- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Вчера вече кипнах.. едвам ме удържаха да не си скъсам учебника по Физика
.. Бахтии тая госпожа толкова да ме дразни
![]()
.. И по Химия ми преподава същата
.. НЕ мога да я търпя вече
![]()
.. За днес имам урок по Физика
![]()
, 2 задачи по История ( и класната ми изперка )
![]()
.. и да напиша 10 фразелогизма
![]()
Just Siseyy Hater's ...
ние сме на Българският език (взехме го вече ама то за 2 часа .. смис лесно е) и по математика сме на медиана към хипотенуза в правоъгълен триъгълник (днес ще го вземем ..) по български сме още на наклоненията ама ние понякога вместо бг имаме лит .. ии така ...
I don't understand why people don't have a fucking sense of humor - Megan Fox
Момичета, някаква помощ по математика?
Имам да реша няколко задачи, 2 от които не разбирам.
"Намерете ъгъла между бедрата в равнобедрен триъгълник, ако ъгъл при основата е:
а) 40 градуса б)56 градуса в)72 градуса г)60 градуса д)65 градуса 32'
А втората е поочти същата:
Намерете ъглите при основата на равнобеден триъгълник, ако ъгълът при върха е:
а) 30 градуса б)80 градуса в)90 градуса г)60 градуса д)125 градуса 18'
Ако може да ми покажете как се решават... Поне формулите. Никъде в урока не пише за такива задачи. Знам, че сигурно ще кажете, че е лесно, ама аз не съм на ти с математиката.![]()
еми не запомних числата но като имаш даден ъгъл между бедрата(примерно в триъгълник АВС ъгъл С) в равнобедрен триъгълник (примерно даденият ти е 20) се получава 180-20 (това са ти при основата 2та) ии нали получаваш 160 и 160 делно на 2 ти е единия при основата .. абе по-лесно ще ме разбереш така : „В равнобедрен триъгълник 2та ъгъла при основата са равни. Ако един от ъглите в равнобедрен триъгълник е 60 градуса, то триъгълникът е равностранен“
реших ги .. ето :
1 задача а) 100 б) 50 в) 36 г) 60 д) 48 56'
2 задача а) 75 б) 50 в) 46 г) 60 д) 26 21'
Мерси за обяснението, но и това не разбрах горе долу... Трябва да ходя на частен учител.Първоначално написано от beachgirl
Решенията не ми помогнаха много, защото и без това мога да ги видя в отговорите, но мерси все пак.
![]()
Понеже триъгълника е равнобедрен ъглите при основата са равни.Първоначално написано от CookieMonster
а) единият ъгъл при основата е 40 градуса => и другият е 40 градуса .. сборът на ъглите в триъгълника е 180 градуса => 40+40+x=180 (x е ъгъла между бедрата ) 80+x=180 x=180-80 x=100 градуса
Понеже триъгълника е равнобедрен ъглите при основата са равни.Първоначално написано от CookieMonster
а)казваме единият ъгъл при основата е x => другия също е x ... сборът на ъглите в триъгълника е 180 градуса => 30+x+x=180 2x+30=180 2x=150 x= 75 градуса
Дано си ме разбрала![]()
Днес по литература ще взимаме " Българския език " по математика свършихме с еднакви триъгълници и днес и утре ще се упражняваме а в петък тест ... също така може да ме изпитат по физика![]()
![]()
емм опитах се ;дддПървоначално написано от CookieMonster
Мерси и на kik7. Сравних си резултатите от решенията по двата начина и са едни и същи, но ще се доверя на kik7, защото е описано по-подробно.![]()
Да ви се оплача днес имам е 2 теста.![]()
Имам 6 по Български на теста.
И +че за ''Българският език''наизуст.Добре го казах,доволна съм от себе си.
За утре имам само да уча плана,изразните средства за ''Българският език'',че ще правим тест.
