- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Влязох в тази тема просто да попрочета последните 5-6 страници и малко се поиздразних.Както в живота така и тук голяма част от отишлите в чужбина бая им порастват ушичките и започват да се мислят за много оправни и едвали не,че са хванали Господ за шлифера и са се отървали от помийната яма.На една и се привиждали гугутки,друга пък говори за германците със "СМЕ". Кои сте вие бе? Това доколкото съм запознат е български форум, а езика на който се пише е български и няма нищо общо с германския че да сте сме. И прабаба ми или прадядо ми...забаравил съм кой от двамата беше по майчина линия е от Австрия.Демек и аз имам някаква австрийска жилка.Даже когато са се оженили майка ми и баща ми са мислели да заминат да живеят в чужбина. Защо не в Австрия или Германия.В Австрия даже по наследство на майка ми се е падало част от завод за автомобилни гуми,който някога е бил проспериращ.Но както се казва: "Живота е това,което ни се случва докато градим планове за бъдещето. След една година съм се появил аз, а след още година и половина и брат ми.Трябвало е да мине време малко да поотраснем.Загубили са нишката към завода,после дойде инфлацията в България,на баща ми кранчето му спряло и така си останали.А можеше сега да мандам гъз там и да говоря в някой немски или австрийски форум на СМЕ. Но съдбата си е казала думата.Явно не е трябвало така да стане,
Който пък ми говори,че не ти трябвало повечко пари да учиш в чужбина си говори само колкото и той да си вярва.200 евро вика на полет + още за други неща.Да бе невероятно малка сума.Изключваме консумативите за ученето.
Най-много обаче ме издразни Пантерата. Много си се надъхала и си надула балончето яко обаче. И какво като се чувстваш германка по добре ли ти е? Тези в Пловдив вече 10то качесто хора ли са? Не е лошо ако не си го направила да прочетеш разни творби като Бай Ганьо в чужбина, Криворазбраната цивилизация, Пази Боже сляпо да прогледа, Приказка за стълбата и т.н. Определено доста активно си започнала да се катериш по стълбата.Ама тате и мама плащат нали? Е що пък,като могат да си го позволяват защо да не ме глезят непрестанно и да ми изграждат самочувствие с парите си. И да ти за пореден път ме убеди какво лакомо същество е човека по веригата.Някой просяк сигурно мечтае за моят живот-семейство,храна,топло легло,някое и друго рядко купонче и т.н. Ти пък не можеш да оцениш това,което ти се дава и се вайкаш защо не си се рдила германка.Някой пък германец може да се вайка защо не се е родил в Сащ. И да, на мен не ми трябва да съм германец.Аз съм българин,защото така е решила някоя висша сила.Но пък някакси си мисля,че ако можеше да съм се родил на твое място,да ме глезаторят всячески,защото имат,да имам твоето самочувствие макар и понякога без покритие щеше да ми е много много много по-готино. От друга пък страна си мисля,че ако беше станало така нямаше как да мога да оценя много неща,които ти попускаш,защото си образно казано по високо на въпросната стълба от Приказка за стълбата от мен.Един просяк сигурно би отценявал много неща,които аз не забелязвам сигурно също.Е такъв ни бил късмета.Защо се е случило това и коя висша сила го определя и питат ли не преди да се родим няма как да знаем.Ако тонът ми ти се струва грубичък съжалявам.Хората и особено ти в тази тема ме поиздразнихте стабилно.Иначе да,жал ми е за България,че има такива хора дето забравят откъде са тръгнали и кой е родния им град.А ти Пловдив сякаш вече си започнала да го виждаш в сгъстяваща се мъгла. И да не се заричам,но дори и във Вашнгтон някога да отида винаги като стане въпрос ще споменавам,че съм от град Сливница с гордост, а не както някои мои съграждани се изкарват от София.Нищо,че аз съм наполовина софиянец,защото майка ми е от там.Като например въпросната евродепутатка Илияна Йотова дето вече е забравила,че това място някога е съществувало,а пък за сестра и,моментната ни здравна министърка не знам.Най вероятно и тя.Но да приемем поне,че за тях е отчасти приемливо,защото тук убиха баща им,който ни беше кмет тогава.Както и да отклоних се от темата и пак стана роман.
Последно редактирано от Niakoitam : 09-19-2013 на 12:58
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!