- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Стискаме ти!
Междудругото днес правих 2 теста: по математика и физика..
Иии нищо не правих!..![]()
Just be yourself!
днес правихме тест по история .. пълен ужасутре имам тест по химия и после ще уча имам и по биология а по математика и по БЕ научих
![]()
на мен ми го е казвала една приятелка преди 4-5 години като беше 7 клас и тя само вечер преди да си легнеше четешеПървоначално написано от theonlyone123
![]()
Така е, защото по време на сън, информацията, която си получил през деня, си се подрежда в мозъка. Затова и е много важно след като учиш да си починеш, да поспиш, защото иначе в мозъка ти става една „каша“- тази информация се трупа, трупа и накрая можеш дори да полудееш. При прекалено натоварване на мозъка, другите жизнени процеси се изпълняват по-трудно и това може да доведе до много лоши последствия.
П.П Ако имате някакви проблеми с математиката, можете да ми пишете - ще се отзова.![]()
За тези,които са добри по история,МОЛЯ ПОМОЩ..трябва да пиша отговор.;/ а историята хич,ама хич не ми е сила.
1) Обясни особеностите на държавната уредба на Спарта.
2)Систематизирай процеса на Великата елинска колонизация
а) причини и предпоставки ; б) времеви обхват ; в)посоки на разгръщане ; г)начин на основаване и уредба на колониите; д)последици за елинският свят
Страшно ще съм благодарнаааа![]()
Минавам на втори кръг по биология.Обаче днес правихме тест и май ще имам 4 или 5, защото сбърках малко на втора задача, че ако не и цялата. Всичко друго вярно, ама точно нея....Абе карай, ще я поправя. Май ще се размина с втория кръг по биология, защото точно тогава не съм във Варна, а съм на състезание по плуване. Не искам да го пропускам. Само ме е страх как ще реагира госпожата.
1.Ами ще ти кажа най-главното:Управлението на Спарта било съсредоточено изцяло в ръцете на спартанците.Тъй като били малцинство,управлението се определяло каро олигархическо.Първоначално написано от awesomesheepy
Управлвние в Спарта:
-Начело на полиса стояли 2 наследствени царе, които командвали армията по време на война, но в мирно време властта им била почти незнаителна!
-Съветът на 28-те старейшини-били на възраст до 60 години,пожизнено избрани..вземат политическите решения;
-Народно събрание-всички соартиати , навършили 30 години. Те не обсъждали взетите от Съветът на 28-те старейшини решения, а си изразявали мнението с викове.
-5 Ефори/надзорници/-всяка година се избират от събранието на гражданите.Следят спазванеъо на законите!
2.а/Причини за колонизацията:
-Недостатъчно количество зема;
-По политически причини;
б/Посоки на колонизацията:
-По Черноморското крайбрежие-Одеса, Несебър и др.
-По крайбрежието на Мала Азия;"
-Към Южна Италия , О-в Сицилия и Испания;
в/май се обърках .. виж б/
г/ и д/ .. съжалявам.. е, това ние учим , надявам се поне малко да съм била полезна ..
![]()
П.П. Ох..ох .. Първо да се оплача , че в понеделник имам контролно по история за целия раздел ''Древна Елада'' .. после да се оплача , че имам една незаслужена чак толкова , ама все пак я имам , шестица 6 по Тегнологии .. и пак да споделя/да се оплача/ ''потреасаващата'' новина , която получих днес .. мислех да искам съвет , но .. та така , в събота , на 12 съвпадат 2-рите кръгове на олимпиадата по математика и на състезанието по БеЛ ..![]()
.. ужас .. по математика са класирани само 4 човека и аз стм една от тях .. по български пък около 10 .. ама не знам .. мисля да отида по български .. ама пък ме е страх да не е госпожата по математика да вземе нещо да се заяде ..
