- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Да,ама сега това ми е на дневен ред.
maDamn
При нас трети семестър се слави като най-ужасния.
Едно време ни лъжеха, че всеки изминал семестър става по-лесно, това обаче е доста относително. От една страна първи курс ти се вижда най-голям зор защото не си свикнал, имаш нова среда и т.н. За мен лично 3 курс беше най отвратителният втория семестър, просто мечтаех да ми дойде сесията за да ми се махнат купищата проекти особено 5-те по ТММ. Като цяло най-лесен ми е бил 5/6-ти курс, както в машиностроенето, така и в софтуерното инженерство.
Последно редактирано от draid : 02-26-2014 на 19:48
в началото наистина е най-тегаво, според мен
макар че най-тежката ми сесия беше ей тая дето мина сега
Дипломат, разбира се, но това трудно, освен това митнически агент, митничар, брокер на ценни книжа. Бих искала да си продължа, защото ми харесва и защото с всички тези неща бих могла да се справя, не искам да е някаква обикновена икономика от типа на счетоводство, защото тогава за къв *** съм учила тея международни неща?
YSMF защото всички ще искат в Англия
При нас изискванията за Еразъм са изпит по език, който не е сложен. Немският е д/г на ниво B1, английският intermediate. Аз нямам намерение да ходя, защото го виждам като загуба на една година от специалните предмети. Ако се бях усетила в първи курс и във втори да замина, можеше. Някой знае ли как стои въпросът с магистратурите по Еразъм?
п.с. беше ми адски смешно по сесията едно момиче от моя университет как орева орталъка и фейсбука ама колко и било тежко, ама тоя университет я съсипвал, колко безсънни нощи имала, 10 килограма свалила ..... абе ей, ти имаш 3 смешни изпита, от които 2та си ги учила в 10 клас в училище, единият се учи за няколко дни сериозно учене и вече приплаква. Аз имах 9 учебника по 4 тежки изпита, уникално тежка курсова, а съм сигурна, че доста от вас имат по-тежки сесии и не се оплакваме. Ясно ни е, че в първи курс не знаеш къде си още и се панираш, ама .... я се дръж малко :Д
Последно редактирано от JoLLiE92 : 02-27-2014 на 07:10
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
JoLLiE92, къде учиш?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Джоли, мерси
И на нас ни казаха за нивото на езика, при положение, че всичко ще ми е преподавано на английски /а дано/ не мисля, че ще има проблем. И Еразъм си бленувам, да.![]()
За да направиш MBA, НЕ ти трябва да си учила бизнес преди това. Дори да направиш Master по някоя специалност не ти трябва да имаш Bachelor от нея от преди това. Това не се отнася за България. Моята информация е предимно за северна америка.
Пример: Много инжинери и геолози правят MBA.
ИУ Варна. Еразъм сякаш по-скоро е секс и алкохолен туризъм, отколкото образование. :Д Всеки от отиващите на Еразъм мои колеги се връща с гадже чужденец хахахаха
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз се запознах с едно момиче чиято сестра в момента е в Германия по Еразъм. Не ми беше удобно да разпитвам подробности, защото се познавахме кажи - речи от 2 дена, но кака ѝ била доволна. Сега момичето е решило да записва МИО и тя ще се пробвам.
При нас еразмите учат наравно с нас, абсурд е дори да се мисли за купони. Не знам тия вашите познати в какви университети се забиват.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Забити. :Д Имам приятел, който учи в университета официално с най-много Еразъм студенти - Хорсенс, Дания. Той и той е на същото мнение, че е само секс и алкохол тяхното "учене".
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Здравейте! Тази година съм 12 клас и смятам да продължа да уча, но имам няколко въпроса на които се надявам някой да ми отговори...Редовна или задочна форма на обучение трябва да запиша, за да мога да работя през лятото в чужбина?
E, неслучайно твоят университет е толкова hardcore. При нас е същото - Еразмъм студентите горчиво съжаляват, че са избрали него, защото ги сюрпризират доста неприятно.
Аз все още не съм решила дали искам да си използвам Еразъм семестъра за опознаване на свят и култура или за учене, ама като се знам каква съм, пак ще се забия на някво супер трудно място. При мен е задължително да съм в чужбина, де.
Да, да, дори не смеят да си помислят за купони в хардкор университите.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Вчера си приказвах с едно момиче,което се е върнало от Италия(Еразъм) и беше меко казано ужасена.От ученето,от трудността,от езиковата бариера,от неприятелски настроените хора. Каза ми,че това и е било огромна грешка-избрала Италия,защото и харесвала страната,без да се замисли за другите фактори. Държала сесия- там,сесия-тук....Изпити,изпити. Искала да се върне на 2-я месец ,но нямало как да върне парите(изобщо не знам какви са тия пари).....Чакаше с мен пред кабинета по социология и се надяваше да й признаят оценката от Италия.![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Зависи какви предмети си избереш и в кой университет си. Зависи за какво си отишъл. Всеки каквото търси, може да го намери, но да се обобщава не е мн адекватно.
При нас май тази последната година е най- досадна, само с някви безсмислени курсови ни занимават, добре , че не съм там. Първата година беше най- забавно, после ти дотъпява. (пооне при мен де)
Последно редактирано от therichbitch : 02-27-2014 на 18:20
Това за непризнаването на някои оценки и аз го чух. Но иначе пък чак такъв ужас да е един семестър в чужбина ме съмнява. Почти убедена съм, че след като вече съм изкарала 2 години в чужбина, 5-ти семестър някъде другаде със занятия на същия език по никакъв начин не може да ме уплаши. Зависи с каква нагласа отиваш в чужбина. В по-hardcore дисциплина си е зор, но езиковата бариера и неприятелски настроените хора си ги докарваш сам.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Violenza, къде учиш : ) ?
С оглед на университетите, които съм срещал в разни бланки за Еразъм и аз си мисля, че е загуба на време и пари. Разбира се, това важи за уни-тата, които аз съм виждал, не съм запознат как точно се процедира с Еразъма. Дали всеки университет си има различни дестинации/договори и тн.
Можеш, просто се водиш неспециалист и магистратурата ти е по- дълга с година или нещо подобно. Мисля, че 2 и половина става вместо година и половина, което при определени специалности има резон, при други не.
Btw Еразъм свършва тази година. Вече има някаква друга програма, обединяваща няколко.
Последно редактирано от therichbitch : 02-27-2014 на 18:32