.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 50 от общо 50
    Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Foreverbg
    Цитирай Първоначално написано от MaGuSs
    Аз нямам такива страхове ,но спя със слушалките и слушам музика.Предпочитам да ги надуя от коклото да слушам едно нищо или минаващите коли или пък щурците-тъпо ми е ,а с песен започвам да мечтая и да си представям нещо...
    Аз пък с щурците и петлите адски много релаксирам Особено петлите като започнат да кукуригат 4-5 часа направо умирам от кеф. Някакси се чувствам по-свободно, абе странно усещане... не мога да го обясня. Иначе колко пъти съм заспивал със слушалки в ушите... и на сутринта няма батерия
    Мн лесно ръгаш там кот ръгаш в зарядното и спиш със слушалките.Аз пък слушам от компа.Избирам си най-яките песни и ги пускам.То пък ко му е за избиране от 30 ГБ песни Ами ти кат си на село ест ,че ще релаксираш с гадините.Аз мн също ги обичкам кат съм на село ама все не ги чувам и ставам към 11 часа сутринта
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Foreverbg
    Аз нямам такива страхове ,но спя със слушалките и слушам музика.Предпочитам да ги надуя от коклото да слушам едно нищо или минаващите коли или пък щурците-тъпо ми е ,а с песен започвам да мечтая и да си представям нещо...
    Аз пък с щурците и петлите адски много релаксирам Особено петлите като започнат да кукуригат 4-5 часа направо умирам от кеф. Някакси се чувствам по-свободно, абе странно усещане... не мога да го обясня. Иначе колко пъти съм заспивал със слушалки в ушите... и на сутринта няма батерия
    Мн лесно ръгаш там кот ръгаш в зарядното и спиш със слушалките.Аз пък слушам от компа.Избирам си най-яките песни и ги пускам.То пък ко му е за избиране от 30 ГБ песни Ами ти кат си на село ест ,че ще релаксираш с гадините.Аз мн също ги обичкам кат съм на село ама все не ги чувам и ставам към 11 часа сутринта
    Какво село бе? В град съм Сега чакам да почнат петлите и лягам да им се кефя

Не бягай от страховете си, опитай се спокойно да ги приемеш!Когато се събудиш и те е страх дишай дълбоко и бавно, това ще ти помогне много!След това ще си "промиеш" мозъка малко, започваш да разсъждаваш.Знаеш ,че страховете ти се необсновани и нереални, но въпреки това те е страх.Помисли по следния начин: знаеш ,че нещата, които мислиш са нереални и почти невъзможни(ако не си го проумял, си го втълпи в главата!), но въпреки това има някаква супер малка вероятност да се случат.И какво от това?Наистина ли ще е толкова страшно, колкото си представяш?Наистина ли ще се случи нещо чак толкова лошо?Заинати се малко, не ставай да претърсваш къщата, кажи си: "Няма пък!".

Помисли над схемата по която съзнанието ти възприема нещата:

1.Подсъзнателен страх от натрапник вкъщи
    2.Опит за борба със страха
    3.Компулсивни дейвствия(претърсване на къщата, въпреки че няма никой в дейвстителност)
    4.Моментно успокоение
    5.Отново страх

Както виждаш това е напълно ирационално.Опитай се да го промениш, чрез нещата, който ти казах по-горе.

За да изкорениш страха, трябва "да го погледнеш в очите".Да не се страхуваш от възможните последствия!Тръгнеш ли да бягаш от страховете си, никога няма да ги превъзмогнеш, а напротив те ще станат още по-силни!

Не се притеснявай ще се справиш, изписах толкова много не специално за този проблем, защото съм абсолютно сигурен, че ще се справиш.Просто мисля ,че и за напред ще са ти полезни тези работи тъй като според мен имаш малко по обсесивно съзнание(аз също) и може би отново някога ще се сблъскаш с някой такъв страх.Всичко, което ти казвам е от личен опит, надявам се да съм ти бил полезен!
    Teen ID

"The road to succes is always under construction."

Голям фен Аватара на yamaha436
    Град
    Тaм където хакер не влиза :D
    Ти пък се страхувай от мен.Ще дойда и ще ти го ръгна отзад докат спиш

Цитирай Първоначално написано от yamaha436
    Ти пък се страхувай от мен.Ще дойда и ще ти го ръгна отзад докат спиш

Re: Немога да заспя от страх...

