.
Резултати от 1 до 25 от общо 4870

Threaded View

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Death Gun Виж мнението
    За 3 седмици в ТУ голям кеф. Само 1 ден имам програмиране, а тва ми е специалността. Доста наподобява даскалото. Все едно да имаш 10 предмета и веднъж на седмица да учиш Информатика. Ама постепенно се свиква.
    Предупредих те, че първите 3 семестъра, т.е. година и половина се учат главно т.н. общо образователни предмети. Математики, физики, химия, електротехника, полупроводникови и др. Също така, като бъдещи инженери макар и не в такава насока ще учите и материалознание/машинознание. От 4-тият семестър започвате конкретно в твоята специалност

Семестър 4
    -Микропоцесорна техника
    -Бази данни
    -Сигнали и системи
    -Синтез и анализ на алгоритми
    -Анализ и синтез на логически схеми
    -Избираема дисциплина

Семестър 5
    -Компютърни архитектури
    -Компютърна периферия
    -Операционни системи
    -Програмни езици
    -Цифрова схемотехника
    -Избираема дисциплина

Семестър 6
    -Програмиране за мобилни устройства
    -Програмни среди
    -Високопроизводителни компютърни системи
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина

Семестър 7
    -Компютърни мрежи
    -Паралелно програмиране
    -Компютърна графика
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина

Семестър 8
    -Цифрови интегрални технологии
    -Техническа безопасност
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина
    -Избираема дисциплина

Това ти е бакалавъра. Като цяло може да си прегледаш учебният план. Изненадан съм че не си го прегледал още преди да запишеш. Ще ти го постна тук за да видиш и от какви дисциплини може да избираш, по какво и кой семестър ще имаш проекти и т.н.
    http://oldweb.tu-sofia.bg/UPlan/UPla...-BCSE-1-BG.pdf

90% от инженерните специалности учат едно и също първите 3 семестъра с много малки изключения в 1-2 предмета. Спорт и език имаш само първите 4 семестъра. Това значително улеснява и прехвърлянето в друга специалност при висок успех първата година, без да губиш нищо от специалността като такава. Също така и това ти е основата която ще ти позволи да схващаш специалните предмети които ще учиш след това. Ще учиш C, C++, C#, Java, Java EE, VHDL, JS, CSS, HTML, и т.н. Ще работите под Linux, катедрата разполага с клъстер до който ще получите достъп и на който ще си правите упражнения и ще може да ползвате от вкъщи и много други щуротии. Даже може да пуснете нещо на Българският супер компютър по време на упражнения.

Цитирай Първоначално написано от Death Gun Виж мнението
    КСИ, да
    щом са ти елементарни, значи си ги учил преди сигурно
    примерно пък на мен математиката ми е елементарна...
    Има един лаф "Не бързай краво, нивата е дълга"
    Схемите не са трудни наистина и след като са ви ги дали значи някъде в някое ръководство/упражнение са направени/показани подобни. Ако смяташ от сега да купуваш, по-добре направо се отказвай от ТУ. Прочети си за броячи, тригери и обозначенията на логическите елементи, съответно уравнения. Внимавай за инверсиите.
    Последно редактирано от draid : 10-19-2014 на 20:57

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си