Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
Не работата не е че немците сме по умни а в това че просто дьржавата ви не се старае да задьржи кадьрните си хора
Което е жалко защото така се губят ценни кадри.
Не е вьпросьт коя нация е по умна а в това че в Германия се прави всичко необходимо ценните ни кадри да не бягат навьн .

Ох днеска тая по гибер престьпления направо ще ни разкаже играта
Моля те, недей да пишеш, защото не стига, че не е добре формулирано и не е изобщо аргумент, е и написано с милион правописни грешки. Разбрахме, че искаш да защитиш немското си потекло, замълчи сега.

Пантерката е права, че в България много възможности няма. И аз гледах като ударена като дойдох на 12 в Швеция и трябваше да свиря задължително на инструмент, а в България ме караха (в едното училище) да пея, а в другото само да уча историята на музиката, без пеене или докосване на инструмент. И мен ме беше яд, защото другите изнасяха концерти, а аз една нота не можех да изсвиря, и накрая това ми отне 5 точки от дипломата за 9-ти клас.

Имам и много други такива примери. Съгласна съм, че в България липсват ресурси. Но, въпреки 5-те години прекарани в Швеция, заедно с други 3 зад граница, смея да твърдя, че абсолютно никога не съм съжалявала, че съм българка. Това искам да кажа. Недейте да съжалявате, защото България не е просто сбор от кофти институции. Да, има хора светлинни години по-напред от вас. Но сега, когато сте заминали, нищо не ви пречи да ги настигнете и дори надминете.