- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Цялото това подценяване на нацията ни като интелектуален потенциал, опитите ти всячески да загърбиш всичко българско и да се нагодиш към нещо уж по- достойно ми идват в повече. Дрейд е прав.
Не ти ли се насълзяват очите като се сетиш, че за да можеш да пишеш тук (наред с безкрайните др възможности на компютрите) е отговорен човек с българска жилка? Не ти ли се насълзяват очите, като слушаш как 'наши' ученици мачкат по световните олимпиади и обират златото? Не ти ли се насълзяват очите, като си спомниш, че нашите гимнастички бяха все по върха години наред? И така нататък и нататък.
Спри се с това чуждопоклонничество, защото това, което говориш, не е просто възхищение от постиженията на дадени хора/нация, а звучи пресилено.
Edit: Да, откъм ресурси сме мега назад, но ти окачествяваш хората и потенциала им, а не това, с което разполагат.
А и в предишни теми постоянно си защитавала тезата, че всичко от теб си зависи, ако имаш желание и т.н. Последно? Сега поне можеш да се увериш, че не е баш така: всичко мога да си направя, ако имам силно желание, средата и ресурсите са жизненоважни, с това съм съгласна
Последно редактирано от therichbitch : 09-18-2013 на 22:49