- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Страх ме е! Имам киста! моля за съвет!
Здравейте, може и да сте обсъждали тая тема,но всеки човек е различен и колкото и да чета по форумите да се просветля по въпроса все нещо се разминават подробностите и не мога да получа ясна представа за моя проблем. Та днес ходих на генеколог и ми откри киста на десния яйчник с шокиращите за мен 9см Предписа ми Ципрофлоксацин Актавис и ми каза да го пия 10 дни после като ми мине менстроацията да ида и ако не се е спукала ще ме оперира по спешност. Преди съм имала но 2см беше и се спука. Утре пак ще ме види лекаря за да разбере колко е дебела стената и. Имала ли е някоя от вас толкова голяма киста е как се спасихте от тоя проблем. Много ме е страх,ако се окаже рак или не мога да имам децаМоля ви ако сте преживели подобно нещо кажете каква ме чака
Като за начало помоли някой да ти шибне два шамара, за да се стегнеш.
Освен АБ, друго предписано ли ти е? С медикаментозно лечение течността в кистата се резорбира. Операция се налага само при усукване и кръвоизлив.
Относно рак- ако се стигне до операция, се провежда хистологично изследване.
Не си споменала години, обаче.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Най-важното е в такива моменти да не се панираш, а да си даваш повече и повече кураж..
Пий, квото ти е предписал докторът, пък ако не се получи с лекарства, ще се получи с операция.Няма от кво да те е страх, най-важното е, че са ти я открили навреме..
И да, на колко години си?
But mostly I hate the way I don't hate u.Not even close, not even a little bit, not even at all..
Благодаря момичета,бях се отчаяла и спрах да отварям темата-мислех че на никой не му пука. На 22г съм, утре отивам да ми направят туморен маркер/дано се изразих правилно/ попитах дакторът дали има съмнения за тумор или просто да се направя за по-сигурно, той каза че зарад първото. Ще ми се наистина някой да ме набие ама никай се не нахващаоххх страх ме е ама няма как
Освен антебиотика нищо друго не ми е предписано, а доктора каза ако почувствам болка да отида в болницата,но може и до не усетя когато се спука аз не мисля че ще имам тоя късмет
Първоначално написано от SummerDream
На време ли? не мисля щом е 9см не 9ммНо съм си обещала вече редовен преглед да правя
Защо и мойта не я оправят така или докторът трябва да ми предлажи този метод или ....аз да придложа? Дали да го попитам... Май ще пробвам с предложението като занеса изледванията От туморния маркер оххх дано не е туморПървоначално написано от krem4et0
А знаете ли колко време ще чакам резултатите
Метод с който лекуваха една от приятелката ми като имаше киста бече едномесечен прием на противозачатъчни и се орпави. Друга приятелка пък си я оперираха. Вместо да пишеш по форуми, иди за второ лекарско мнение, а през това време изпълнявай това, коеот ти е казала квалифицираното лице
Да познавам две момичета който ги лекуваха от кисти с противозачатъчни и имаха проблеми и ги спряхаПървоначално написано от sladkosbatko
Как може да обиждате така хората, срамота ! Дори да се изнервяте на повтарящи се теми нужно ли е да обиждате без дори да ги познавате.. замисли се кой е злетоПървоначално написано от 4ori4ori
![]()
Да не говорим, че темата е сериозна..и темата на момичето не е просто щото няма какво да прави..и ако няма с какво да й помогнеш..просто замълчи
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
[quote="liim0nka"]Как може да обиждате така хората, срамота ! Дори да се изнервяте на повтарящи се теми нужно ли е да обиждате без дори да ги познавате.. замисли се кой е злетоПървоначално написано от 4ori4ori
![]()
Да не говорим, че темата е сериозна..и темата на момичето не е просто щото няма какво да прави..и ако няма с какво да й помогнеш..просто замълчи
Много ти благодаря мила, аз дори не се засегнах,вече на много неща не реагирам, негативете ги подминавам, а на хубавите неща се радвам, за да се разсея,но днес съм много притеснена,защото трябва да взема резолтатите от кръвта,дано са хубави и нямам рак![]()
Бях малка (на 16-17) и не исках операция. Един ден живот и здраве и без това ще раждам със секцио евентуално ще се направи и нещо по-радикално. Да не говорим, че кистата ми беше не на самия яйчник, а на тръбата до него и не можеха да ми дадат гаранция дали няма да се образува пак. Имала съм още 4 след това. 2 пак ми пукнаха, а другите 2 минаха от орални контрацептиви.
Момичета взех изследванията и понеже нямах търпение питах лаборантката как и се струват,тя каза спокойно в нормата са и се заговорихме-тя ми каза че има същия проблем,имала е киста колкото портокал,но я лекували с противозачатъчни,обаче си има още тоя проблем,получават и се нови е нови,дещеря и има същия проблем.
Отам отидох при доктора да чуя и него,но вече по-спокойна,той каза че всичко е ок,но бил длъжен да ме прати на изследвания. Успокоих се и като ми каза че кистата е вече 8см а не 9,3направо унемях,много съм щастлива,ще продължавам да ходя на прегледи обаче.
Пожелавам на всички жени подобен проблем да завършва с хубав край /е аз още има да се лекувам/