- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи осмокласници [vol.1]
December, мисля, че Добрич се отнася към община Варна, затова трябва да пребориш и ваще и нащеДемек да имаш най-много точки от всички в общината. И отиваш на национално. От там 1 отива за младша и 1 за старша възраст извън БГ. После си взимаш стипендийката, за това че си се справила на такова високо ниво. Аз също участвах на миналогодишната олимпиада. На 1кръг си дадох ама много зор и имах 38-39 от 40 възможни точки. На втория се изложих тоталнооо.. около 150 от 200 възможни. Ужас - съвсем се забравих
Пък и учих по биология, БЕЛ и решавах хилядите задачи по математика.
По биология е обратното - на 1 кръг едвам минах, почти на границата бях, докато на 2рия - бях 2ра за Варна и не знам коя за областтра и всички селца в неяПък това е хипер нечестно, защото в градските училища всичко е стриктно, с 3ма квестори + камери, а в селските си преписват на воля
После излагация от всякъде..
Тая година малко почивка, може би само за езика ще се явя + БГ, мат, ако имаОт 9 клас почвам ги пак олимпиадите и ще се надявам да стигна по-напред :P
Мааааааму.. пак се отнесах с моите огромни писаници![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
ameli Спокойно бе, твоите постове са дълги и интересни. Много добре се справяш с олимпиадите, но се чудя как ти се ходи на всички видове оломпиади?
О, това определено не са всички. По химия и история ме викаха също, едвам се оправдавах с какво ли не.. старая се да бъда изрядна, въпреки, че нищо не разбирам.И по музика колко ме врънка да съм ходела на вокалната, ама не мога да изгрея навсякъде, особено в един и същи час
На география от 2-3 години ходя, а първата олимпиада я проспах, за което много ме беше яд.
Трябваше да отида
По биология ми повтаряше, че аз съм и най-добрата ученичка, имала най-много надежда в мен, бла бла.. сигурно на всички го повтаря, да се запишат, ама айде и аз първа там
![]()
Обичам да се състезавам, да печеля (то кой не обича), а в момента нямам възможност да спортувам. Поне не нещо специално. От тази година обаче смятам да започна да се занимавам с нещо, и без това програмата ми няма да е много натоварена
Вие какво ще ми предложите?
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Ами айде и дано да се срешнем на някоя от олимпиадите :PПървоначално написано от ameli
Аз съм най-добра по историята и географията.Исках и на история да се явя тази година,но бях 1 седмица вкъщи болна и като се върнах разбрах, че съм я пропуснала :/
Ами мерси за разсяснението. Аз вече съвсем се обърках и затова питам ;д Преди 2 години имаше едно момиче пак от нашето училище,беше на Олимпиадата по биология и събра много точки и трябваше да ходи във София.Но точно тогава се готвеше за кандидатставе и затова го пропусна...Първоначално написано от ameli
Та се чудех дали мога и аз да постигна и нейните успехи ;д(обаче в географията ;д)
П.П. И аз все ги изкарвам едни дълги страници :/
Нас веднъж ни изпитаха за Химна на България и за някаква народна песен..Иначе друго нямашеПървоначално написано от December
- учителката ни пускаше там някаква песен и си я слушахме цял час
![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
December, моите постове са по-дълги, не се притеснявай, не си единственаНяма как да се срещнем на коя да е олимпиада, защото отива само 1 на националното, иначе би било супер. По история никога не съм учила, няма и да уча, така че появата ми там е невъзможна
Иначе успех, дано да успееш
![]()
Относно музиката - изпитваха двама на урока (който се проточваше един месец) и после ни пускаше да правим каквото искаме - или учихме за следващия час, или си пеехме![]()
За олимпиадите - ходила съм по БЕЛ , Английски , Руски и Математика. Мисля ,че само по това.
Тази година мисля да ходя по БЕЛ , Математика , География , Английски .. , но пък и зависи от това как ще съм с материала.
А за Музиката да ви кажа. Понеже бях в най-елитното училище в града ми и нали сме елитни , трябва и да сме умни. И особенно госпожата по Музика. Тя е възрастна и .. постоянно изпитваше и се караше като правим простотии и не учим ..Ама хубавото беше , че изпитваше малко.
И ни изпитваше на пеене , нотни текстове и прочие. Мисля , че ви стана ясно за какво става дума.
Аз тази година ходих по История,Биология,Литератур а и Английски.Историята беше бая излагация,по литература минах на втори кръг и имах 4 и нещо (трябваше да пишем съчинения разсъждения),а по Биология много ме беше яд,защото ми трябваха само 2 точки,за да отида на следващия кръг.
![]()
За Музиката-госпожата изпитваше,после започваше да се отчайва защо сме тъпии после ни пускаше песни уж да пеем,а всъщност никой не пееше и всички си правехме каквото си искаме.
![]()
.
Хаха, колко познато!!Първоначално написано от ameli
![]()
Бях се класирала на 2ри кръг на някаква олимпиада по Биология, та 2рия кръг беше в събота от 8.30, а аз оттолкова бях на урок по Бг, и като обяснявах на госпожата, оная ми вика, че си измислям, не можело толкова рано..![]()
Замалко да ме набие даже
![]()
Иначе аз олимпиадии.. помня, че тази година бях на някакво кенгуру по Ае, а за другоо не се сещам![]()
А за входните нива- не се притеснявам много, защастие тази година няма да имам История, Физика, Химия, Биология, География![]()
А нас по музика ни изпитаха на урока и да пеем и госпожата пише оценка на двете неща и псоле средноаретметично и квото стане![]()
И още нещо - и аз се присъидинявам към тези, които се притесняваха за ФВСРеших тази година да не се освобождавам, че г/д проблемът ми отшумя, ама не знам кво ще прая с разните нормативи въпреки, че то не се знае и дали изобщо ще ни карат да ги правим.
