- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи осмокласници [vol.1]
Mда речниците са много скъпи, аз поне май ще мога да използвам речниците на сестра ми, че като ми разправяхаа колко са били скъпи, а де не говорим колко дебели - бих казала единия е колкото 2 книги Хари ПотърПървоначално написано от lamoon
![]()
![]()
![]()
@ssiissaa Нем, в ЕГ "Пловдив" съм аз![]()
![]()
"A world without music is Like a world without oxygen"-Andre Tanneberger(ATB)
Първоначално написано от EsteticLoff
Къде е .. малката ?
Ми като не е успял да го прочете , да беше взел едно цвете да ти се извини.
![]()
Ааа акоо всеки ми подаряваше цветя при сбъркването на името ми, у нас щеше да е джунглааПървоначално написано от iiordanova
П.П. Сори за Офф топика![]()
ахам ясно и все пак успех с немския EsteticLoff :P![]()
Oцeняwash нeshтO чak koгaтO гO zaгubish []
Данке, данкеПървоначално написано от ssiissaa
![]()
![]()
![]()
И на теб
Какви са тия речници ;дПървоначално написано от EsteticLoff
Аз тая Коледа си купих един Огромен зелен на понс.Пише "Нов училищен речник ". Не,че някой ми го е искал просто ми хареса.Има много примери,има и упражнения,карти,по средата има една част със "рисунки" ;д има нарисувана баня примерно и всякакви принадлежности от нея,или спалня и т.н.Има неправилни глаголи,пунктоация,таблица с ония инчове и всички странни мерки в англоговоряштите страни.
Абе всичко имаЕто го - http://www.pons.bg/index.php?act=pro...details&id=788
Разделен е на 2 части и общо е около 1100 стр. Направо злато <33 Много е добър за цената си,дори бих му дала повече.
А покажете какви речници сте си купили и вие?Просто ми е интересно ;д
Междодругото от кой клас нагоре може да се ходи на school exchange?И вие интересувли ли сте се от такива програми?Как става целият процес...И плаща ли се или е като на тотоНе е много по темата,ама все пак...
iiordanova хах браво ;д Айде ще чакам и твоят дълаг пост за всичките учебници ;д И да им намериш картинки на всичките ;д !!
Джунгла .. меко казано..Първоначално написано от EsteticLoff
![]()
Вие в 9 клас какъв втори чужд език ще учите ?
December - ами не ги знам точно какви са, смисъл издателство, понеже са у сестра ми у общежитите май май, иначе са едни големи и сини - като ги видиш ти пролошава.Иначе този твоя го знам - миналата или по-миналата година ни зарибяваха в даскало да си го купуваме, ама аз не си го взех, да ги е яд, хахах.
А за school exchange съм чувала, но не знам подробности, Сори Ай кент хелп
![]()
![]()
iiordanova - Мисля, че английски език, но не съм сигурна .. аз още нищо не знам - срамотаТи в езикова гимназия ли беше ?
![]()
Първоначално написано от rammstein123
охх еми звънях и ми казаха другата седмица да звънна пак и някви такива рабори вече не издържам ;х уж беше края на август после след 1ви а сега ми казаха другата седмица :Х а на едно момиче вече са и взели мерки :@:@:@
ноо другата седмица пак ще ти кажа какво са ми казали
знам само че е 72 лв. 2 ризи вратовръзка елек и пола/панталон
аа как разбра кой ще ти е класен ?
ами чудя се между немски и руски.Преди руският не го харесвах ама последно време все попадам на руски сайтове и ми се ще да разбирах поне нещоПървоначално написано от iiordanova
И мисля да избера немският все пак..имам и роднини в Германия.Може да им се натресана главата
![]()
Ама...ако примерно целият клас избира да учи руски език,а има само 3-4 които искат немскиКак става цялата процедура..хъх хич ме няма ;д
Аз като втори чужд език ще уча английски.. (:Първоначално написано от iiordanova
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Първоначално написано от December
Ми май руски ще да е тогава. При една приятелква у нейното даскало ще е така![]()
Ужасссс![]()
Те всички знам, че ще изберат руският защото е уж по-лесен...
