.
Отговор в тема
Страница 167 от 195 ПървиПърви ... 67117157163164165166167168169170171177 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 151 до 4 175 от общо 4870
    Цитирай Първоначално написано от Тромбоцит Виж мнението
    Почва се. Сега всяка седмица ще имаме колоквиуми, поне до края на семестъра - латински, химия, анатомия, хистология, ЧЕ и т.н. Утре ще ида до библиотеката, за да си заема и учебника по Физика, че семестриалния чука на вратата.

П.С Днес се влюбих поне 5 пъти в изчанчени девойки у рейсО.
    Поздрави
    Хистология българския вариант на клетъчна ли е?

А какво е колоквиум? Четох значението на думата, но пак не ми е ясно.

Нашите дъски са си черни/зелени навсякъде и се пише само с тебешир. А най-много ме дразни, че търкат винаги със суха гъба и не се спирам да кашлям. А за лекциите има бели платна, които се спускат.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    мислех, че само в най- изпадналите у-ща все още има тебешир

Мега фен Аватара на pandabear
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Хистология българския вариант на клетъчна ли е? А какво е колоквиум? Четох значението на думата, но пак не ми е ясно.
    хистологията изучава тъканите. клетъчната биология е цитологията. колоквиумът е нещо като контролното в даскало, ама доста по-обемист и обхващащ цялата изучена материя, която си взел по дадена дисциплина. в моята специалност без взет колоквиум на ти дават заверка. ама може би навсякъде е така, не знам.

колоквиумите ми по медицинска химия, биофизика, латински, цитология и биостатистика минаха. следват анатомия и хистология. свикнах вече. не се притеснявам толкова :Д
    Последно редактирано от pandabear : 11-14-2014 на 21:52

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    мислех, че само в най- изпадналите у-ща все още има тебешир
    Моля ти се, при нас се правят икономии от парно, защото зимата не падат под минус температурите. Но пък при 10 градуса в амфитеатрите и стаите не се получава добре ученето. Във Франция логиката не съществува.

Значи колоквиум май е това, на което ни му викаме partiel, въпреки, че има и contrôle continu.
    А явно ние тези двети ги учим заедно под името biologie cellulaire, защото по описанието ми се видя точно същото като нашето.

А януари месец съм с 9 финални изпита - по клетъчна, молекулярна, биохимия, имунология, микробиология,растително развитие, животинско развитие, физиология, неврология. Забавно ни е в биологията. Открих, че във Франция всъщност взимаме две години за една.

Биофизика динамика на флуидите и термодинамика ли е? xD

Повече от фен Аватара на Тромбоцит
    Мисля, че в другите унита в България се води под името "текущ контрол". Общо взето съставлява % от крайната оценка. Ако не се лъжа има дори вероятност, ако си взел всички колоквиуми с над 80% да се освободиш от изпит по съответната дисциплина, но това е само в определени ВУЗ.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Все по-тъжно ми става, че няма никакъв вариант за освобождаване от изпитите :/

Имаме някакви контролни, де, но те са нелепи (не че съм имала досега, но така ми се струва :д) и дори не ти влияят на финалната оценка, евентуално някво плюсче ще е.

Супер фен Аватара на bloodfrozen
    Град
    Far From The Sun
    ^^ Oх, де да можеше.
    При нас може да отпадне само част от конспекта или компонент на изпита - я стоп-тест, я гледане на препарати, иглички, ама не и цял изпит. В тази връзка - май ще освободя стоп-теста по биохимия и всичките допълнителни елементи по анатомия, само въпроси ще развивам.
    Въпреки всичко ми е доста притеснено, т'ва е най-бруталната сесия за цялото ми следване.
    You are broken, I can fix you...

Е, то и при нас не може. Най-много да ни отпадне Паразитологията от конспекта по Биология (120 въпроса май бяха). Но съм чувал от познати, че някъде било възможно (може и да е "развален телефон" работата).
    Асистентът ни раздаде препаратите по цито/хистология и ни каза, че можем да ползваме лабораториите, когато решим.

Мега фен Аватара на pandabear
    за сега успях да се освободя само от Общата химия, защото изкарах 6 :Д силно се надявам декември да си освободя Остеологията по Анатомия и Хистологията по ЦХЕ.

Мега фен Аватара на skatew
    ^ мда
    баа аз тая седмица имам колоквиум по имунология, пропедевтика и трябва поправка по микробиология да прая, че не си го взех миналата седмица;( отделно по фармакология всяка седмица си има контролце, забавно ще ми е :д
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Аз всяка седмица имам по физиология. Там е много леш и за финалния изобщо не знам какво ще правя. Във Франция системата е едно учиш, нещо съвсем различно ти дават на изпита. Правихме един пробен където имаше някакви проучвания върху мишки с концентрации на лептин, от това проучване се очакваше да опишеш подробно контрола на нервната система върху храносмилателната...

Но тази година имам много малко проценти от оценките като текущ контрол и опция да се освободиш от финален няма. Тажно.

