.
Отговор в тема
Страница 215 от 293 ПървиПърви ... 115165205211212213214215216217218219225265 ... ПоследнаПърви
Резултати от 5 351 до 5 375 от общо 7312
    Мега фен Аватара на MegiBoOm
    Град
    Света На Мечтите
    Здравейте отново! Много бих искала да видя как ще решите 27,28,29,30 зад.?
    http://prikachi.com/images/74/3367074c.jpg

Голям фен Аватара на kamen971
    Град
    Varna
    На 27 задача числото 35 ли е ?

Град
    Света На Мечтите
    ам нямам отговорите...

Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от MegiBoOm
    ам нямам отговорите...
    Еми то по този начин малко се обезсмисля решението ,но... 27 задача не може ли да я решиш ..? Супер е елементарна.Като за начало числото трябва да се дели на 7 и пишем всички двуцифрени числа, които се делят на 7 :14,21,28,35........Първите очевидно не стават ,защото при 21 ,,1,, е единицата 7х1 на 7 и при другите не се получава.При 35 ,,5,, са единиците и 5х7 на 35.Значи числото е 35! :P

Град
    Света На Мечтите
    А не би ли трябвало да е нещо като:
    -означаваме числото с xy => xy=7y

Град
    Varna
    Нищо общо.. За какво ти са тези уравнения,защото само си усложняваш задачата така? Аз на ум я реших ако на изпита има такива задачи ще имам много висока оценка,после си я разписах за да си я проверя.Нищо лично ,но ако се затруднявате на такива задачи не знам,изпита наближава.Решавайте повече!Тази на ум трябва да я решавате .

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от kamen971
    Нищо общо.. За какво ти са тези уравнения,защото само си усложняваш задачата така? Аз на ум я реших ако на изпита има такива задачи ще имам много висока оценка,после си я разписах за да си я проверя.Нищо лично ,но ако се затруднявате на такива задачи не знам,изпита наближава.Решавайте повече!Тази на ум трябва да я решавате .
    Камене, при тази задача може и да става, но всъщност принципът въобще не е такъв и се решава с уравнение! Така че не я бъркай, моля те!

27 . ab = 7b
    10a + 1b = 7b
    10 a = 6b / :2
    5a = 3b
    b = 5a/3

Знаеш, че и а, и b са цели числа, а числото ab трябва да е естествено => първото число а, при за което b принадлежи на множеството на естествените числа, е всъщност а . Така получаваш и b. Или по-просто казано : коя е най-малката стойност на а, за която b e eстествено число (положително, цяло, без нула) ? Трябва да се отървеш от тройката в
    b = 5a/3 , следователно а = 3, b = 5 . Числото ab = 10a + b = 35
    Love is everything!

Град
    Света На Мечтите
    Разбрах я , благодаря ти. Вече ще знам как да ги решавам! (:

Точно..За този вид си има определен начин.Камене не бъди толкова убеден.
    Нищо лично де,сега да не започнем да се караме. Пийс.
    Аз сега ям кроасан ( ) и после сигурно ще си гледам сериала и ще реша някой нощен тест.
    Меги,после ще ги опитам.

Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от SladkaZagadka
    Камене, при тази задача може и да става, но всъщност принципът въобще не е такъв и се решава с уравнение! Така че не я бъркай, моля те!

27 . ab = 7b
    10a + 1b = 7b
    10 a = 6b / :2
    5a = 3b
    b = 5a/3

Знаеш, че и а, и b са цели числа, а числото ab трябва да е естествено => първото число а, при за което b принадлежи на множеството на естествените числа, е всъщност а . Така получаваш и b. Или по-просто казано : коя е най-малката стойност на а, за която b e eстествено число (положително, цяло, без нула) ? Трябва да се отървеш от тройката в
    b = 5a/3 , следователно а = 3, b = 5 . Числото ab = 10a + b = 35
    Аз бъркам ..? Значи за да решиш тази задача ти трябва уравнение?Аз я реших без никакво уравнение,според мен е излишно в тези задачи уравнение.Нима с това уравнение и тези разсъждения ти ще я решиш по-хитро и бързо.В математиката задачите винаги имат по-лесен начин за решаване и според мен тези ,,писания,, са напълно излишни.

