя аборт,това ще ми е товар,който ще нося цял живот,а и последствията далеч не винаги след такава интервенция са добри.
    3.Ако го дам на хора,които не могат да си имат свои деца,а милеят за такива и искат моето (което ми се струва най-удачното на момента) то ще си остане мое дете по кръв и най-вероятно след няколко години,когато съм си стъпила на краката ще съжалявам,че съм го дала.
    4.Ако го родя и го задържа,това означава,че дори и да имам добри оценки и да си издържа изпитите и т.н. сърце не би ми дало да го оставя на нашите и да замина да уча в чужбина,което ми е мечта.А дори и тук да уча,едно дете изисква много грижи,внимание и любов,а също така и средства,които не мисля,че биха ми се отдали лесно да му дам,имайки се предвид,че самата аз съм толкова малка.
    Ох,да не дава господ да ми се случи това в близките години,че наистина не знам кое е правилното решение.
    Elegance is the art of refusal - Coco Chanel

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от zority7
    Ами ще си задържа бебето ,твърде против съм абортите и оставянето на деца ,ако се случи ще се понеса последствията да съм мислила преди това на 15 съм и съм готова да си понеса последствията (недаи си боже)
    Как? Имаш ли собствени доходи? Това родителите на момичето да поемат почти изцяло грижите за бебето не означава "понасям си последствията".
    Две хубави очи. Душата на дете в две хубави очи-музика, лъчи. Не искат и не обещават те...

Фен
    Град
    botevgrad
    До StoooYo0 .. Аз не твърдя, че искам да ставам майка на тази възраст, но е хубаво да знам, че съм подготвена по някакъв начин. За мен подкрепата на родителите е нещо наистина важно. И все пак смятам, че мога да се грижа за дете, но ще ми е трудно съчетаването на бебе, училище... бъдеще

anonymous708973
    Guest
    Аборт! На черно, на бяло - не ме интересува... Без нашите да разбират. Просто не подлежи на обсъждане...

Повече от фен
    еми ако бях момиче можеби аборт ако бях на 14-15 но ако поголям човек няма смисал да прави аборт

Цитирай Първоначално написано от zority7
    А, ти си неЧовек, както и всички с израза "ще си понеса последствията"
    Тебе те разбрахме, ама я ми обясни какво, аджа ба, ти е виновно детето, че да страда заради теб?! Можеш да си "понесеш последствията" ако си направили аборт и не можеш да имаш деца(дано не се случва), но защо малката, невинна душичка трябва да понася каквото и да било?
    В 21 век да се раждат нежелани деца - е, няма оправдание! Детето си има нужда от майка, има си нужда и от баща! Зрели, емоционално готови хора! Парите не са всичко и не са гаранция за добър бъдещ човек.
    JCoutureJunkie, пък ти ако чакаш Господ да те опази, спукана ти е работата.
    Ние си създадохме дете когато се почувствахме готови. Дали си на 20 или на 40 не винаги е определящо.
    Бъдете наясно със себе си и следвайте себе си!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Раждам!

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Аз ще отговоря като мъж. Ако приятелката ми съобщи тази новина предлагам брак. Брака за мен е преди детето, но случи ли се просто ще ускори нещата.

Hailie написа :
    zority7 написа:

А, ти си неЧовек, както и всички с израза "ще си понеса последствията"
    Тебе те разбрахме, ама я ми обясни какво, аджа ба, ти е виновно детето, че да страда заради теб?! Можеш да си "понесеш последствията" ако си направили аборт и не можеш да имаш деца(дано не се случва), но защо малката, невинна душичка трябва да понася каквото и да било?
    В 21 век да се раждат нежелани деца - е, няма оправдание! Детето си има нужда от майка, има си нужда и от баща! Зрели, емоционално готови хора! Парите не са всичко и не са гаранция за добър бъдещ човек.
    JCoutureJunkie, пък ти ако чакаш Господ да те опази, спукана ти е работата.
    Ние си създадохме дете когато се почувствахме готови. Дали си на 20 или на 40 не винаги е определящо.
    Бъдете наясно със себе си и следвайте себе си!

Да сме на ясно,с моя приятел сме си говорили по тая тема и ако се случи,ще си го гледаме ,не ме интересува на колко съм,той работи и може да му усигуриме всичко(не дай си боже пак казвам)и ще си го гледаме с любов,защото тва си е нащо детее,няма значение дали е планирано или не!

Град
    Врацаа ( (*) )~
    II. Права и задължения на потребителите
    6. Да не публикуват теми и постове съдържащи само и единствено емотиконка, +1, цитат на предишна публикация, отговори, които с нищо не помагат на автора на темата, или едносрични и безсмислени отговори. Не се допуска цитиране на пост с повече от три "вмъкнати цитата".
    kalpazanka
    Принцеска ли ?! Хахх,тази титла на разглезена пикла ?! Не,мерси !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си