- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Предимства и недостатъци :?
Здравейте ... в последно време и аз не знам защо много започнах да мисля за главните предимства на основните религии - християнството и исляма. По принцип не съм вярваща, но ми е интересно на пример разликата в моралните ценности и това кое как се тълкува - греховете, добрите дела и т.н. ..
Чакам мнения![]()
![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
Няма предимства и недостатъци. И двете религии са път към Бог и духовното развитие. Хората тълкуват всичко различно или както им кефне, но има и правилно тълкуване. Не знам за мюсюлманството, но ако те интересува нещо от християнството, питай конкретно.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
в едното ти се позволява да шибаш 9 годишни, да се жениш с тях на 6 и ако жена ти не иска секс можеш да я изнасилиш, дори и да я пребиваш от бой преди това. може и да правиш секс с жена в деня в който жестоко си измъчвал и убил семейството ѝ стига да си се оженил за нея преди това. това са факти понеже ги е правил "съвършеният човек" мохамед и е свещен дълг на всеки мюсюлман да му подражава.
ако видиш християнин на улицата трябва да го бутнеш злобно.
освен това ти е забранено да лъжеш но можеш ако го правиш с някой който не харесваш(да и аз не виждам смисъл от заповедта с това условие).
и в двете религии жените трябва да носят забрадки и да си затварят устите пред мъже.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Първоначално написано от gandalfepi4
Човече много жестоко угрозяваш религиите ако не си вярващ не вярвай но това не ти дава право да говориш така
Даже,сега разбирам защо не вярваш защото тълкуваш религиите по съвсем разичен и извратен начин и аз не бих изповядвал каквато и да е религия ако виждах нещата като теб
![]()
По темата-Както каза Nam3less3 и двете религии са път към Бог,няма предимства и недостатъци![]()
^ ей, я по-полекасамо и единствено представям съдържанието на корана.
мохамед се жени за аиша (айше) когато е на 6 и я "такова" когато е на 9.
мохамед прави секс с сафиа в деня в който избива баща ѝ, съпругът ѝ семейство, приятели и близки (цялото ѝ племе) като го пазят мъже за да не го убие докато спи (това е изнасилване ако не чаткаш)
в корана се говори за изнасилване на жени пред мъжете им от мохамед и приятели (абу давуд 2150) и за да не им е кофти на изнасилвачите аллах дава специално позволение за това
ако се разминеш с християнин да го бутнеш
ако има друговерец директно да го убиеш ако не иска да се помохамедани
можеш да си биеш жената с юмруци и пръчки (4:34 и 38:44) ако ти отказва секс или не изпълнява заповед
че всеки който не вярва ще бъде измъчван завинаги НО причината поради която не вярва е че аллах нарочно е затворил очите му
че евреите са най-алчни хора и ще горят 1000 години (всички)
с две думи виж това и после ми говори http://www.skepticsannotatedbible.co...elty/long.html
да ти пикам на духовното извисяване брат. НАДЯВАМ СЕ да не си чел корана и хадисите, а само да говориш наизуст щото ако оправдаваш тези работи (и по-конкретно изнасилването) си доста скапано човешко същество. знам че неймлес не е чел нищо а само си говори ама за тебе само се надявам
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Нищо не съм чел но не вярвах тези неща да са истина..![]()
![]()
Извратена работа..![]()
Въпреки,че никой от мюсюлманите които познавам не би извършил тези неща изглежда всичко което написа е истина но как може ?Бахти човече аз съм крайно изненадан,специално пък исляма си мислех,че е почтена и добра религия въпреки,че много хора я плюят а то к'во се оказва ?
Не,наистина съм в шок..
![]()
Ааа това,че Мохамед е "таковал" "жена" си на 9 пише ли го в някоя ислямска книга или просто някой така си говори ... ?![]()
Ако се разминеш с християнин да го бутнеш ?Бахтии... като ходим по улиците тряа всичко живо да се бута като откачено,представям си нек'ъв идиот да дойде и ейтака даме бутне ще го съсипя..
Егати простотиите чесно
...
брато като ти казвам че цитирам значи цитирам а не си интерпретирам аз разни работиАаа това,че Мохамед е "таковал" "жена" си на 9 пише ли го в някоя ислямска книга или просто някой така си говори ... ?![]()
и го пише изрично и в корана и в хадисите! мохамед я е сексвал на 9, даже не ѝ е бил дошъл първия мензис (понякога идва рано) докато той е бил на 54! пише и че след секс тя си е играела с кукли по дяволите:
ал талаак 65:4
сахих мюсюлман книга 008 номер 3310
сахих букари том 7 книга 62 номер 64 и 65
сахих букари 7.18 , 5.236 , 5.234
и всъщност няма какво да ти пиша цитати а просто напиши в гугъл "мохамед секс аиша 9", или доста по-добре на английски "mohammad sex aisha 9" и ще видиш че това е факт който дори мюсюлманите не отричат (но оправдават)
та ако обичаш стига с "духовното извисяване" като не си чел нещата в които пише че ТИ и аз, и неймлес, и майка ти, и баща ти, и всичките ние ще бъдем (след като умрем) жилени от един скорпион и 90 змии с по 9 глави, и двама ангели ще ни разбиват главите с чукове, ще ни ги залепват и пак ще ни ги разбиват а после ще бъдем печени в огън 1000 години докато мюсюлманите ще са отгоре и ще се радват на такива райски прелести като привилегията някой друг да ти бърка в носа вместо тебе и което повърнеш от преяждане да го храносмилаш макар и да ти е извън стомаха (САМО и едниствено ДИРЕКТНИ цитати между другото) и писъците ни ще отекват по-цялата земя но никой от живите няма да може да ги чува![]()
The Bird of Hermes
Ето цитат от едно мое стихотворение на тази тема :
"Нарочно направи две религии - едната да лъже!
Който избере грешната, отива на въже!"
Прекалено много неща се случват, а прекалено го въхвълявате този Бог. Защо мюсюлманите са женомразци, а християните изчезват ? Да, вярвам и знам, че е там, но нали е милостив и всесилен - защо ни постави в такъв "капан на живота"? Две религии на толкова много заблудени живота - едните цял живот учат Корана и това как да разбият главата на жена си, а другите ... изчезват, сещат се за християнство само по Коледа!
И защо в исляма никой не е равен? Та нали всички сме от кал или там от каквото са ни направили ? Всички дишаме, пием, пушим, множим се, какъв му е проблема на този Господ или на каквото и да е там горе? Да, наистина, някои прегрешават - убийци, изнасилвачи, крадци, но това е в резултат на преживяното и на дадената съдба и обстоятелства!
Имам чувството, че Земята е клетка, а ние малки опитни мишки, плъхове и там каквото се сетите...
За да разбереш това което те интересува първо би трябвало дапрочетеш основните писания на тези религии а именно библията и коранът.