.
Отговор в тема
Страница 170 от 293 ПървиПърви ... 70120160166167168169170171172173174180220270 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 226 до 4 250 от общо 7312
    Голям фен Аватара на kamen971
    Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от sasec
    Хубава е, и аз я имам, но там задачките са по-трудни от останалите тестове. Всъщност така е по-добре. И един въпрос: Не мога да намеря решенията на задача 29 и 30 и затова може ли да ми кажеш на кои страници са? Единствено за примерния тест ги открих.
    Само за примерния тест има ,но на последните страници има отговори.Като описваш задачите 29,30 гледай как са описани на националното и по същият принцип ги описвай и после си провери отговора. Това,че са по-трудни задачите е много добре!Аз главно си взех точно тази книга,защото авторите са Паскалеви.Те са ректори в УНСС.

Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    Да, този сборник е добър. Готин е и този на Веди, комбинирания, в който има пробни тестове и по математика, и по БЕЛ. Син е на цвят, с жълти букви и е голям формат.
    На ВЕДИ е доста добър ,но аз не си го взех ,защото на уроците на дават тестове от него .

Аз някои от тя даже не мога да ги решавам, което както казваш си е в плюс, защото ще свикна и постепенно ще почна да ги решавам. Аз ти препоръчвам да си вземеш и втората книга. Тя е една зелена. Там са описани 29 и 30 задача от всеки тест и има и материал, който е взет наскоро. Ти ще ходиш ли другата седмица на пробния по математика във Вектор? Аз да и понеже ще ходя за пръв път на пробен, ме е страх да не се изложа яко. Ама щом на националното състезание се справих добре, значи и тук няма да е по-различно.

Град
    Varna
    Аз някои от тя даже не мога да ги решавам, което както казваш си е в плюс, защото ще свикна и постепенно ще почна да ги решавам. Аз ти препоръчвам да си вземеш и втората книга. Тя е една зелена. Там са описани 29 и 30 задача от всеки тест и има и материал, който е взет наскоро. Ти ще ходиш ли другата седмица на пробния по математика във Вектор? Аз да и понеже ще ходя за пръв път на пробен, ме е страх да не се изложа яко. Ама щом на националното състезание се справих добре, значи и тук няма да е по-различно.
    Ще ходя,защото аз съм от ВЕКТОР и задължително трябва да ида,мене ме притеснява само математиката,защото миналия пробен изпит аз реших 26,27,28 и едно момче ми каза не са ти верни! и аз задрасках 26,27 и имах с 10т. по-малко.Съветвам те ако ходиш да седнеш от лявата страна ,понеже е на групи и си мисля ,че от лявата страна е по-добра групата.Иначе относно 29 и 30 имах по 4 т.Сега се надявам да имам поне 60т.,защото чувствам ,че съм задобрял по математика.А по БЕЛ.имах 82 т. имах 6 на преразказа ,но на теста 5 бях сгрешил на елементарни въпроси.Ми не знам за тебе какво е да се изложиш,но за мене е по БЕЛ. да имам под 80т. и по Мат. под 55 .

Супер фен Аватара на awesomesheepy
    И аз имам тази лилавата книжка,трудни са,ама:С

Може ли помощ за тези задачи,че хич не ги разбирам..

7) В/у катета BC на правоъгълния тригълник АВС е взета точка Р на равни разстояния от върха С и от хипотенузата АВ,а РК е перпендикулярна на АВ.
    -докажете,че правата АР е симетрала на СК.
    - Ако ъгъл В=60 градуса и КС=4 см,намерете АР

Върху катета ВС на правоъгълния триъг.АВС е взета тояка Р на разстояние от върха на правия ъгъл,равно на височината към хипотенузата СH.Права през Р,успоредна на АС,пресича АВ в точка М.
    -докажете,че РМ=НМ
    -докажете,че правата СМ е симетрала на НР.

9)Периметърът на правоъг.триъгълник АВС е равен на(a+3b) см,а катетите АС и ВС са съответно а см и б см.В/у лъч,противоположен на СА,е избрана точка D,така че BD=2b.Намерете обиколката на триъг.АВD.