![]()
"A world without music is Like a world without oxygen"-Andre Tanneberger(ATB)
А например ако сме решили да се записваме на някаква олимпиада,да речем Биология..Материалът ще е от 7 или 8 клас..Или нещо средно ?Мале,дано да сте ме разбрали,че не можах да ви го обясня
![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
По биология 1 точка не ми стигна за втория кръг, защото направих теста за 5 минути /беше в един ден с пробен по БЕЛ и времето свършваше/. Имаше въпроси за кръвта и тн., но бяха малко. Иначе имам и от предишни години, елементарни са. Повечето въпроси са за 7ми клас.
Saatana! Vittu! Perkele!
Аз като ходя по олимпиади все си казвам "Оф дано да е лесно,че искам да стигна до втори кръг поне" и понякога е лесно, друг път не. Като съм успяла се радвам много.
Аз тази година бях на олимпиада по български език и литература правихме съчинение разсъждение аз се класирах на 2ри етап и така явих се,писах,но още не са казали оценките![]()
Но в новото ми училище още не са ми казали нищо нито за униформата,нито за учебниците и се притеснявам дали ще мога да си ги купя навреме,защото 15ти наближава,а аз изобщо не съм подготвена.
8 клас (езикова, а предполагам ти си в такава) няма олимпиади по разказвателните (и,х,ф,блабла..) И в 9 се учи програмата за 8 клас + 9ти, за да се изравнят с останалтие училища и класове. Теста е на всичко взето до момента. На 2ри кръг седях до 1 момче, 10-11 клас, то половината му неща ги знаех (7кл)Първоначално написано от SmilezZz
![]()
На нас само ни взеха по 60 лв за униформа и нито са казали кога ще ни вземат размери, кога ще ги раздават, кога ще ги носим, кога има родителска среща, какви учебници трябва да се вземат - АБСОЛЮТНО НИЩО?! Държат ни в неведение. Даже и класовете не си знаем. Казаха само, че на 6ти септември ще излязат списъците и на 15ти сме сигурно сутринта. Срамота, а се води най-хубавото училище във Варна![]()
И аз още не си знам класа.Дори втория си език не знам.Първоначално написано от ameli
![]()
аз също ходих на вс олимпиади и на вс се класирах за втория кръг или поне така мисля .. но до 3 не стигнах..![]()
![]()
такамм .. аз имам един въпрос и за да не създавам нова тема реших да питам тук.. значи аз съм от Бургас 8 клас ще съм в Търговската гимназия. Ако някой знае или ще учи там, моля да ми кажете дали ще имаме през тази учебна година разказвателни предмети ..
моля ви ако не сте сигурни в информацията напишете, че не е сигурно, защото не искам да оставам с празни надежди![]()
Благодаря предварително :P
Купихте ли си вече учебниците?
На мене най-накрая ми улекна на сърцето ;д Ейсега се обаждаха на мама и утре ще ги копуваме.А няма дори септември![]()
![]()
Всички учебници ще ги вземем,втора употреба от една позната.
Аххх нямам търпение да ги видя ;д Може дори до 15 да чета разни неща,и без това вече ми липсва училището,напрежението,тес товете.Не мога само да мързелувам ;д Нооо разбира се след три седмици всичко ще ми омръзне и ще почна да се оплаквамТо така става винаги.
Е,ще ги разгледам и ще пиша как ми се струват ^.^
Ами аз не говорех буквално де ;д Дори не мога да си го представя.Какво срещаме се в някоя зала ли ;дПървоначално написано от ameli
Имах предвид и двете да се класираме,да успеем с олимпиадите ^.^
Общо взето май е това засега![]()
За да не отварям нова тема, ще пиша тук.Така.. за 8-ми клас съм и понеже не кандидатствах, защото не исках, сега има ли проблем да се запиша в средно образователно училище смисъл така без да съм кандидатствала просто да си дам документите и дали има някакъв срок за записване до кога може.. по всяко време или ? Понеже не съм ориентирана.Извинявам се за глупавият въпрос и че не се изразих много правилно.
Хора много , Човеци малко !
Навсякъде се учат разказвателни, освем в езиковите и МГ, където 1вата година се учи САМО език + бг, мат и муз, ии, фвс и подобни. Независимо в кой град си, така е навсякъдеПървоначално написано от pepilota96
![]()
rebeccaa - доколкото разбрах си за 8 клас и никъде не си записана?! Срокът одавна мина, поне аз така знам. Трябваше да се интересуваш по-раничко, мисля, че е късно вече. И защо не си искала да кандидатстваш? Все някъде щеше да влезеш.
Мисля, че може, защото една приятелка кандидатства, но не я приеха никъде и от ОУ се премести в СОУ.Първоначално написано от rebeccaa
Първоначално написано от cappuccin0
Ама скоро ли се премести или ?
Да, преди около седмица.Аз не виждам причина да не можеш да се преместиш ..Първоначално написано от rebeccaa
Първоначално написано от cappuccin0
Мерси все пак.
Забравих да питам какви документи ще трябват.
Осмокласници, не се впрягайте толкова.
В началото няма да сте много ориентирани.. нови хора, даскали.
И с учебници ще се сдобиете и всичко останало, както си му е редът. Просто сега ви се вижда един голям филм, но няма нищо толкова очарователно, не се впрягайте.![]()