Ухх..е,ще се запиша на някакви курсове ;д Искам и испански да уча де.Аха искам и френски.И арабски.И корейски.И китайски де ..о и португалски искам.И фински защото искам да живея във Финландия за няколко години![]()
Ехее ;д Много съм нахална ;д
Не знам хората как се справят само със един-два езика.
Да се разпиша и аз в темата..
Взех си униформата и няколко допълнителни ризи, да ги сменям.Остана ми да си купя само някакви обувки, чанта съм си взела. Иначе вече си знам класния, учителката по немски, с кой ще съм в клас и за съжаление се сбъдна кошмара ми .. ще съм с 11 човека от старото даскало, от общо 30 в класа.
![]()
още от първата година ще учим два езика.. френски и английски![]()
Хахаахах, леля ми като ми е разказвала като е учила какъв кошмар е било, особено падежите направо ще е елементарноПървоначално написано от December
Късмет
![]()
nadsss - Хайде,честито за униформата..Със здраве
и желание да си я носиш![]()
При записването ми ме питаха какъв втори език искам и тогава ме
записаха английски..Не знам как ги разпределят,но надали
ако целия клас иска руски,пък някой не - няма как да го учи..
Предполагам,че още в началото ще ви попитат какъв искате
и така... (: ..
EsteticLoff - не съм в езикова (в математическа)![]()
Аз се чудя руски ли да е , френски ли или пък немски ?![]()
![]()
ейй осмокласниците притеснявате ли се за новото училище?
аз сега попрочетах предишната тема, голямо притеснение е билоаз особено...
таа има ли тука зайци на фег в софия![]()
Според мен избери или немски,или френски..Първоначално написано от iiordanova
Тъй като съм учила РЕ 7 години и мога да кажа,че е супер лесен..почти като българския..С падежите отначало е трудно,но се справя човек..Но пък се чудя дали някога ще ми потрябва този език..Всъщност мисля,че немския е по-разпространен от френския..Но пък френския е по-мелодичен и лесен за изучаване..Не знам,ти кой език искаш да учиш ?
Еми браво!! И мен първо в МГ искаха да ме вкарат, ама аз казах твърдо йокПървоначално написано от iiordanova
![]()
Иначе за езиците - не знам, решението си е твое
![]()
и аз се записвам в темата макар и малко къснообщо взето не ми се ходи много на даскало незнам защо
до сега винаги съм искала да е 15-ти ама сега нещо ми е кофти че ще съм с нов клас дано пък са готини ии все пак си искам стария клааааас
![]()
![]()
![]()
на нас за униформите ще ни кажат на родителската среща ей ся на 13-ти ама не е задължително да се носи цялата униформа което е добре
струва някъде около 100 лева мисля
![]()
EsteticLoff Страхотно име имаш!
В нашето училище вторият чужд език се разделя на две групи например в класа си учиш първи чужд английски език а за втори можеш да си избереш немски или руски.Всеки решава кой от двата езика иска да учи и класът се разделя на две едните учат немски другите руски.Даже и да са само 3-4 човека, които искат руски пак си го учат поне така знам.Ако няма желаещи за единия език всички учат заедно другия и така.
Пп Учебникът по химия на December e интересен, разглеждала съмго, но ще го изучавам в 9-ти клас.
аз ще уча италиански руски и английски, но руския ще го уча от 9 класИначе аз вече си купих чанта и едни кецове, но следващата седмица ще излизам за по сериозен шопинг
аааа и едни химикалчета от avon си взех :P
There is a princess in every girl
О аз си харесах 3 чифта дънки ще обикалям още и ще си купя а блузка не можах да си избера.За обувки пък изобщо не съм гледала.