.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Страх ме е! Имам киста! моля за съвет!

Здравейте, може и да сте обсъждали тая тема,но всеки човек е различен и колкото и да чета по форумите да се просветля по въпроса все нещо се разминават подробностите и не мога да получа ясна представа за моя проблем. Та днес ходих на генеколог и ми откри киста на десния яйчник с шокиращите за мен 9см Предписа ми Ципрофлоксацин Актавис и ми каза да го пия 10 дни после като ми мине менстроацията да ида и ако не се е спукала ще ме оперира по спешност. Преди съм имала но 2см беше и се спука. Утре пак ще ме види лекаря за да разбере колко е дебела стената и. Имала ли е някоя от вас толкова голяма киста е как се спасихте от тоя проблем. Много ме е страх,ако се окаже рак или не мога да имам деца Моля ви ако сте преживели подобно нещо кажете каква ме чака

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Като за начало помоли някой да ти шибне два шамара, за да се стегнеш.
    Освен АБ, друго предписано ли ти е? С медикаментозно лечение течността в кистата се резорбира. Операция се налага само при усукване и кръвоизлив.
    Относно рак- ако се стигне до операция, се провежда хистологично изследване.
    Не си споменала години, обаче.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Голям фен Аватара на SummerDream
    Град
    Пловдив
    Най-важното е в такива моменти да не се панираш, а да си даваш повече и повече кураж..
    Пий, квото ти е предписал докторът, пък ако не се получи с лекарства, ще се получи с операция.Няма от кво да те е страх, най-важното е, че са ти я открили навреме..
    И да, на колко години си?
    But mostly I hate the way I don't hate u.Not even close, not even a little bit, not even at all..

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Имала съм 7 см. Източиха течността чрез пункция през влагалището.

Благодаря момичета,бях се отчаяла и спрах да отварям темата-мислех че на никой не му пука. На 22г съм, утре отивам да ми направят туморен маркер/дано се изразих правилно/ попитах дакторът дали има съмнения за тумор или просто да се направя за по-сигурно, той каза че зарад първото. Ще ми се наистина някой да ме набие ама никай се не нахваща оххх страх ме е ама няма как

Освен антебиотика нищо друго не ми е предписано, а доктора каза ако почувствам болка да отида в болницата,но може и до не усетя когато се спука аз не мисля че ще имам тоя късмет

Цитирай Първоначално написано от SummerDream
    Най-важното е в такива моменти да не се панираш, а да си даваш повече и повече кураж..
    Пий, квото ти е предписал докторът, пък ако не се получи с лекарства, ще се получи с операция.Няма от кво да те е страх, най-важното е, че са ти я открили навреме..
    И да, на колко години си?

На време ли? не мисля щом е 9см не 9мм Но съм си обещала вече редовен преглед да правя

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Имала съм 7 см. Източиха течността чрез пункция през влагалището.
    Защо и мойта не я оправят така или докторът трябва да ми предлажи този метод или ....аз да придложа? Дали да го попитам... Май ще пробвам с предложението като занеса изледванията От туморния маркер оххх дано не е тумор
    А знаете ли колко време ще чакам резултатите

Метод с който лекуваха една от приятелката ми като имаше киста бече едномесечен прием на противозачатъчни и се орпави. Друга приятелка пък си я оперираха. Вместо да пишеш по форуми, иди за второ лекарско мнение, а през това време изпълнявай това, коеот ти е казала квалифицираното лице

Цитирай Първоначално написано от sladkosbatko
    Метод с който лекуваха една от приятелката ми като имаше киста бече едномесечен прием на противозачатъчни и се орпави. Друга приятелка пък си я оперираха. Вместо да пишеш по форуми, иди за второ лекарско мнение, а през това време изпълнявай това, коеот ти е казала квалифицираното лице
    Да познавам две момичета който ги лекуваха от кисти с противозачатъчни и имаха проблеми и ги спряха

Голям фен Аватара на liim0nka
    Цитирай Първоначално написано от 4ori4ori
    отивай на лекар, кво може да направиш.....ть-тц-тц-.....злеееееееееееееее
    Как може да обиждате така хората, срамота ! Дори да се изнервяте на повтарящи се теми нужно ли е да обиждате без дори да ги познавате.. замисли се кой е злето
    Да не говорим, че темата е сериозна..и темата на момичето не е просто щото няма какво да прави..и ако няма с какво да й помогнеш..просто замълчи
    It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted

[quote="liim0nka"]
    Цитирай Първоначално написано от 4ori4ori
    отивай на лекар, кво може да направиш.....ть-тц-тц-.....злеееееееееееееее
    Как може да обиждате така хората, срамота ! Дори да се изнервяте на повтарящи се теми нужно ли е да обиждате без дори да ги познавате.. замисли се кой е злето
    Да не говорим, че темата е сериозна..и темата на момичето не е просто щото няма какво да прави..и ако няма с какво да й помогнеш..просто замълчи

Много ти благодаря мила, аз дори не се засегнах,вече на много неща не реагирам, негативете ги подминавам, а на хубавите неща се радвам, за да се разсея,но днес съм много притеснена,защото трябва да взема резолтатите от кръвта,дано са хубави и нямам рак

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Бях малка (на 16-17) и не исках операция. Един ден живот и здраве и без това ще раждам със секцио евентуално ще се направи и нещо по-радикално. Да не говорим, че кистата ми беше не на самия яйчник, а на тръбата до него и не можеха да ми дадат гаранция дали няма да се образува пак. Имала съм още 4 след това. 2 пак ми пукнаха, а другите 2 минаха от орални контрацептиви.

Момичета взех изследванията и понеже нямах търпение питах лаборантката как и се струват,тя каза спокойно в нормата са и се заговорихме-тя ми каза че има същия проблем,имала е киста колкото портокал,но я лекували с противозачатъчни,обаче си има още тоя проблем,получават и се нови е нови,дещеря и има същия проблем.
    Отам отидох при доктора да чуя и него,но вече по-спокойна,той каза че всичко е ок,но бил длъжен да ме прати на изследвания. Успокоих се и като ми каза че кистата е вече 8см а не 9,3 направо унемях,много съм щастлива,ще продължавам да ходя на прегледи обаче.
    Пожелавам на всички жени подобен проблем да завършва с хубав край /е аз още има да се лекувам/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си