Са се прибирам от даскало .. мина супер .. бяхме само момичета , защото момчета бяха на мач по волейбол.. играха с/у 28 соу ии наште са победили
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Сега само ще си направя една поправка на преразказ ии после ще гл.филмче ии ще се къпя ;дд <3
Ааа и да попитам : някой от вас тренира ли карате ?![]()
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
Мони, само карате май не съм пробвала...но мислех следващата година да почна и с него (доста е полезно...)..
Преди малко си дойдох от даскалоо...нещо ми е доста кофтии..времето е гадно, не е якоо изобщо...
Днес имам 6 по Литература, защото с едно момиче направихме доклад за А.Константинов+карта с местата, където е ходил...
Имам и още една 6-ца по ЗИП-Биология....за утре нямам никаква домашно, но пък имам да решавам задачи по математика за събота (състезанието) и да правя тестове по БЕЛ (пак за състезанието в неделя...)
Имам и да преговарям по Физика за олимпиадата (още се чудя дали да ходя, ама май няма....) ии тааакаа...отивам да пиша и после може да гледам филмчее![]()
![]()
![]()
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Здравейте. :P Не пиша често, защото ме мързи да си вляза в профила, ама иначе ви чета. xD
В петък правихме тест по музика и понеже никой не го взима несериозно тоя предмет, всички си преписвахме от тетрадките. Дори викахме в часа, а госпожата ни се караше, ама друго не направи.Мисля, че ще имам някъде около 5.50 без да съм пипнал нищо по тоя предмет.
![]()
Вие сте на текстови задачи и признаци за еднаквост, а нашата госпожа се притеснява, че сме назад, заради грипната ваканция, пък ние сме много по-напред от вас. O.o
Днес взехме два урока - Признак за еднаквост на правоъгълни триъгълници + Ъглополовяща на ъгъл. Имаме още осем урока до края на "Еднакви триъгълници", така че след две седмици ги свършваме, а може и по-рано. Иначе контролното, независимо от това кога ще свършим раздела за еднаквост, ни е на 22.02...тоест, точно след една седмица.![]()
За утре имам да пиша в контурната по география, защото скоро ще ги събира - води, природни зони и т.н. Пък и още не ме е изпитала на 48-те държави + столици. По физика имам един урок и би трябвало т'ва да е всичко. ^^
И аз като Lanconnection не влизам и не пиша често ама имам много работа. Ние по литература сме на Ниагара и скоро ще я свършим, а по български сме на първия урок за глаголите. На курса обаче сме много напред остана ни само ПО ЖИЦАТА и свършваме произведениятаа по граматика там сме на метаморфоза и ятов преглас
Математика в момента сме на катета срещу ъгъл от 30 градуса...утре ще взимаме за медианата. Имам да пиша есе по литература за природата
Днес имахме шибана контролна по Физика и свършваме раздела...и почваме космоса
ОБИЧАМ АСТРОНОМИЯ!...
Химия - пълна мъгла, добре че госпожата ни е добра и ни пише 6-ци. Биологията я харесвам и чакам да разбера дали ще има олимпиада, ако въобще не е минала...
Искам по-бързо да свършва че ми омръзнаха учебници и тетрадки. Иначе днес смятам да си направя домашните по български ЗИП, Математика, Биология, География... и след това сядам да гледам филм
Айде стига съм ви занимавала с глупости
![]()
Ако не се лъжа олимпиадата по биология мина ^^
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
нямам нови оценки .. утре съм на СИП-БЕЛ и ще правим пробен тестимам да уча по
АЕ - 1 страница от учебната
география - урок + задачите от учебната
история - урок + задачите от учебната
ъъ мисля че все още госпожата по физика не знае как се казвам![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
аа имам и по математика няколко задачи
охх гаден ден :/ не знам що така ама...
по физическо 3234 пъти ме удариха с топката -.-
охххх не е честно бе!!! вчера цял ден съм решавала задачи и днес реших една която гооспожата каза,че е за 6 и ... НИЩО... не ми писа нищодфргкйльдцфгтхъйуиокпл... много се ядосвам ...
