- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Съвет за ляв/десен бег
Здравейте,записах се в едно отборче и вече почваме да играем мачове.Играя като ляв или десен бег. Днес имахме мач (2рият ми мач на голям стадион срещу друг отбор)
Имам няколко глупави въпроса...но съм начинаещ
- Защо съм толко притеснен и паникьосън ? Знам че няма от какво но ми е някво много напрегнато и като че ли почвам да се уморявам по бързо заради тва притеснение,както и да се паникьосвам.... Нямам проблеми със здравето никакви
- Понеже съм бег каква роля играя? Тоест само по крилото ли трябва да седя/отвярям ? Когато тръгна да подавам по крилото на друг съотборник мога ли да тръгна в атаката или трябва да остана ?
- Когато някой нападател от другият отбор е по крилото и останем 1на1 как да процедирам ? Как да застана ?
- Когато крилото от другият отбор тръгне по моето крило и аз го изпусна,тоест трябва да го гоня как да процедирам ? Бърз съм ,но съм слаб нямам добра физика . Какво да направя за да го преборя![]()
Това е ,моля да пишат само хора които са тренирали или тренират активно футбол !
Благодаря ;]
Първо това се казва бек, а не бег. Anyway. Аз играя като централен защитник, обаче известно време съм играл като ляв бек.
Така...Притеснението ще отмине с времето. Аз бях така първите 2-3 мача. После ще играеш все едно в училище с приятели.
По принцип трябва да играеш само на фланга и нямаш много работа вътре в игрището. Когато подадеш към външния халф по-добре не се включвай в атаката, защото си оголваш зоната и при една отнета топка много лесно могат да ви вкарат гол. Можеш да тръгнеш в атака само ако се разбереш с външния халф или с дефанзивния халф да ти покрие зоната, докато си в атака.
Когато на крилото останеш 1 на 1 винаги трябва да заставаш от страната към вратата, а той да бяга по фланга, защото така му затваряш пространството и той гол не може да вкара. Принуден е да подава.
Ако изтървеш нападателят и ти изостанеш е по-добре централния защитник да поеме човека ти, а ти да поемеш неговия и да влезеш към средата на терена. Важното е да го пазиш плътно. И когато получи топката, веднага трябва да го пресираш, защото има голяма вероятност да сбърка. И не забравяй,че винаги той трябва да е от страната на фланга, а ти към вратата.
Надявам се да съм помогнал. Доста се разписах...![]()
It matters not how many times you fall down.
What matters most how many times you rise.
Mistakes build the character and character takes you places that money can't.
Мерси ще погледна и темата която дадоха.А относно физиката ? С какво да я компенсирам ? (55 кг съм 177см...) Давайте и други отговори ако може разбирасе![]()
Бързина и издържливост. Не е лошо и да качиш поне едно 10ина килограма.Първоначално написано от abvgde93
Надали ще кача някога тва си ми е ген винаги съм бил слаб и дигам кила само ако дигна на височина иначе не така срта от година и нещо...
Това каква роля ще играеш като бек се определя от треньора. Главната ти роля е да спираш атаките по твоето крило. Дали ще се включваш в атаките зависи от тактиката. Ако треньора каже да се включваш в атака потренирай центрирания(ако има високи нападатели или ако треньора каже така). Притеснението ти ще отмине с времето. Още нямаш опит и доколкото разбрах тренираш от скоро време и не познаваш много добре другите. Значи за бек имаш качества(поне както ги описваш). На бековете не им трябва много физика, единствено им трябва да са що годе бързи и издържливи. За издържливоста най-добре прави по между 5-10 обиколки на стадиона преди и след тренировка. Хубаво е да потренираш и пасове.
Ами взимай добавки, ама не някакви тежки зобове, които да ти пречат. Ако мислиш че всички футболисти са мускули без мазнини само с ядене и тичане жестоко се лъжеш.Първоначално написано от abvgde93
дядо ми като е бил футболист от добавки се е нацепил,налиПървоначално написано от SemperFidelis
![]()
давайте по темата ако може![]()
Футбола от на дядо ти време няма нищо общо със сегашния.Първоначално написано от bushwackers
По темата: Най-добрият съвет, който можеш да потърсиш е от треньора ти, все пак той е този който те наблюдава постоянно и за това е там да те насочва.
Това е много семпъл отговор на въпросите ти.Футболът не се учи на хартия.Но ако имаш въпроси-пиши ми ЛС,мисля,че мога да съм ти полезен.Първоначално написано от abvgde93
Мерси на всички.А днеска на играта както играем нали пресирахме отбора и топката отиде в играч от другия отбор и тои се заби почти към корнера и аз отидох да му отнемам топката и няколко момчета ми викат "Стъпи и ще я земеш". Какво по точно е това Стъпи ? така и не разбрах :P
Да влезеш твърдо.
не бе имаме ама да ходя и да го питам кво значи да стъпя ли ... :d
Еми да, той нали за това ти е треньор - да те учи.Първоначално написано от abvgde93
Ще изглежда като някакъв глупак е. И после ще го скъсат от подигравки.![]()
It matters not how many times you fall down.
What matters most how many times you rise.
Mistakes build the character and character takes you places that money can't.
Кой ще го скъса от подигравки? Лешперите, които си мислят, че знаят всичко и че са най-добри ли? Ай моля ти са. Въобще да не му пука.Първоначално написано от king95
Значи ако греша моля да ме поправите
Когато атакуваме аз задължително трябва да отварям по тъча,да се движа почти по тъч линията и от там да подавам на крилото или към центъра.А когато ни атакуват трябва да спирам атаките по моето крило,а ако атаката е по другото крило прибирам навътре да подсигурявям.
Така ли е? :P