- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Защо се подценявам?
Така,пускам тази тема с надеждата някой да ми даде съвет.
Старая се да изглеждам добре,обличам се добре,но немога да имам самочувствие,(понеже съм от малък град и хората се познават )каквото имат примерно някакви момчета които изобщо нито за умни,нито се носят добре,просто се напиват , лигавят се и т.н. Когато съм в нас си казвам,днес ще вървя със вдигната глава,а изляза ли , видя ли някой и я свеждам, и просто си вървя.Искам да си повиша самочувстивето,егото , не чак до "надменност" , но имам нужда от това.Това ме измъчва,старая се да бъда със всеки добър,а насреща получвам смях.
Ти като не можеш да бъдеш себе си, аз ли да бъда теб?
прави добро на пук на всички и всичко,ще се върне
това че живееш в малък град изобщо не бива да ти пречи на самочувствието
Вдигаш глава,изсмиваш се и ти и си ОК![]()
не се изказвай неподготвен,прасе
Защото те е страх. От какво - ти си знаеш. FACE IT!
оо и аз имам същия проблем всеки ден уж ще имам самочувствие и най накрая кво едното нищо :х :х :х![]()
![]()
![]()
Само аз ли живея в малък град и за 13 години не познавам никого?Егати,как да се запозная с хората,сериозно (уча в друг град,но всеки ден се прибирам).
Та - по темата ти - един ден ставаш с тази нагласа на победител и се променяш.ПРомени себе си отвътре.Тогава,без да си забелязал и другите ще усетят интуитивно разликата.Вървиш по улиците и повтаряш нещо заучено и позитивно.Ако наистина го искаш - ще го можеш.![]()
мисли позитивно.. ВИНАГИ! Без значение дали си у вас или вънка..
Почни да си внушаваш. Всеки ден пред огледалото по поне 5 минутки
"Аз се харесвам такъв какъвто съм"
и всякакви подобни![]()
Ако си редовен ефект ще има
А иначе има ли нещо в теб, което те е страх другите да не забележат и да не започнат да ти се подиграват за това или нещо такова? Различен си с нещо, най-вероятно.![]()
Между другото, Transform, аз съм забелязал, че ти много често пускаш теми и питаш за неща, които да направиш, за да е харесат на другите.
В смисъл какви обеци се харесват на другите, как да се "напомпаш" и всякакви такива. Сякаш искаш да си като другите
Помни, че разликата между истинско самочувствие и комплексарство е, че хората с истинско самочувствие се харесват и приемат каквито са, а комплексарите се харесват само ако се вписват в определен стереотип и са одобрени от другите. Това да се харесваш и да се одобряваш трябва да идва от теб самия, а не от другите.![]()
И какъв ти е проблемът? Защото аз не виждам да имаш такъв.![]()
Ами според мен си намери приятели, с които се чувстваш добре и те приемат такъв какъвто си. Мисля, че така ще успееш да бъдеш себе си и самочувствието ти ще се покачи на добро ниво.![]()
Аз имах горе-долу същия проблем със самочувствието и се справих по този начин.
...и любовта ни сякаш по е свята,
защото трябва да се разделим.