Меги,за 20-то съм (за вида на изречението)съм сигурна,че е сложно съставно с подчинено определително ^_^

Мега фен Аватара на MegiBoOm
    Град
    Света На Мечтите
    Цитирай Първоначално написано от awesomesheepy
    И аз имам тази лилавата книжка,трудни са,ама:С

Може ли помощ за тези задачи,че хич не ги разбирам..

7) В/у катета BC на правоъгълния тригълник АВС е взета точка Р на равни разстояния от върха С и от хипотенузата АВ,а РК е перпендикулярна на АВ.
    -докажете,че правата АР е симетрала на СК.
    - Ако ъгъл В=60 градуса и КС=4 см,намерете АР

Меги,за 20-то съм (за вида на изречението)съм сигурна,че е сложно съставно с подчинено определително ^_^
    направих тази на бързо: Значи на 7 (първото тире) - От т.Р принадлежаа на ВС и РС=РК следва, че АР е симетрала, защото т.Р е на равни разстояния от краищата за другите по-късно, че трябва да се оправям за урока ;д

sasec, почти обедена съм, че на 9 е в) , а не б) ;дд смисс то там въпроса е “какво решение" иии си мисля, че е то .. нз ;дд
    I don't understand why people don't have a fucking sense of humor - Megan Fox

Да,това което Меги каза за първото подусловие е така,аз реших и второто май..Получих,че АР е 8 см,ако някой я е решил да казва дали е така.Сега ще опитам и другите и ако са верни ще ти ги напиша.

Подчиненото на в) пояснява решение, т.е. го описва, следователно е определително. На б) е допълнително. Задаваш въпроса "какво решава?"- решава да образува съюз. Затова отговорът е б), а не в).

Цитирай Първоначално написано от kamen971
    Ще ходя,защото аз съм от ВЕКТОР и задължително трябва да ида,мене ме притеснява само математиката,защото миналия пробен изпит аз реших 26,27,28 и едно момче ми каза не са ти верни! и аз задрасках 26,27 и имах с 10т. по-малко.Съветвам те ако ходиш да седнеш от лявата страна ,понеже е на групи и си мисля ,че от лявата страна е по-добра групата.Иначе относно 29 и 30 имах по 4 т.Сега се надявам да имам поне 60т.,защото чувствам ,че съм задобрял по математика.А по БЕЛ.имах 82 т. имах 6 на преразказа ,но на теста 5 бях сгрешил на елементарни въпроси.Ми не знам за тебе какво е да се изложиш,но за мене е по БЕЛ. да имам под 80т. и по Мат. под 55 .
    Мерси за съвета. За мен да се изложа по БЕЛ означава под 90 точки и по математика под 65. Просто много се страхувам за математиката, имам чувството, че никаква няма да я свърша. Попринцип съм добра, но откакто започнах лилавия сборник, имам чувството, че съм пълна скръб.

Град
    Varna
    Не е толкова труден пробния ,но ще видим какъв ще е сега ....Ти къде ще кандидатстваш в 1ЕГ ли,защото аз там мисля да влизам или в МГ.

е то не се ли търсеше определителното ? ;дд

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Тъкмо се връщам от зъболекар.. днеска цял ден ще си почивам.. комп, тв, спане, ядене и така....

вие свършихте ли със домашните за ваканцията?

Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от zlatit0o
    Тъкмо се връщам от зъболекар.. днеска цял ден ще си почивам.. комп, тв, спане, ядене и така....

вие свършихте ли със домашните за ваканцията?
    Браво на теб ,но аз от днес започвам интензивна подготовка за изпита и няма много да седя на компа и само тестове,задачи,пробни изпити и прочие........

Цитирай Първоначално написано от kamen971
    Не е толкова труден пробния ,но ще видим какъв ще е сега ....Ти къде ще кандидатстваш в 1ЕГ ли,защото аз там мисля да влизам или в МГ.
    Отначало бях твърдо за МГ с НЕ и математика, но напоследък се чудя дали пък да не избера 1ЕГ с НЕ и АЕ. Не знам още.