Цитирай Първоначално написано от alpinista
    Четох подобна тема тук. Значи проблема ми е следния. Като си легна (примерно в 11 вечерта) и се събуждам към 2, 3 или 4 часа и немога да заспя... Имам чувството че някой влиза в къщата макар и да не е така.... Просто от малък си имам този страх страх ме е от извънземни, крадци, убийци и подобни... макар и 2те врати да са заключени имам чувството че някой стъпва в съседните стаи Мноо е гадно... и като чуя някакав плашещ "звук" и веднага скачам от кревата и "инспектирам къщата".. Мислех че като порасна ще си мине с времето но явно не... На 14 съм и съм момче.. незнам какво да правя..
    еми кфо да ти кажа освен , че си бахти страхливата жена кои знае като станеш на 30 жена ти , ще гледа да те пази повече отколкото ти нея.

Явно града недейства много добре! Казваш си а бе ей аз съм мъж как ще ме е страх нали ще ти се смеят всички се пак си на 14!!! Ами ако си сам в голям град както аз ше се попикаеш от страх ама там е работата няма нищо страшно!

sdsdasd

i az sum taka bqh na po4ivka i sled kato se pribrah u doma ve4e vtora sedmica se budq absolutno sqka sutrin v 5 kgato ba6tami trugva za rabota i pravq vsi4ko vazmojno da zaspq predi da e trugnal no ne se polu4ava i sedq buden .. i me e mnogo strah ponqkoga 4uvam kato stupki i sqkakvi takiva ne6ta na 2 puti sum imal use6taneto 4e za mig po4vam da sanuvam poqvqva se ne6to stra6no i se sabujdam bez da znam vob6te 4e sam zaspival ako me razbirate i taka 4akam dkato stane svetlo i si puskam nqkoi film na psp to i straha minava...

Фен
    Град
    Дряново
    Пи4ове , няма да се плашите. При4ината за вси4ко е това , 4е разтете. В пубертета се полу4ават подобни смущения. И аз съм имал такива страхове. Дори бях развил една мания , 4е имам болест на сърцето и не можех да спя по цяла нощ. Може да ми се смеете , но не можех без да спя до майка ми Препоръ4вам ви да посетите психолог. със сигурност ще ви помогне да превъзмогнете проблема.
    Татко: Харчиш пари най- безразборно. Мисли за бъдещето момче , ние няма да сме вечни.
    Мислиш ли ,че цял живот ще те издържаме с майка ти ?

Аз: Ами не......ще ме издържате докато ме поемат децата.

значи има и по-тежки случеи от моя, а по онова време си мислех, че съм единственото дете с такива проблеми

Аз пък една година не можех да спя, заспивах чак към пет-шест часа, а трябваше да ставам в седем и половина.... Много гадна работа. При мен тъпото е, че не ме беше страх от нищо, спеше ми се, не е било да не ми се спи, ама не знам защо... просто не можех да спя. В края на годината като се уморих от тоя "нощен" живот, почнах да заспивам за кратко, ама хем спиш, хем не спиш... отвратителна история... дремеш нещо там, ама на сутринта се чувстваш като препикано мушкато... супер странно ми беше, защото както уж спя, и усещам какво става в стаята - кога почва да става светло и такива работи. Като се замислих защо не спя и защо не мога да заспя, какво си мисля през това време, осъзнах, че май много се забивам в разсъждения какво се е случило през деня и други простотии. Затова на следващата година просто петнайсет минути преди да си легна си обобщавах най-важното от деня и след това просто го забравях за осем-девет часа, докато се наспя... Сега въобще не ми се налага да правя подобни простотии, спя като пън.

А иначе много се отклоних от темата, споделяйки своите глупости на хората... По принцип билката мащерка много помага за здрав сън и може да пробваш - взимаш едно стръкче и си го слагаш до възглавницата или, както една приятелка направи - пълниш си една малка възглавничка, която да стои до тебе с мащерка. Казват, че много помага... Успех със съня и дано да спиш по-добре
    Getting ready to rock
    Getting ready to roll
    I'm gonna turn up the heat
    I'm gonna fire up the coal
    I gotta keep that motor turning
    I gotta keep that engine clean
    I gotta keep those tires burning
    I've got the best you've ever seen

съгласна съм с pepinho най-добре кажи на брат си или някой друг сда дойде да спи с теб в стаята за да си по-спокоен. Не се тревожи ако е нужно си оставяй нощната лампа светната.Надявам се да съм помогнала
    Love is like the wind, you can't see it but you can feel it

Град
    София
    Явно не си дорасъл,за да пренебрегнеш страха.След година,две ще ти мине.

Не мисляи за страховете си.Ако проблема продължи посетете психолог или психиатър - може и детски психиатър.
    Те ще ти помогнат със сигурност.

