- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Добре, примерът не е бил особено удачен, но да се върнем на това, че икономист се взема от икономически университет. Те за счетоводител например няма да вземат мен с МИО, 'щото видиш ли е много готина специалност, а търсят СК. Какво остава за инженер-икономист - звучи смешно. В ТУ-Варна има две икономически специалности, и двете под всякаква критика. За ТУ-София не знам, вероятно същата работа.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
само да отбележа, че значение има и качеството на наплива, не само количеството, ти ако си кретен и се бориш и със 100 за едно място, които пак са кретени, накрая извадката от "най-добрите" не блести с възможности :Д
П.П. Да спомена, че ние, например, учихме (ах, как се радвам на миналото време на глагола Дмного повече и по трудни неща в четирите счетоводства, които минахме, отколкото в УНСС , ФСК и пак сигурно те си намират повече места за счетоводство
Последно редактирано от therichbitch : 09-24-2014 на 17:55
Хах, виж сега във въпросният факултет има една специалност наречена Индустриален мениджмънт, също така нещо наречено мениджмънт в Електроенергетиката. В тоя ред на мисли когато е необходимо да се назначават кадри с икономическо образование в предприятия свързани с индустрията, УНСС не важи кажи речи. Не може ти да слагаш човек да работи в завод след като той няма понятие какво е болт и какво винт. Отделно ти не си мисли, че в ТУ има специалности като счетоводство хах. В университета има такива икономически специалности които са необходими на индустрията.
Точно с юристите положението е толкова мъчно в момента, че изобщо не са удачен пример.
Много хора го пишат на първо място и смея да твърдя, че тъй като специалностите свързани с икономика в ТУ са малко, то в някой случай може да се получи по-трудно да влезеш там отколкото в УНСС. А в ТУ никога и влизането не е било трудно освен за няколко специалности които се броят на пръсти. Там е тегаво излизането. Например аз когато влязох бала ми беше 23 и нещо от 24, а в специалността която учих приемаха и с по 16 бал. В същото време имаше 1-2 специалности в които бала не падна под 24.
Вземи пиши като хората, че не мога да ти чета дришните.
Трудно е да се правиш на умен след като не притежаваш елементарни качества.
казах го миналото време, заради счетоводствaта по- скоро, изключително безинтересна и досадна материя ми се стори
Не завиждай, студентският живот е незаменим (като цялостно усещане, не визирам пиенето и дискотеките)
другото ти го писах на ЛС
Последно редактирано от therichbitch : 09-24-2014 на 22:09
Че какво му е на пиенето ? Определено мога да кажа, че най-приятно съм си изкарал в 12 клас и от 1 до 3 курс след това. Голяма веселба, много нови запознанства. Общо взето безценни години, чак се изкушавам да отида да уча в някой друг университет ей така заради новите хора, ама няма как да се случи за съжаление вече.
нищо му няма, просто поясних, че не е само това![]()
Минавам да кажа Добро утро.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Математиката си е математика от преди Христа. Не се било наблягало на математиката хахахах. Не се набляга да, когато учиш пеене или градинарство сигурно не се набляга на нея. Всичко около теб е математика, ако не беше математиката още да си в пещерата. Не че иначе имаш много развитие в мисленето специално ти де ама хайде. Математиката никога няма да умре или да изчезне, по простата причина, че без нея не можеш да направиш нищо. Както ти казах престани да се излагаш.
Такъв хейт по адрес на математиката се чува само от хора, които си мислят, че има правоъгълни равностранни триъгълници.
От друга страна, писането на латиница не те прави неграмотен, draid, ти самият не си изряден, за да правиш забележки.
Ти или си безумно глупав или си безумно необразован, ама мисля че е и двете. Ти да не си мислиш, че висшата математика след като не се използва в ежедневното ти смятане на цената на покупките я учиш за украшение ? Без диференциални уравнения не може да сметнеш елементарни неща в механиката има безумно широко приложение във физиката и икономиката. В живота няма почти нищо статично което може да сметнеш с две числа и едно неизвестно същите се използват много и във химията, ама какво ли ти обяснявам. Аз не съм математик нещо май забравяш.
Много пъти съм заявявал включително и тук, че аз не претендирам за правилно писане. Какъв те прави писането на латиница, защото мога да поспоря много по тая тема ? Да не обелвам дума изобщо, че във форума се пише на кирилица.
Последно редактирано от draid : 09-25-2014 на 18:27
Кво рече?
Ти на запад стъпвал ли си? Още по-малко в западен университет?
Най-обичам, когато някой ми използва думата "математика", когато стане дума за висше образование. Че то има 80 вида математики, бе. Има цяла специалност "математика". Пък за тебе явно дали ще е статистика, анализи, линейна алгебра, оптимиране... все тая, нали.
Вземи се в ръце и като не разбираш от дадена сфера, се интересувай преди да даваш мнения на хора, дето са учили малко повече в сферата от теб. Визирам дрейд, не себе си.
Eдит: Да споделя едно наблюдение. От седмица се спуквам да чета за разни университети, то излиза, че всичко живо има задължително присъствие - като се почне от Санкт Петербург, мине се през Прага и се стигне чак до Шотландия и Англия. При това са невероятно креативни - в някои унита в Шотландия дори трябва да се чек-неш със студентската карта на някакви апарати.
Въх.
Много ми е добре, че нямам такова нещо :д
Последно редактирано от PinkPan7her : 09-25-2014 на 18:04
Това пък за първи път го чувам :Д. В библиотеката се чекваш със студентска карта, ама нормално. Задължителни (при мен) са tutorials, seminars and workshops.
Това с правилата на форума- ясно.
Иначе, прави те човек, който не иска да пише на кирилица, не е задължително да не може.
Поне за мен неграмотността се свързва с възможностите на човека, не с желанието му.
П.П. Това с присъствието е тъпо, не е за мен :Д, но пък си мисля, направо съм убедена, че за Санкт Петербург си струва да се жертваш, вълшебен град
btw днеска тръгнах да ти отговарям на ЛС, но ти е пълна кутията и цялата ми реч за образованието отиде по дяволите :Д
Шайсе.
Веднага я чистя!!
Нали, налиии, супермного се зарибих по идеята! Най-вероятно там ще се озова, че за първото ми желание ми трябва кажи-речи 1.0 успех :д
Тези - задължително, обаче на места те искат и на лекции. :д
което за мен е пълна новост. Тук е нормално да станеш и да си излезеш по средата. И да ядеш по време на лекция, което аз все още правя само в екстремни случаи. След година още им се чудя като си извадят кутията и захванат да ядат макарони :д