Само по биохимия тази година са решили, че термодинамиката ще бъде само на partiel, а на финалният ще е само биохимия. Което е добре, защото partiel-а със сигурност не съм го взела, а с биохимията се справям незле.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Всяка седмица имам и аз по математика. В края на семестъра, ако средната ми оценка е над 70%, ми е опростен изпита декември месец. :Д Засега съм изкарвала 100% на всички, а остават още два. Поне декември ще имам само 3 изпита, така че нещата не са толкова кофти.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Хистология българския вариант на клетъчна ли е?

А какво е колоквиум? Четох значението на думата, но пак не ми е ясно.

Нашите дъски са си черни/зелени навсякъде и се пише само с тебешир. А най-много ме дразни, че търкат винаги със суха гъба и не се спирам да кашлям. А за лекциите има бели платна, които се спускат.
    На мен ми се върти в главата, че хистология е международна дума.

Супер фен Аватара на RiB
    Някой от Русенския има ли?

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от Тромбоцит Виж мнението
    Мисля, че в другите унита в България се води под името "текущ контрол". Общо взето съставлява % от крайната оценка. Ако не се лъжа има дори вероятност, ако си взел всички колоквиуми с над 80% да се освободиш от изпит по съответната дисциплина, но това е само в определени ВУЗ.
    А в някои ВУЗ-ове, ако не си си взел колоквиумите-нямаш право да се явиш на изпит :P
    Колоквиум и заверка = изпит, нито без едното, нито без другото става.

При мен върви по-добре тая година, първият семестър мисля да дръпна 1-2 изпита, ама ще видим. Ако може да го махна това ЛТЗ за сметка на латински и западноевропейската за сметка на култура на иберийските народи ще е екстра...
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Вчера мина единият от лингвистичните ни колоквиуми (АЕ), идната седмица очакваме ЛЕ + Биология.
    Поръчах си комплект скалпели от нета, тъй като идея си нямам къде има спец. магазини в околията.
    Поздрави,

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    О, ние май имахме два текущи контрола тази седмица, но на едното не отидох, а на другото му промениха концепцията в последния момент и не написах почти нищо.
    Но не съм се притеснила особено :д
    Май не е чак толкова важно

Продавам теми по биология и химия за МУ-Варна,София и Пловдив.Продавам и всички решени задачи по химия от сборниците на университетите. За контакти: 0882937366

Вчера с моята партньорка ходихме на "оглед" в училището където ще правим стаж и съм много впечатлена. Ненужно е да споменавам, че в България никога не съм виждала толкова приветливо и уютно училище. Нашият клас е от най-малкият в основното училище и дечицата са на 6 години. И съм много много приятно изненада колко много неща вече учат, както и всъщност ние реално ще сме стажанти по наука на такива дребоси. Стигнахме до извод, че ще правим фабрика за мравки и ще изучаваме устройството на насекомите. Ех защо на българчетата им отнемат възможността за такъв прекрасен опит в училище. На мен би ми било невероятно интересно, ако правехме поне някакви опити и практики в началното училище.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Всъщност наскоро в работата представяха един нов проект на Музейко и фондация Америка за България за интерактивен музей точно за такива лапетии. Звучеше адски интересно, ще е на 4 етажа, като ще се проследява развитието на човека, на Земята и етц и ще има тематични дни примерно по биология или химия и такива и ще могат да правят опити и дадоха пример с "да пипат кравешки очи например" :д
    От друга страна с малко тъга забелязах, че българските учители израснали в соца не са готови за такова нещо, а младите са все още малко. Много малко от присъстващите учители се надъхаха и, както казах, повечето млади. Нооо един ден ще се пенсионират и всичко ще бъде прекрасно <3

Някой който разбира от висша математика би ли ми памогнал... ако да моля ви пишети ми на лично съобщение...благодаря

Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    Всъщност наскоро в работата представяха един нов проект на Музейко и фондация Америка за България за интерактивен музей точно за такива лапетии. Звучеше адски интересно, ще е на 4 етажа, като ще се проследява развитието на човека, на Земята и етц и ще има тематични дни примерно по биология или химия и такива и ще могат да правят опити и дадоха пример с "да пипат кравешки очи например" :д
    От друга страна с малко тъга забелязах, че българските учители израснали в соца не са готови за такова нещо, а младите са все още малко. Много малко от присъстващите учители се надъхаха и, както казах, повечето млади. Нооо един ден ще се пенсионират и всичко ще бъде прекрасно <3
    Проблемът е, че в момента като се изпопенсионират всички няма да има достатъчно учители. Което е разбираемо, защо млад човек да иска да стане учител в България си е жив мазохизъм.

Мега фен Аватара на 102
    Откъде ти дойде това гениално умозаключение ?

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Изкарах 3ка по най - трудния предмет този семестър без да стъпя на нито една лекция по него, четейки абсолютно сам. Това ме вкарва в 8те процента, взели това контролно с оценка, различна от 2. Второто контролно ще се боря за 6. Предметът е аналогията на механика на флуидите, в комбинация с електроенергийни турбомашини, съкратено хмп (хидравлични машини и пневматика). О, хепи дей
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на draid
    Имахме навремето ние Хидро и пневмо задвижване наред с механиката на флуидите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си