- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ще ми помогне ли някоййй?
Приятели, здравейте. Искам да си кажете мнението: аз живея във Варна. Смятам се за умна (повечето ми оценки да 5 и 6, имам и няколко 4ки) и талантлива ;дд - рисувам мн добре. Но тук идва и проблемът... аз съм 7 клас и се чудя какво да правя: да кандидатствам за някоя елитна гимназия - немска, английска, или за НУИ - то (музикалното с рисуване)... много ме е яд, че не мога да решаааа!!! Нашите дават сума ти пари за школи и уроци по БЕЛ и матем, аз си скъсвам задника от учене... дали не е излишно, щом в крайна сметка ще рисувам??? АКО в крайна сметка рисувам, де...
И освен това една от най-добрите ми приятелки ще влиза там, иии още 2 мои фрс, и не знааааамм... да си осигуря бъдещето с образование или да си го пропилея, но да правя нещо, което наистина искам... уфффф! мразя... нз кво мразя, мн съм тъпа...
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Американски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и те питат
Български форум - питаш и всички ти казват колко си тъп!
Защо смяташ, че ако избереш рисуването ще си пропилееш бъдещето?
yep.... reality bites -.-
Мии, защото колко успели и богати художници си видял/а досега? Всички са ги оценили след смъртта им, а аз мисля, че имам потенциал за по-...мащабни? неща... все едно техникумите, а после ако искам да вляза в някой университет няма нищо да знам... мисля, че рисуването само за архутектурата може да ми помогне, но.. аз не съм мн мн по чертането..
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Бих влезнала в елитна гимназия. Уменията по рисуване пак може да си ги развиваш като хоби.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
И аз бях в същото положение. Абсолютно.
Но ти препоръчвам както по- горния коментар да се заемеш с нещо по- сериозно.
А рисуването просто като хоби...
Решението си е твое. Иначе в областта на рисуването- архитектура, моден дизайнер, инженерен дизайнер. Които се развиват по- добре извън България.
Ако чувстваш, че рисуването те влече и си наистина добра в него - върви там. Не се води от това къде приятелките ти са влезли или къде родителите ти искат да ходиш. Твое е решението. Аз се отказах да влизам в НУИ и реших да си остана в моето даскало, но това е защото не мисля да ставам художник, дори и да съм добра трудно мога да седна и да рисувам нещо. А това, че няма художници не е вярно. Ако си художник тук трудно може да спечелиш нещо, но ако си в някоя друга по-добра от нас страна... Но цената зависи в какъв стил работиш, таланта ти и колко можеш да се рекламираш.
Трябва да избереш това, с което ти искаш да се занимаваш. Не се води по мненията на приятелки или родители. Нашите бяха твърдо "за" да вляза в художествената гимназия, даже мисля, че бяха по-навити и от мен. Решението си е твое. Естествено можеш да влезеш в елитна гимназия и да се занимаваш с рисуване като хоби, но не мисля, че ще ти остава време за хобито... Като знам как се натяга в такива гимназии...
yep.... reality bites -.-
Не знам какво ще решиш,но влизане някъде,защото приятелките ти са решили да влезнат там,не е правилно решение.Не се подвеждай по тях като след няколко години може и да не се поздравявате.
За рисуването винаги има частни уроци, а то се комбинира толкова добре с други предмети. Познавам хора, които рисуват много добре и винаги са искали да се занимават само с това, но от страх влязоха архитектура, строителство, филология, т.н. Те обаче не са спирали да рисуват, някои от тях си продават картини, пък сега с 5-6 от тях ще разработваме игра и са ми изключително ценни такива хора. Според мен това е правилният подход, да играеш на сигурно и да изчакаш момента си. Но все пак рисуването иска голяма отдаденост и трябва да се научиш да съчетаваш нещата.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Авторке , аз бях в същата дилема - рисуване или това , което уча в момента , но в крайна сметка избрах образованието. Рисуването в момента си ми е хоби и честно казано не съжалявам за избора си. Даже напротив. Знам, че ще имам сигурно бъдеще.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Според мен най-правилния отговор се крие някъде в теб...Ако бях на твое място щях да вляза в елитно училище,за да имам хубаво образование,а след 12 клас бих си помислила за университет с профил рисуване... [=
Благодаря на всички!! Над горното мнение най - много се замислих... наистина мерси!
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Слушай Hayashi. По-надолу във форума можеш да видиш как рисува и може да ти е за пример, че нещата се получават.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
уфффф! мразя... нз кво мразя, мн съм тъпа... << кво беше тва ??? иначе не пропилявай знанията си - елитна гимназия
cant tell my nothing now
baby i know how to fly
nothing hold me down
im going tuch the sky
![]()
![]()
dydzzz <3
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...530&highlight=
Леле майко...
Бих те посъветвала да избереш езикова гимназия, или каквото там каза. Ако след 2-3 години още се интересуваш от рисуване, ако ходиш на уроци например, като дойде време за висше образование винаги можеш да запишеш нещо с изобразително изкуство.