Като гледам ,какви работи пишеш се чудя ,от къде да започна с обясненията..
Явно ,че не си на повече от 13-14 ,което го виждам и без те питам.Та няма значение,на колко си де..
За момента момчетата около теб се интересуват само от това - да ви опипват по дупетата или по циците.Нормално.Момичетата съзряват доста по-бързо и на теб със сигурност това ти се вижда много смешно и тъпо.Трябва време ,тоест или ще чакаш малките гларусчета да съзреят ,или постъпи като повечето на твоята възраст - хвани си по-голям.След време ще разбереш,че това да не се пускаш на всеки и да знаеш ,какво искаш привлича мъжете.
А на въпроса ,как да определиш,че си грозна.Малко е трудно на тази възраст да се определи. (говоря ,ако си 12-15).В годините между 13-17/18 момичетата и момчетата се променят изключително много.Тоест ти за момента може да се определяш като грозна ,но точно след 2-3-4 години да си страхотна.Това е пубертета - ще се промениш страшно много.Много от момичетата около мен като бяха на 14-15 си бяха наистина непривлекателни ,дори някой отблъскващи.С влизането в пубертета и развитието им (физическо и умствено) доста от тях еволюираха и сега са доста красиви жени.Та в този ред на мисли въпроса ти \"Как да определя грозна ли съм?\" ще може да се изясни като станеш на 17.Но все пак грозен/красив си е относително понятие.Аз харесвам натокани мацки ,но друг може да харесва металки с мазна коса.Като цяло по това ,което чета си си просто едно обикновенно момиче,което не иска да се прави на това ,което не е ,за да я забележат.
Бъди себе си и не се страхувай.А за момчето - не мога да помогна.Как да сваля даден човек е въпрос ,който е без отговор.Или за да ти дам трябва да познавам и теб и него.