- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Абе, нз дали се похвалих, но съм влязла в АК. Трябва да проверя място, но едва ли ще е напред. Да, знам, че отдавна излязоха резултатите, но просто съм много...
Ох и аз съм такаПървоначално написано от vannes
и много ме е яд като знам нещо, но естествено не съм го прочела като хората и съм объркала и после майка и татко не ми вярват и ми казват, че се оправдавам. И просто няма как да се науча да съм внимателна, то си е заложено в мен да невнимавам
![]()
![]()
Любовта е чувство заради което живея, но приятелите са тези заради които бих дала живота си!
Damon Salvatore (h)(h)(h)
Dean and Sam Winchester (h)(h)(h)
^^ същото .. смятах си оценките по скалата дето е пратила SladkaZagadka и ми се получи по мат - 5,179 и по бел - 5,625 ..
вманиачила съм се да си смятам бала ( слагам си 6 за годината и по маи и по бел ) ии сега ми се получи 33.608доволно .. айде отивам да се къпя
![]()
Aз не съм Камен, но ако все още се интересуваш от задачите, ще помогна:Първоначално написано от SladkaZagadka
11/ цифра на единици - 3а
цифра на десетици - а
значи числото е а(3а) [скобите са, за да разделят десетици от единици] или можем да го запишем като: а.10 + 3а (а е цифра на ДЕСЕТИЦИТЕ, значи имаме 10 пъти а)
сега умножаваме числото с 4 и вадим от произведението 63 - получаваме число с цифри, като даденото, no в обратен ред, или:
4[a(3a)] -63=3a(a) и така извършваме си действията:
(ще заменим първоначалното числот с 10.а +3а и новополученото с 3а.10+а, за да пресметнем )
4(10а+3а)- 63=10.3а+а
52а-63=31а
21а=63
а=3
И така даденото ни число беше а(3а) или 3(3.3)=39![]()
![]()
12/ Цена:
маса:стол=7:2
=> маса-7х
стол-2х
Собственика е купил 15 маси и 54 стола, или е платил: 15.7х+54.2х.
Знаем,че тази сума е 12 780 лв.
Сега остава само да решиш уравнението: 15.7х+54.2х=12 780 лв.
13/ Нека ученикът е имал да реши х задачи.
Той решава:
1 ден - 1/4.х
2 ден - 80%.(3/4.х) (80% от останалите, които са х-1/4.х=3/4.х)
3 ден - 6
Съставяме си уравненеието:
1 + 2 + 3 ден = всички задачи
забележка: задачи 14 и 15 се решават по същия начин.
16/ Нека Пламен има х лева.
~ Ако се почерпи с 3 лв, ще му останат х-3 лв.
Но тези пари(които ще му останат) няма да му стигнат с 50 ст (0,5 лв) за книга, значи книгата струва х-3+0,5 лв
~ Ако се почерпи с половината от парите си, т.е 0,5х лв, ще му останат 0,5х лв, като с тях ще си купи книга и ще му останат 25 ст (0,25 лв), значи
книгата струва 0,5х-0,25
~ Така изразихме цената на книгата по 2 начина (болднатият текст)
Съставяме си уравнението:
х-3+0,5=0,5х-0,25
От тук намираш х и с колко пари е разполагал Пламен, ккато и цената на книгата.
забележка: зад. 17 се решава по същия начин.
Math кой клас си,защото много добре решаваш задачите?
7 клас съм. :P
ох не съм писала от 1-2 дена но просто ме мързи да гледам дори!ние боядисахме яйцата в четвъртък ^^ станаха си супер ;Д
утре ще ходя с една приятелка до селото и а в понеделник смятам сутринта да изляза на разходка ии вечерта да поуча малко[/url]
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
SladkaZagadka:
Фирма трябвало да произведе дадено количество продукция за определен срок, като изработва по 12 t продукция седмично. Поради недостиг на суровини фирмата изработвала по 2t продукция по-малко на седмица и затова 2 седмици след определения срок й оставало на произведе още 6 t продукция"
- за колко време е трябвало да бъде произведена продукцията?
- колко тона продукция трябвало да произведе фирмата?
–––––––––––––––– –––––––––––––––– –––––––––––––––– –––––––––
Ето един начин за решаване на такива задачи:
Ще си направим табличка:
По план:
А= 12x
N= 12 t
t= x седм.
Действително:
A=10(x+2)
N= 12-2=10 t
t=x+2 седм.
Две седмици след определения срок ѝ останали още 6 тона. Съставяме си уравнението:
10(х+2)+6=12х
10х+20+6=12x
2x=26
x=13
отг. 1) 13 седмици
2) 12.13=156 т.![]()
хора аз ли нещо не съм наред или 3(3.3) = 3. 9 = 27 ??Първоначално написано от math
![]()
аз днеска след като се изкъпах излязохх ии сега малко на компа и ще лягам ..
Благодаря ти, maths , за всички решени задачи . Имам въпрос към тази - ти си написал :Първоначално написано от math
1 + 2 + 3 ден = всички задачи
Добре, но не са споменати всички задачи колко са на брой, а като събера само от едната страна на уравнението, какво да пиша от другата?
Love is everything!
Воистина Воскресе!![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Воистина Воскресе!!
Плановете ми за днес:
- отиване на село..
- като се прибера ще уча по математика
Just be yourself!
Моите планове за днес:
-Сега писах по математика(написах си домашната,йей)
-отивам на концерт в центъра,по случай празника (:
-после може да спя
-ще пиша едни изречения по английски
-ще излизам.
-довечера ще решавам задачи допълнително
![]()
Vannes, по грешка си написала два еднакви линка и зад. 29 и 30 липсват. Всъщност, 29 се вижда, но 30-не. Би ли ги качила?Първоначално написано от vannes
![]()
Сега се връщам от село и съм мноого изморена![]()
Мисля да легна малко или пък ще си стоя на компа.. нямам сили за учене![]()
Воистина Воскресе !![]()
Ох , сега се връщам от вилата ми . Много съм изморена и след малко ще влезна да се къпя (:
Решавах си тестчета , утре пък заминавам на село и ще се върна късно вечерта и малко трудно ще си науча по история , но все пак някакси ще си науча хддд![]()
Изпитите наближават и съвсем почвам да се побърквам , но ... ще трябва да се поуспокоя,че иначе нищо няма да направя на изпита![]()
Е, айде чао ви![]()
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
Току-що се прибрах от село и съм супер изморенаи изобщо не ми се учи ;д
След малко ще отивам да се къпя и ще гледам някакъв филм..
Just be yourself!
Воистина Воскресе и честит празник!
Днес реших доста задачи,към 45-50.Утре предиобяд ще решавам 3 втори модула и които не мога да ги реша ще питам на урока от 1 часа.Следобед ме чака много учене по физика,ще правим тест на втория оптически раздел.
![]()
Сега ще си пусна серия от сериала Интернатът Черната лагуна.![]()
![]()