- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Има шанс да е всякакъв ,но сигурно ще е същия , че той не е висок толкова.Вие без изпит ли искате да влизате там :д Там се влиза лесно не се притеснявай.Първоначално написано от wonderfulife
Силв, и мен това ме успокоява, че годишната оценка не е средна аритметична от 1 и 2 срок.
Да,без изпит ще вляза,разбираш ли ;д Няма как да не се притеснявам ; ))Първоначално написано от kamen971
![]()
once they see you doing better without them,that is when they want you back !
Хора хора СПЕШНО ... КАК СЕ РЕШАВАТ ПАРАМЕТРИЧНИТЕ НЕРАВЕНСТВА , че не ги разбирам ?? Моля ви някой да ми ги обяснии ;хх
И ако може някой да помогне :
Решете неравенството,ако m е параметър:
а) -х<5-5m
б) my<17
в) my <-13
г) - mz > -9
д ) 6<mu+m
е) mx>4x-5
ж) 4y+m^2>16+my
з) (m+2)x<m^3+8
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
Бих искала да ти помогна, ама хич ме няма в параметричните..![]()
Just be yourself!
Утре на зелено!
Да!Ще се разцепимеееееее
![]()
Нямам търпение вечеее беее.....сега ще оправям багаж, ще се мия и т.н. и утре се омитаааам!
![]()
aras97, искаш да кажеш, че бала ти е бил 34,58 ??хах .. и аз искам така
на мен проблемът ми е , че правя тъпи грешки ... смисъл такъв, че на лесните задачи не внимавам толкова, щото знам, че ги мога и БАМ неква грешка точно там ... ии просто не знам ..
може ли някой да ми обясни как се определя вида на глагола (свършен или несвършен), защото никак не го разбирам ;сс
Параметрични неравенства
Основния им вид е Ax>/<B
При решаването се разглеждат 3 случая
Например: (4a+3)x<2a-1
1 случай: 4a+3>0
4a>-3
a>-3/4 (три четвърти)
Тогава пишеш x<(2a-1)/(4a+3) (Делиш ги, ама тука няма дробна черта)
2 случай: 4a+3<0
4a<-3
a<-3/4
И го решаваш, обаче знакът СЕ СМЕНЯ!
x>(2a-1)/(4a+3)
3 случай
4a+3=0
4a=-3
a=-3/4
ЗАМЕСТВАШ в неравенството
0.x<2.(-3/4)-1
0.x<-3/2-1
Нула не е по-малко от отрицателните числа => неравенството няма решение
В последния случай или няма решение, или всяко Х е решение.
Дано да съм ти помогнала![]()
хей ;Д
след малко сядам да си пиша домашните за понеделник- ако имам такива де ;Д
после ще решавам задачи -.-
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Меги,хубаво да си прекаретееееее!Първоначално написано от MegiBoOm
И хич да не мислиш за даскало!
^_^
Аз до сега спах.Ще уча по география и история и ще излизам.
И ние утре заминаваме!![]()
Меги,вие къде ще сте? С какви чанти,куфари ще си?![]()
Аз приготвих дрехите,сега оправям козметиката и другите по-ситни неща.![]()
Заминаваме в 8,викат ни в 7.30 някъде.
оо блазе ви с тия екскурзии ... от 3 клас насам ние не сме ходили никъде .. освен един път в парка .. много е гадно така ; ((
Ние сме близо до Гърция, в някакво градче ЗлатоградПървоначално написано от RY
![]()
Ооооо естествено, че с куфар, аз в друго не си побирам парцалите!Досега оправях нещата, като отделно съм с една чанта тип торба дето съм напъхала всичко, което ще ми е от най-голяма полза, както и ежедневната ми декоративна козметика! Обаче ме гризе, да не да забравя нещо!
![]()
Иначе ние трябва да сме на оговореното място най-късно в 7:15, щото имаме 5 часа път О.о
Някой знае ли колко дни ще е великденската?
Just be yourself!
Надявам се да е колкото се може по-малко.Първоначално написано от magiie
ЛелеПървоначално написано от kamen971
![]()
Великденската е от 23ти до 25ти включително. Искам още ваканцияя.![]()
Искам да свършат изпитите, да имам хубави резултати, да вляза в хубава гимназия, да отпадне географията от учебния материал и толкова много неща, че направо...Как се нахъсвате да учите по предмети, които мразите? Аз трябва да преговоря още 4 урока за контролното във вторник,а утре още 6 и не знам. Не ми е проблем самото учене, там нещата стават бързо - по около половин час, ама по едно време почва да ми писва и едва-едва се задържам над учебника.
???Първоначално написано от kamen971
![]()
kamen971 за първи път да чуя някой, който иска по-малко ваканция![]()
Just be yourself!
^Аз също.![]()
Пич, абе не ти ли омръзва да учиш? На мен главата ми бръмна вече, а пък не се престаравам с ученето.
Остават ни 30 дни и започвам да уча 5Х повече по мат и 2Х повече по БЕЛ. Нямаме време за губене.Тази ваканция ми беше супер излишна.
В този период изобщо не искам ваканция.Първоначално написано от magiie
Оле неТрябва да се отпуснеш малко бе човек, толкова много учене главата ще ти се пръсне ;ддд
Just be yourself!
Мне, още на 22 не сме на училищеПървоначално написано от sasec
![]()
Аз пък много се радвам, че тая година е с един ден повече. За съжаление априлската свърши, ама какво да се прави.
И освен това днес видях, че много гадно се получава, че на 27 май(петък) ни е изпита по БГ, а на 28(събота) се учи. В понеделника на 30 е математиката. Вие ще ходите ли на училище или ще се подготвяте за изпита?