И аз бях така . Колкото повече си мислиш за това , толкова повече започват да ти се причуват и привиждат разни неща . Мисли си за нещо хубаво преди да заспиш или за това как е минал денят ти. Опитай се да си втълпиш , че духове , вещици и такива подобни не съществуват Успех

Град
    Долината На Идиотщината
    Не се обиждай,но си на 14 години и щом се плашиш от такива неща си си просто бъзльо Нищо ти няма,с годините ще отмине.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    Аз ще те посъветвам да не почваш да пушиш трева, че кви паранои ше са тогава не моа ти опиша

Голям фен Аватара на slynchicety98
    Град
    Ямбол ;}
    Мене пък ме е страх да си легна , защото почнах да сънувам само кошмари и не мога да се сабудя като ги сънувам

И аз съм така..завивам се през глава и трепера цялата ...опитай да мислиш за нещо, което те радва-гаджето например

аз съм същия на 101%.просто си измислям някви неща дет искам да станат(ама няма)и се унасям и заспивам

ами аз те съветвам да се обърнеш към родителите си , явно има нещо което те тревожи може би да се обърнеш и към психотерапевт . Да споделиш на човека какво си мислиш и така ... или пък пробвай да спиш на светната лампа . Някой да ви е обирал или да се обирали твои близки?

Голям фен Аватара на slynchicety98
    Град
    Ямбол ;}
    Пий много вода Помага , бях го чела в един сайт за съня , пробвах и помагаа

От 6 до 8-годишна възраст също имах подобен проблем. Страхувах се да заспя. Ако се събудех нощно време, пак ме беше страх. Виждах несъществуващи чудовища навсякъде, които се впоследствие се оказваха купчина дрехи, сянка от стол, закачена на стена дреха, шкаф... Имах чувството, че някой ме наблюдава през прозореца, или през открехнатия шкаф на гардероба, или из-под леглото. Днес съм пълна противоположност на това. Ако не бях прочела тази тема и не си бях поразмърдала мозъка, нямаше и да си спомня, че някога ме е било страх през нощта. Как се оттървах ли? Тъй като тогава бях изплашена и не можех да заспя, мислех. Опитах се да разсъждавам рационално: съществуват ли чудовища? - не. Какво е това нещо, което ме плаши? Припомнях си с подробности как е била подредена стаята ми през деня и осъзнавах, че "чудовището" е куклата ми, оставена в ъгъла, или някоя неприбрана вещ, а тайнствено открехнатата врата на гардероба е по моя вина, която не съм благоволила да затворя вечерта. Ключът е в това да мислиш рационално. Да анализираш страха си. И е много важно да не ставаш от леглото да проверяваш кой е в съседната стая или под прозореца, защото с това сам си доказваш, че вярваш на страховете си. Колкото и да се страхуваш, стой си в леглото, опитай се да запазиш спокойствие и разсъждавай рационално и се успокоявай. Опитай се да мислиш за нещо весело. Ако чуех странен шум под прозореца, настръхвах, но се успокоявах и развеселявах с шеговити мисли от типа на: "Чудовището се преби!", или "Чудовището дойде до моя прозорец, но няма да посмее да влезе, защото мен не ме е страх.", или "Какво ще ми направи някакво си тъпо чудовище? Сигурно е много грозно. С брадавици, с огромен нос.", или "Само да ми дойде това чудовище, ще светна лампата и ще го набия със сопа!" Когато така се опитвах да осмивам нещата, от които се страхувам, се отпусках от напрежението и спирах да треперя. И заспивах блаженно. Стъпка 1: мислиш рационално, разсъждаваш виждал ли си някога чудовища наживо, дали страхът не е защото гледаш ужаси, трилъри или някоя друга причина. Стъпка 2: когато страхът те нападне, осмиваш "чудовището", опитваш се да станеш режисьор, мислено превръщайки ужаса в комедия: представяш си как това, което те плаши, попада във всякакви комични ситуации от типа на сериала "Всички мразят Крис" или някоя друга комедия. След като косата ти вече не е настръхнала и не трепериш, преглъщайки напрегнато, следва стъпка 3: забрави за всякакви чудовища, защото те не съществуват, а ти трябва да спиш и като се събудиш, да си живееш живота!

лей си коршум 99% съм сигурна че ще помогне една приятелка си ля и не я беше страх от змии (докато не видя пак)

Голям фен Аватара на babyy123
    и аз бях така,но всяка вечер се завивам през глава и се опитвах да не мисля за нищо

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си