- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- В какво се крие истинското щастие ?
С тази анкета искам да проследя съвременното мислене на всеки човек. Според вас какво е основното нещо което в днешни дни ни прави щастливи ? Дали е любовта ни към някой или са парите? Дали честността или лъжата ни измъкват в повечето ситуации? Какво е важното за вас в живота ?![]()
Ех че някои хора не знаят за какво е търсачката...
Пари = Щастие
Що за тъпа анкета?
едното произлиза от другото![]()
парите хич не са гаранция за щастие, ама ако ги нямаш ще ти е горе-долу невъзможно да си щастлив ;д
REGGAE BOOM <3
И любовта и парите са важни.. В днешно време за да си щастлив.. едното не може без другото , за да е пълно щастието![]()
... Живей с мечти, а не със спомени ...
В днешното време имаш ли пари си щастлив.В повечето случаи човек се измъква от задънените улици с лъжа...Честността и истинската любов са географска рядкост.![]()
![]()
![]()
Ако имам пари бих направил толкова много неща , които сега са невъзможни....
Анкетата е неправилно зададена.
Както казаха преди мен, според "съвременното мислене на човека" - щастието и парите са взаимосвързани.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Само с любов не се живее. Живота е много комерсиален и липсата на пари бързо ще убие чувствата
Ако нямаш пари, едва ли може да си щастлив, чудейки се как да преживееш с малко.![]()
Пълното щастие, ако изобщо има такова, е да си в хармония със себе си - тоест, ти и съвестта ти да работите в едно, думите да отговарят на мислите си, решенията да са в синхрон с тях. Не знам дали е възможно, но продължавам да се стремя към това.
Малко се отнесох...
Който е казал,че с пари щастие не се копува - не е знаел къде да пазарува.
Щастие без пари не може,но това не значи че задължително парите носят щастие.
Напротив,когато имаш много пари незнаеш кой ти е истински приятел,и кой просто те използва заради доброто ти име и банковата сметка(наследдството).
Имаше един немски автор(не много известен),който беше казал:"Всъшност аз цял живот търся щастието,и не намерих и една малка частица от него.Та това ме води до мисълта,че дори изобщо не съществува,че е просто една карасива лъжа,залъгваща глупците,които си мислят,че животът е прелест!Е аз не вярвам в това нещо- щастие,да бе!"
пс: цитата е не много точен,защото го писах по спомен,за което се извинявам.
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!
Аз пък мисля , че ако двама души се обичат много и са сплотени...безпаричието няма да е такъв проблем...ще могат да се справят заедно с него .., макар че няма да е розово положението ... те ще са заедно,ще се обичат и подкрепят взаимно и ще са още по-сплотени ...но всичко си зависи и от самите хора... слабите биха се отказали
Като нямаш пари да преживяваш едва ли ще ти е до любовни романси. Парите предоставят много възможности, но все пак не са всичко..
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
+1 съгласих се с теб!Познавам много такива двойки...въпреки че нямат много пари се обичат и са си щастливи-живеят според това какво имат.Парите не са нищо повече от средство за по-добър живот!А сега примера със сестра ми...тя си намери много богат мъж, има всичко свързано със парите, но не е щастлива.Мъжа й се държи много лошо с нея, а тя не може да го напусне понеже има бебе от него и са женени...така че мили момичета не се лъжете за да не съжалявате!Многото пари НЕ винаги са щастие!Трябва да имаш толкова че да живееш добре.Първоначално написано от partychild
Човек за да е щастлив трябва да бъде във хармония със душата и сърцето си и да прави каквото те му кажат.
Талант е да говориш много и да не казваш нищо...
nakadah винаги дава точните мненияПървоначално написано от Nakadah
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Щастие - защото човек щастлив ли е , ще е обичан, ще се оправя в живота и пари ще има![]()
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
И парите и любовта задоволяват човешки потребности.Аз възприемам и двете като източник на щастие и не смятам,че те трябва да бъдат съпоставяни.
Нито едно от двете.
Истинското щастие може да се крие в една усмивка,една прегърдка от любим човек,една целувка.Истинското щастие е миг.Миг,който може да е 1път в живота ти или 100..Това зависи от теб самия.![]()
Истинско щастие е да нямаш два по един,но да имаш любим човек до теб,който да ти каже: "Спокойно.Всичко ще бъде наред."
Щастието е да знаеш, че си обичан, че имаш приятели на които можеш да разчиташ, че имаш дрехи на гърба си, че има къде да спиш и на чие рамо да поплачеш, когато е нужно, че имаш вода и хляб. Без всичко останало си може човек. Просто в днешно време хората са свикнали с прекалено много удобства, които ги карат да се чувстват уж щастливи и не могат да осъзнаят, че истинското щастие е в малките неща.
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
1 милион би ме направил една идея по-щастлива. С пари можеш да си купиш щастие,мечти и каквото си искаш,за да бъдеш щастливО.
Но основното е да не се сърдиш,ядосваш,тревожиш и т.н. прекалено много защото не печелиш нищо,не е здравословно и е дразнещо/досадно. Хората не харесват отегчителни и мрънкащи хора. Усмихвайте се повече и не се сърдете за глупости на хората които обичате и ви обичат.
Изключително много не понасям оплакващи се от живота същества,на които все някой им е крив.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
В малките неща![]()
Без пари не може да се живее. Но любовта осмисля съществуването ни.