по химия на 2 март имаме тест на халогенната група..ужас![]()
по география имам за другата сряда да направя 7 климатограми на всички климатични пояси и 3 контурни карти- политическа,климат и полезни изкопаеми на Азия... пууу![]()
утре имам тест по физика![]()
![]()
охх дано се справя... не е толкова трудно ама е много материала и.... май малко ще преписвам ще видя...
оууу и за утре имам ебаси якото домашно по АЕ... <3 да напиша нещо като есе на тема ,Ако можех да пътувам по света, аз си измислях ебаси яката тема <3 че съм time traveler ^^![]()
ии ще си доучвам българският език...че в петък ще изпитва![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Контролната по математика беше лесна..дано утре да ни ги върне.Нямахме английски,утре пак няма да имаме,ще си тръгнем след петия.Нямам търпение да разбера дали се класирам на втори по история..ох много искам.
![]()
По математика сме до правоъгълния и катета срещу 30 градуса.По литература сме до Българския език..само че за петък имам да пише съчинение разсъждение за Опълченците + наизуст Българския език. По български на наклонението...много е тъпо.
Стискам ти палци да се класираш на 2-ри кръг по История и 6-ца по математика!![]()
Стискайте палци,утре имам тест на ''Българският език'' трябва да имам 6.![]()
И утре ще имам да пиша съчинение-разсъждение за петъка по Литература..(за Опълченците) и да уча за тест по История..та така. (; Приятен утрешен ден на всички.
моето име не го знаеПървоначално написано от kik7
.. казва ми момичето с тройките
![]()
.. ако не прави 20 минутки всеки час няма да имам
![]()
![]()
![]()
.. на всичкото отгоре цял час и гледам неравномерно боядисаната коса и се разсейвам
![]()
Just Siseyy Hater's ...
Днеска беше адски забавно ;дд![]()
Бяхме 5 момичета през целия денщот всички други от нашия клас бяха на волейболен мач
Ии имахме 4 свободни часа
ии си танцувахме , пяхме , кефихме
![]()
супер якото бешее ;дд
Нямам нови оценки ...
Траа да науча " опълченците на шипка " наизуст и във вторник ще ни изпитваии ще правиме и тест на " опълченците на шипка " и то пак във вторник , защото имаме два поредни часа ;дд
Сега само ще си направя една поправкаа ии после ще ходя да си взема сладоледче ии ще гледам филм![]()
, а после съм на танци ;дд
![]()
![]()
Днеска мина горе долу добре. Ходих с 2 момичета на консултация по Български, за да ни помогне госпожата за глаголните времена. А в даскалото ни организираха едно състезание "таланти"... абе нещо като България Търси Талант![]()
И ся момичетата в класа тръгнали да мислят едни танци. Уж хип-хоп ще танцували, а ми пускат няк'ви бавни R'n'B-та. Аз им викам, че ако ще танцуват хип-хоп, трябва да е някаква бърза и ритмична музика, все пак аз ходя на хип-хоп танци и знам какво се иска, а онези решили да танцуват хип-хоп на Lady GaGa - Alejandro
![]()
Все едно, сега трябва малко да поуча по география, малко по български и после и аз отивам на танци ^^ Днеска ще взимаме последната част от хореографията ^^
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
1) нямам нови оценки
2) до сега спах,час и половина,кеф
3)болна съм нещо ;с
4) днеска мина г/д добре.
5)имам да уча по история,утре имаме тест ;/ нищо не знам,бе
6)имам да пиша съчинение-разсъждение за утре,в/у Опълченците,и ще го направя за 6![]()
7) имам и да напиша 1-2 стр по английски в тетрадката.
8 ) Утре има волейболен мач,така че сигурно пак половината часове ще изпуснем.
хай, хай хора...ще пиша малко,защото ще закъснея за английски....
1.Нямам нови оценки
2.готвя се за състезанията в събота и неделя
3.неска ще имаме контролно по англ.езикк...![]()
4.неска имахме контролно по Музика (измислих половината история за
Бах...)
5...ъъъ..яде ми се сладолед с мента и Чоколадесс ..![]()
![]()
...ии туй тоЗАКЪСНЯВАМ!!
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.