- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Напукани длани ?
Еми значи по дланите имам едни такива бели пукнати мехурчета и на 2 те ръце ( по дланите ) ........ защо така от 1 седмица не се маха преди съм имал но за 1 , 2 дена ми се махаха а сега стоят
Това е или начален стадии на дерматит или алергия от нещо. Зависи от средата в която се намираш също.
Ако е дерматит по-добре веднага отиди на дерматолог за да го премахнат докато не се е развил, защото в напреднал стадии е възможно да се разпространи по цялото тяло.
Мога да ти дам повече инфо за това ако мислиш, че не е алергия.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Първоначално написано от Claymore
и от какво може да е алергия ...... преди няколко дена бях си намацал голямо количество с иод по рацете нещо се разсипа и после докато го махна бая търках с съпуна в банята и мислех че от водата може да е или от иода но забелязвам че по ходилата също имам малко преди абсолютно същите на ръцете съм имал но за 1 , 2 дена са минавали защо сега не минават не ме боли нито сърби засега ти викаш алергии незнам от какво нещо може да е ............
Казах ти, че едва ли е алергия.
Кажи ми щом нямаш сърбеж или болка мехурчетата как точно изглеждат. Сякаш са пълни с някаква течност и ако ги натиснеш повечко ще се спукат ли? И в скоро време имал ли си някакви по-големи притеснения?
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
сори че не се изразих правилно няма мехурчета всичко е спукано нито има течност нито нищо не ме боли нито сърби видях снимки в гоогле на дерматит но там гледам са червени някви тука мойто е някво като напукане под различна форма нещо като белене както на човек му се бели кожата през лятото сещашли се нещо подобноПървоначално написано от Claymore
Зачервяването е при силно разстроена кожа. Защо не снимаш дланите си и не постнеш една снимка да придобием представа.
-M.B.
щото усб-то на гсм отдавна не бачка :Д но ти казвам виждала ли си на някой да му се бели кожата по рамото в началото на лятото има нещо като бели люспи това е същото ама вече е 7 , 8 ден ..... казах не са червени не е имало течност не ме е и боляло .........
E сега ме затрудняваш. Ако люспите са твърди тогава има голяма вероятност да е кожно заболяване.
-M.B.
как да разбера твърдили са пипнах се по дланите и май са меки как да ти го обясна нещо като белене на кожата образувани кръкчета под различни форми бяло на цвят не ме боли или сърби незнам ......... да не е от голямото количесвто иод което си бях разлял върху дланите преди някаде седмица можели да е от това щото докато го измия ми стоеше жълто и бая се търках с съпуна и вода
Йода изгаря. Вероятно си имал малки изгаряния и сега се белиш.
А това за дерматита го предположих защото и преди си го имал, а така започна да се развива моето заболяване.
-M.B.
нямал съм дерматит нито съм имал изгарания по ръцете иода го взех понеже си правих в домашна обстановка да видя дали имам дюстабан за целта трябваше да си намажа ходилата с иод ида стъпя на 2 листа намазах си ръцете с много иод и после ходилата и затова сега сигурно ми се е напукало предполагам не е фатално и ще се махне![]()
Нямам за цел да те плаша, но накратко ще ти разкажа. Преди 2-3 години при буквално "нервен срив" ми се появи някакво белене на кожата или иначе казано лека екзема [на дланите]. Реших, че не е нещо сериозно и не потърсих лекарска помощ. Имах такива неща по 1-2 като теб и после изчезваха. Обаче това се застоя повече. Започнаха леки зачервявания по пръстите. Появиха ми се водни пъпки [мооого малки мехурчета пълни с някаква течност]. Отидохме на дерматолог и се оказа дерматит. Предписаха ми кортикостероид, но е много опасен и не го използвах дълго време.
Сега след 2-3 съм имала безброи посещения при лекар и всички казват едно "Или ще изчезне в пубертета или това ще отключи болестта". Сега имам големи рани по пръстите на ръцете, отгоре на ръцете, в свивките на ръцете, понякога незабележимо лющене на врата и забелязвам, че ми се появява и на крака.
-M.B.