.. Сигурно не съм първият човек , про който съвпадат така , така че знаете каква .. не мога да опиша колко съм разярена и ядосана , възмутена и ..ужасена от тия смотаняци/с извинение/
![]()
![]()
![]()
![]()
, дето ги слагат на 1 .. като например на 19 съвпадат физика, география и биология ,но за тогава , слава Богу .. , нямам проблем - биологияя .. Та така
![]()
![]()
думи нямам .. сякаш състезание между предметите .. ама и да пиша , и да не пиша-нищо няма да се промени .. стискайте палци да взема правилно решение , и и на самото състезание/олимпиада ..
/
![]()
1) благодаря ти много за помощта;
2) И от нашия клас има 2 момичета,които са така.
Избраха да отидат на националното по БЕЛ,все пак не е олимпиада,а национално.Пък и са по-добри по БЕЛ,определено.
Сама си прецени по кое си по-добра,по кое искаш да отидеш и по-кое ще се справиш безпроблемно.![]()
normal day =D
6 по информатика
написах си гигантското домашно по руски...и по друго за утре нямам...ще си почета малко по физика и така![]()
уфф утре сутринта съм на уроци по мат. след тва на консултация по биология ...г-жта каза да ида защото минавам на 2 кръг и иска да ми обясни разни нещаи след тва мисля да повися малко навън ако не е време за даскало и така
![]()
бтв по мат . за сега неравенствата са ми хипер лесни![]()
Силв бих ти помогнал апо история ама като гледам вече са ти отговорили...ако има още нещо кажи..ще помгам с к'вото мога![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Аа не![]()
![]()
![]()
в тежка депресия съм
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ще се самоубия .. чао ви , хора ... не мога просто повече с тоя скапан "живот"
![]()
![]()
![]()
...
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
Радвам се, че помогнах.Първоначално написано от awesomesheepy
Ами аз сама трябва да си преценя, да ..няма кой друг ..благодаря за уточнението.И май и аз ще отида на българският .. и двете са ми почти равно силни , ама математиката е по-.. трудна .. както и да е.Ще видим!Събота наближава, вероятно пак ще се появя..
![]()
Вече малко ми поотмина , но все още съм адски нервирана.. защо не беше както преди .. ;(
Иначе от днеска нямам оценки .. А майка ми дойде в училище,за да говори с г-жите по математика и БЕЛ и са й казали ,че съм се стеганала,но ми трябва още мотивация ;д
Сега мисля да си науча по биология , да си напиша по БЕЛ и математика и може би по литература ;д --> олл ама аз по литература май нямам домашно![]()
![]()
И най-вероятно след това ще гледам филмче ... ;д![]()
П.П-Искам да попитам .. някой от вас чувствал ли се е някога самотен и мислейки си ,че никой не го уважава и харесва ??
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
От месец и половина съм скарана с приятелка, на която адски много разчитах-постоянно сме били заедно, а сега не си и говорим. Тя почва да настройва хора с/у мен, а аз се успокоявам, че някой ден всичко ще й се върне...Сподели какво е станало и ще ти дадем съвет (доста съм добра в даването на неискан акъл.. ;д)Първоначално написано от theonlyone123
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Имам 5 по химия!ЙЕС БЕ!изобщо не бях предполагала,но супер
такова,днеска 3 часа не карахме,избягахме,и хойхме на мач целия клас.
Времето е уникално,мдам.Слънчево ми е ^_^ макар че се питам,как в едни моменти приятелките ми са приятелки,а в други-не.
