- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Здравейте отново! Много бих искала да видя как ще решите 27,28,29,30 зад.?
http://prikachi.com/images/74/3367074c.jpg
На 27 задача числото 35 ли е ?![]()
Еми то по този начин малко се обезсмисля решението ,но... 27 задача не може ли да я решиш ..?Първоначално написано от MegiBoOm
Супер е елементарна.Като за начало числото трябва да се дели на 7 и пишем всички двуцифрени числа, които се делят на 7 :14,21,28,35........Първите очевидно не стават ,защото при 21 ,,1,, е единицата 7х1 на 7
и при другите не се получава.При 35 ,,5,, са единиците и 5х7 на 35.Значи числото е 35! :P
А не би ли трябвало да е нещо като:
-означаваме числото с xy => xy=7y
Нищо общо..Първоначално написано от MegiBoOm
За какво ти са тези уравнения,защото само си усложняваш задачата така?
Аз на ум я реших ако на изпита има такива задачи ще имам много висока оценка,после си я разписах за да си я проверя.Нищо лично ,но ако се затруднявате на такива задачи не знам,изпита наближава.Решавайте повече!Тази на ум трябва да я решавате .
![]()
Камене, при тази задача може и да става, но всъщност принципът въобще не е такъв и се решава с уравнение! Така че не я бъркай, моля те!Първоначално написано от kamen971
27 . ab = 7b
10a + 1b = 7b
10 a = 6b / :2
5a = 3b
b = 5a/3
Знаеш, че и а, и b са цели числа, а числото ab трябва да е естествено => първото число а, при за което b принадлежи на множеството на естествените числа, е всъщност а . Така получаваш и b. Или по-просто казано : коя е най-малката стойност на а, за която b e eстествено число (положително, цяло, без нула) ? Трябва да се отървеш от тройката в
b = 5a/3 , следователно а = 3, b = 5 . Числото ab = 10a + b = 35![]()
Love is everything!
Разбрах я , благодаря ти. Вече ще знам как да ги решавам! (:
Точно..За този вид си има определен начин.Камене не бъди толкова убеден.
Нищо лично де,сега да не започнем да се караме.Пийс.
Аз сега ям кроасан () и после сигурно ще си гледам сериала и ще реша някой нощен тест.
![]()
Меги,после ще ги опитам.
Аз бъркам ..?Първоначално написано от SladkaZagadka
Значи за да решиш тази задача ти трябва уравнение?Аз я реших без никакво уравнение,според мен е излишно в тези задачи уравнение.Нима с това уравнение и тези разсъждения ти ще я решиш по-хитро и бързо.В математиката задачите винаги имат по-лесен начин за решаване и според мен тези ,,писания,, са напълно излишни.
Камене.. нали знаеш, че точно задачите от втория модул са за описване![]()
kamen971, не съм казала, че бъркаш, а че Я бъркаш . И не винаги ще стане с нацелване. Като знаеш, че x на квадрат = 81 и се търси x много лесно с нацелване ще кажеш, че е 9, но е и -9 .
Love is everything!
Какво го нападате човека.Много си е прав даже.При положение,че се надпреварваш с часовника,ще решаваш дълги уравнения,отколкото да я решиш на ум...А и доколкото знам,на 26 27 и 28 задачи не се проверяват решенията.И според мен е по-правилно рационалното смятане в този случай.
Аз не го нацелвам. Логиката ми е следната,числото трябва да се дели на 7 и пиша първите числа,които се делят на 7 и то се вижда ,че е 35 с просто око.Не знаех,че ,26,27,28 се оценяват от учител,искат ти просто отговор.Никой не ти гледа решението и на това ако му казвате нацелване .![]()
Здравейтеее!!Ужасс наближава изпитаа!!! По БЕЛ някак не се притеснявам толкова, колкото за математика и най-вече вТоРи модууул!
За край на годината е организиран балИ то какъв бал ще бъде- всички 7 класове ще бъдем заедно, вместо само нашия си клас, а в нашето училище сме 7 паралелки
Ще има за ядене кебапчета
и ще се изберат 3 най-добре танцуващи двойки, които после ще се състезават. Слагат един вестник и момичето и момчето танцуват, после го згъват на две и не трябва да излизаш от вестника
после го сгъват на 4 и момичето трябва да се събуе и да стъпи на краката на момчето и така да танцуват. Ще бъде много смяях
И на мен много ще ми липсва класа и класната. А и аз съм ЗААА да направим тема там... настоящи осмокласници или предстоящи, или каквото решите. Много дълго стана чаооо
![]()
![]()
Любовта е чувство заради което живея, но приятелите са тези заради които бих дала живота си!
Damon Salvatore (h)(h)(h)
Dean and Sam Winchester (h)(h)(h)
Как ще го нацеля ,това нищо общо няма с нацелването.Тази задача пак казвам,че се решава на ум.Знаеш ли на какво ниво ми е математиката изобщо за да казваш ,че съм го оцелил ,първо прочети какво съм написал и логиката ,която влагам в написаното.И ще видиш,че моето решение не е нацелване и е много по- лесно и добро от твоето.Първоначално написано от kamen971
![]()
Мацки, оставете Камен, НЕ СТЕ МУ НА НИВОТО!![]()
![]()
Вчера бях на имен ден, утре съм на рожден ден, а днес решавах задачи и ще излизам![]()
http://28.media.tumblr.com/tumblr_kx...0n4mo1_500.jpg тоя ми прилича на един педофил![]()
, а това http://24.media.tumblr.com/tumblr_l8...v83io1_500.jpg го имаше в учебника по История
![]()
![]()
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Хораа 5 дена до изпититеКога беше времето, когато си викахме '' ех, още 5 месеца ще има да си науча, да си опр оценките. '' А сега 5 дена.. Незнам немога да го повярвам
![]()
Sing once again with me.. Our strange duet !! [music]]
If God is a Dj
Life is a dance floor
Love is the rhythm
You are the music. < 33
Еми да.. бързо минава времето.
Аз за БЕЛ не се притеснявам, но за Математиката 'шИ умра![]()
![]()
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Също не ме е толкова страх, че няма да реша някоя задача, ами, че може да ми анулират работата!
И от какъв зор ще ти я анулират?Първоначално написано от Pamaa
![]()
Абе де да знам, може нещо да надраскам без да вися или пък на някое място да ми пусне повече мастило химикала![]()
http://www.youtube.com/watch?v=qiQj0o8BOYw![]()
![]()
Едва ли за такива малки грешки ще ти анулират цялата матура.![]()