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Камене.. нали знаеш, че точно задачите от втория модул са за описване

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    kamen971, не съм казала, че бъркаш, а че Я бъркаш . И не винаги ще стане с нацелване. Като знаеш, че x на квадрат = 81 и се търси x много лесно с нацелване ще кажеш, че е 9, но е и -9 .
    Love is everything!

Какво го нападате човека.Много си е прав даже.При положение,че се надпреварваш с часовника,ще решаваш дълги уравнения,отколкото да я решиш на ум...А и доколкото знам,на 26 27 и 28 задачи не се проверяват решенията.И според мен е по-правилно рационалното смятане в този случай.

Град
    Varna
    Аз не го нацелвам. Логиката ми е следната,числото трябва да се дели на 7 и пиша първите числа,които се делят на 7 и то се вижда ,че е 35 с просто око.Не знаех,че ,26,27,28 се оценяват от учител,искат ти просто отговор.Никой не ти гледа решението и на това ако му казвате нацелване .

Повече от фен Аватара на kotetyyyy
    Здравейтеее!! Ужасс наближава изпитаа!!! По БЕЛ някак не се притеснявам толкова, колкото за математика и най-вече вТоРи модууул!
    За край на годината е организиран бал И то какъв бал ще бъде- всички 7 класове ще бъдем заедно, вместо само нашия си клас, а в нашето училище сме 7 паралелки Ще има за ядене кебапчета и ще се изберат 3 най-добре танцуващи двойки, които после ще се състезават. Слагат един вестник и момичето и момчето танцуват, после го згъват на две и не трябва да излизаш от вестника после го сгъват на 4 и момичето трябва да се събуе и да стъпи на краката на момчето и така да танцуват. Ще бъде много смяях И на мен много ще ми липсва класа и класната. А и аз съм ЗААА да направим тема там... настоящи осмокласници или предстоящи, или каквото решите. Много дълго стана чаооо
    Любовта е чувство заради което живея, но приятелите са тези заради които бих дала живота си!
    Damon Salvatore (h)(h)(h)
    Dean and Sam Winchester (h)(h)(h)

Град
    Varna
    Аз не го нацелвам. Логиката ми е следната,числото трябва да се дели на 7 и пиша първите числа,които се делят на 7 и то се вижда ,че е 35 с просто око.Не знаех,че ,26,27,28 се оценяват от учител,искат ти просто отговор.Никой не ти гледа решението и на това ако му казвате нацелване .
    Как ще го нацеля ,това нищо общо няма с нацелването.Тази задача пак казвам,че се решава на ум.Знаеш ли на какво ниво ми е математиката изобщо за да казваш ,че съм го оцелил ,първо прочети какво съм написал и логиката ,която влагам в написаното.И ще видиш,че моето решение не е нацелване и е много по- лесно и добро от твоето.

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    Мацки, оставете Камен, НЕ СТЕ МУ НА НИВОТО!

Вчера бях на имен ден, утре съм на рожден ден, а днес решавах задачи и ще излизам

http://28.media.tumblr.com/tumblr_kx...0n4mo1_500.jpg тоя ми прилича на един педофил , а това http://24.media.tumblr.com/tumblr_l8...v83io1_500.jpg го имаше в учебника по История
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

Хораа 5 дена до изпитите Кога беше времето, когато си викахме '' ех, още 5 месеца ще има да си науча, да си опр оценките. '' А сега 5 дена.. Незнам немога да го повярвам
    Sing once again with me.. Our strange duet !! [music]]
    If God is a Dj
    Life is a dance floor
    Love is the rhythm
    You are the music. < 33

Град
    ..в близката далечина..
    Еми да.. бързо минава времето.

Град
    Карлово <33
    Аз за БЕЛ не се притеснявам, но за Математиката 'шИ умра
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

Град
    ..в близката далечина..
    ^ Аз също

Град
    Карлово <33
    Също не ме е толкова страх, че няма да реша някоя задача, ами, че може да ми анулират работата !

Цитирай Първоначално написано от Pamaa
    Също не ме е толкова страх, че няма да реша някоя задача, ами, че може да ми анулират работата !
    И от какъв зор ще ти я анулират?

Град
    Карлово <33
    Абе де да знам, може нещо да надраскам без да вися или пък на някое място да ми пусне повече мастило химикала

http://www.youtube.com/watch?v=qiQj0o8BOYw

Едва ли за такива малки грешки ще ти анулират цялата матура.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си