да но аз съм нямал нервен срив и преди съм имал абсолютно всъщите люспи по ръцете и ми се бяха появявали май от много седене в вода басейн или другаде или често миене на ръцете както сега с иода бяха ми както казах краката в иод и дланите и ми е изсахнала кожата според мене заради това не се маха вече 7 , 8 дена после докато махна иода колко се мих с вода и сапун според мене е от това както казах нито ме сърби нито ме боли не съм имал преди дерматит както казах са бели а не червени неможе да е дерматит защото съм нямал мехурчета пълни с течност просто като белене на кожата ........Първоначално написано от Claymore
значи ти си била болна от дерматит такали ?
Не казвам, че имаш дерматит, просто ти нямаш дори предположение за беленето, а при мен беше същото.
ПП: Аз все още съм болна от атопичен дерматит! Обаче е се заблуждавай от снимките в интернет, това там са страшно развити болести.
-M.B.
виж казах ти че имам предположение правих си тест за дюстабан в нас за целта ми трябваше 2 бели листа и да си намажа краката ходилата с иод или някав мазен крем зех иод сложих много на дланите размазах по ходилата ( в край на сметка разбрах че НЯМАМ дюстабанПървоначално написано от Claymore
) и след 1 , 2 дена докато се махне иода започна да се появява тфа ето ти една основателна причина прекаленото миене на рацете и търкане с сапун и голямото количество иод което е изсушило замалко кожата .......
Стига се плаши, момко. Навлякъл си си беля с йода- предизвикал си изгаряне. Затова има и белене. Близко е до ума.
Като стоиш във вода дълго, се образуват едни бели надигания, които се излющват безболезнено.
Удари идно пиене и изобщо не гледай снимки в интернет на атопични дерматити и прочие. Ако беше атопия, щеше най-малкото да се оплакваш от сърбеж. Кожата щеше да се лющи фино, като поръсена с пудра захар и щеше преди това да има безцветни мехурчета.
Claymore, занапред внимавай с поставянето на диагнози. Ходиш по много тънък лед.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
к но не е фатално налиПървоначално написано от kalpazanka
значи до ден два трябва да се махне че стои вече 8 дена преди съм имал абсолютно същото но от вода самоче минаваше бързо сега бях убеден че е от тоя скапан иод
в прочем не пия но си знаех че не е дерматит
Той отрече за такова нещо. Не съм поставяла диагноза, а дадох предположение. По начало разбрах това и му предоставих база за сравнение. В последния си пост каза, че и това го не написах нищо.Първоначално написано от Claymore
-M.B.
нямал съм никакви изгарания по ръцете казах че сложих иода за да си намажа ходилата с него за да вида дали имам дюстабан после като стъпя на 2 листа ..........
Това го разбрахме, но йодът изгаря кожата. Ако не ти се оправи до седмица има си специалисти за тая работа.
След седмица пиши дали си се оправил или не.
-M.B.
к ама кфо толкова може да ми е станало ......... имали опастност нещо сериозно да ми стане ????Първоначално написано от Claymore
Ако е от йода просто ще седи още няколко дни, ще бъде сухо и ще се лющи, а после ще се оправи.
-M.B.
няколко дни то вече седи 7 , 8 дена ако седи още толкова значи не е от иода .........Първоначално написано от Claymore
Е нали каза, че бая си се олял. Я се стегни малко. Ако чак толкова се плашиш искай 20лв. от родителите и отиди на един дерматолог.![]()
-M.B.
дюстабен, люпат ми се ръцете..Първоначално написано от Claymore
.. то стана ебахти историята !
Не сме лекари, ние сме тийнове - отиваш на лекар и готово.. стига оплаквания тук ! Сега ако кажеш че лекаря ти е идеот и не разбира грам какво говори , отиваш в някои по голям град от твоя и там търсиш друг ЛЕКАР който разбира съответно!
То не беше шашкане за това че му се люпели ръцете дори и стъпалата.. излизали леки такива преди време за по 1-2 дни.. бла бла ди бла ..
Споко след 7-8 дни ще започнат да ти се виждат костите на ръцете..