Аз не съм свършила с домашните.
    И утре продължавам. ;/

И да,и аз почвам усилено занимавка за изпитите от понеделник.
    И по-рядко ще сядам..:с гр
    Трябва да я разбера тая математика най-после,че време не остана.

еми на мен домашните са ми .. ъъ .. май са само проект по немски (за който имам текста вече само оформлението остана) ии съчинението, което си го правя сега ...
    към 14 ще изляза на кафе с една приятелка, че откриха едно ново до нас .. да го пробваме ;дд
    довечера и утре яко препрочитане на тетрадките по БеЛ , че с тва класно в понеделник ... тя нашта госпожа реши да ни направи в понеделник за 2 час преразказ и във вторник за 1 час тест ...

Може ли помощ ;с

Върху катета ВС на правоъгълния триъг.АВС е взета тояка Р на разстояние от върха на правия ъгъл,равно на височината към хипотенузата СH.Права през Р,успоредна на АС,пресича АВ в точка М.
    -докажете,че РМ=НМ
    -докажете,че правата СМ е симетрала на НР.

9)Периметърът на правоъг.триъгълник АВС е равен на(a+3b) см,а катетите АС и ВС са съответно а см и б см.В/у лъч,противоположен на СА,е избрана точка D,така че BD=2b.Намерете обиколката на триъг.АВD.

^^ сори, ама сега не мога .. настроила съм се на вълна литература и математиката ми бяга ;дд
    да ви питам, мислите ли , че за теза на тема „безсмъртието на любовта“ по „неразделни“ ето това :
    Баладата „Неразделни” на П. Славейков е художествен вариант на популярния фолклорен мотив за силата на вечната, трайна и непреходна любов, която свързва влюбените и след смърт-
    та им.За завладяващите герои Иво и Калина любовта се е
    оказала един неосъществен блян в живота, една съкровена, но недостижима мечта приживе, реализирана след смъртта им.
    Техният роман разнася навред поетичната история на двамата влюбени.
    е подходящо ?? май не е баш тва, което трябва да е .. ама ... ;ss

или пък това :
    „Неразделни” на Пенчо Славейков, както и народните балади със същия сюжет, представят вярата на българина в безсмъртната любов. Безсмъртно и вечно може да бъде само трайното,
    непреходното, преданата и силна обич между двамата влюбени. Както в народните песни, така и в творбата на Пенчо Славейков героите следват неотклонно воля-та на своята съдба.
    Индивидуални, силни личности, те се борят и страдат, но доказват, че могат да управляват своя живот и не допускат външна намеса. Определящи са чувствата им, а водещ в жизнения
    им път е съдбовният глас на сърцето. За тях не съществува живот без истинска, пламенна любов.
    охх не знам вече ... пък и имам чувството, че си говоря (така де пиша) сама ;дд

На мен първата повече ми харесва..По-простичко са казани нещата,но ми допада повече..
    Силв,на нещо чертежът не ми се получава,а на 9) намирам двете страни на тоя триъгълник,но третата не мога => и обиколката не става да намеря.
    Ако някой ги реши,да казва как са.
    Иначе 7) не съм сигурна дали ми е вятно второто условие. ;/

Цитирай Първоначално написано от RY
    На мен първата повече ми харесва..По-простичко са казани нещата,но ми допада повече..
    Силв,на нещо чертежът не ми се получава,а на 9) намирам двете страни на тоя триъгълник,но третата не мога => и обиколката не става да намеря.
    Ако някой ги реши,да казва как са.
    Иначе 7) не съм сигурна дали ми е вятно второто условие. ;/
    Ще ми напишеш ли какво си намерила/решение.Може и да е вярно.
    Ще съм ти много благодарна :с

ЕТОО готова съъмм найй-сетне свърших с тъпото съчинение ;дд
    айде аз излизам .. чао

Не знам за вас,ама аз цяла ваканция мързелувах
    И..btw,само на мен ли не ми отваря - http://www.minedu.government.bg/
    once they see you doing better without them,that is when they want you back !

И на мен не ми се отваря.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си