Днес беше супер, и времето е страхотно![]()
![]()
след малко излизам![]()
Първоначално написано от polssa
Леле, ама ти си точно в моята ситуация ... абсолютно така е и при мен![]()
![]()
.. само дето и момчетата от моя клас ме намразиха и почнаха да ме обиждат и да ми викат ,че съм грозна и т.н ... вече ми омръзна от всички около мен .. не знам какво да правя ... ;хх
Извинете, може ли накой да ми каже, къде мога да видя резултатите от областния кръг на олимпиадата по химия ?![]()
госпожата по химия каза че няма да ми зачете теста щото го предадох 5 мин след останалите![]()
![]()
и ще правя друг или ще ме изпита
ама карай ся
утре съм на рожден ден с приспиване
![]()
![]()
купихме/ направихме уникален подарък - значи постер с наши снимки, чанта и един кашон пълен с вестници и в някои вестници няма нищо в други - бонбонки, жълти стотинки
банан, една малка кравичка
и пръстен ... много яко се получи особено постера
![]()
Да преди около месец и аз бях скарана с 1-2 момичета от класа, беше ми гадно ама се оправихме де, но все пак си имам едно наум ..Първоначално написано от theonlyone123
аз по принцип нямам навика да се карам с хората.имах едно скарване с много добра приятелка,но разбрах,че е възможно и аз да греша някъде.затова отидох при нея казах й всичко.разбрахме се и сега всичко е наред.но ми се случва да ме игнорират.тогава в такива дни ми става гаднои чак ми се плаче.но на другия ден от сутринта започвам да броя всичко хубаво което ми се е случило.и действа.майка ми ми казва че ако стоя и часам някой да си говори с мен няма да има успех.трябва да стана да отида да се включа в разговора да изкажа мнение и така стават работите.но не бива да обвиняваме другите в това че ни игнорират един вид.както е казано дръж се така както искаш и другите да се държат с теб
theonlyone123 , да . Беше може би един от най-тежките периоди в живота ми . С едни момичета бяхме неразделни и бях основно с тях приятелка и само с тях си говорех, докато те не ме игнорираха напълно .. и оттогава започна тежкия период, без никого , с когото да споделям и да говоря и да правя нещо .. самотно, гадно, тъжно ... И така в продължение на месец -два бях сама .. нямаше с кого да обядвам в училище, молех се да минат тези 30 минути почивка за обед по-бързо , за да не съм единствената сама .. но това ме промени . Всичко това . Станах супер корава и вече почти нищо не може да ме разтърси ... И постепенно станах приятелка с момичетата и момчетата от съседните класове, момчетата от нашия, хората от горните и докато се усетя всеки, когото срещам по коридора ме поздравява ... А те .. останаха си там, където си бяха и чак сега виждам колко нелепо съм изглеждала в тази компания .. и как всъщност е всичко острани ..
Love is everything!
охх цяла вечер съм си мързелувала ;D
днеска беше яко :] имам 5 по руски...ох много трудно се изкарва 6 при тая госпожа бее![]()
ии последния час нямахме физика а психология =О ии ни раздадоха някакви анкети за нещо за ориентирането ни в бъдеще ЛОЛ за разни профезии и т.н. 144 въпроса О.О мойте резултати са ИСТОРИЯ <3,Медицина : ),Астрономия ;оо ии PR =OOO
ии тва е вярно..тея неща ме вълнуват ЛОЛ
утре цял ден съм навън...от кога не съм излизала..а и времето ще е суперско... сутринта излизам на пазар ...а на обяд на разходка и такав неделя ще уча и така...
бтв да ви се похваля...за сега мнооого добре ги разбирам неравенстват по математика ии много се горде я с тва... дано да не станат по сложни[/list]
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Мм сега ставам ;дд .. че трябва да ходя на уроци![]()
, а как ми се спии .. ;хх ;д
След като свърша уроците ще ходя на гости в братовчедка ми![]()
и ще спя у тяхх .. кефф ;дд <3333
Ама ми е и малко лошо и кашлям и кихам .. дали няма да успея да разубедя наште да ходя на уроцималко трудничко де ;дд ...
Мале а вчера си легнах към 8 ии ставам чакк сега ... ама нз защо вчера дооста рано заспах .. може би бях твърде уморена от деня ;дд ..
Охх увлекох се в приказки :Д айде аз отивам да се пооправям :P![]()
![]()