- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Тука намерим,че PM=MN=6 smПървоначално написано от ferit0
нали там ъгъл А=60,но АМ е ъглополовяща==>половинките по 30 и в триъгълници намирам това PM=MN
триъгълник АРМ еднакъв на триъгълник АNM по четвърти признак
мисля,че намерих точка H (означила съм PH като разстоянието,което търсим) е среда на АN
AN=AP...и повече нищо.
е че защо да е среда ?
ауу АРN e равностранен .... чак сега забелязах .. и кво от тва ??
Ако си намерила ,че APN е равсностранен,значи АН=НN,защото в равнобедрен триъгълник : медианта=симетрала=ъглопол овяща.В случая ни трябва ,че PH e симетрала => т.H е среда.Първоначално написано от vannes
Ами означих там някакви страни със х и 2х в зависимост дали лежат срещу 30 или 90 градуса и се получи,че АH=HN=x
Пп;И начина на Камен става
a ferito вика че била лесна... ОК?![]()
Тука 5 човека мислим всякакви неща и не можем да я завършим.![]()
Точка Н е петата на перпендикуляра от Р до АВ,демек РН е разстоянието до АВ.![]()
Хора...там където PH se presi4a s АМ сложих точка Q. PQ e медиана в правоъгълен тр. => AQ=MQ=PQ=6 см. Айде дотука...после кат го измисля, ще пиша![]()
НАМЕРИХ ГООООООООООООООО!![]()
в ТР. AHQ , AQ e osnowa i e 6 sm => HQ e 6:2=3 sm => PH=6+3=9sm
Казвайте дали е така (ако е така ще пукна от кеф)![]()
9 см се получава...
от един правоъгълен с 30 и 60 градуса се намира
Как реши тази задача? (камен? )Първоначално написано от magiie
Сигурно е толкова,аз не съм я решавал,но сега ще проверя.......Първоначално написано от MegiBoOm
Е аз по-малко по-сложен анчин,ама въпросът е там,че е правилна!Първоначално написано от DuDeN
![]()
Браво на тези,които я решиха! Аз щях да събера около 5-6 точки от тези неща,които се сетих.![]()
Задачата на Маги... ;х Я кажете как се решава.
Ето как я описах аз :
От MP = MN по условие следва че АМ е глополовяща, откъдето следва че ъгъл РАМ = ъгъл NAM
Триъгълниците АМР и AMN са еднакви откъдето следва че ъглите PAM и NAM са по 30 градуса
Нека AM пресича PR в точка О
От триъгълник ARO следва че ъгъл AOR = 60 = POM (връхни)
триъгълник ОРМ е равностранен
Нека РО е у
у = PM= OM
Разгл. триъгълник AOP където ъгъл OAP e 30 градуса и ъгъл AOP е 120 градуса . От тук следва че триъгълник AOP е равнобедрен
PO = y = AO (1)
От триъгълник ARO с трийсетградусов ъгъл следва че RO = 1/2y (2)
От (1) (2) следва че PR = y + 1/2y
но у е 6 см. откъдето следва че PR е 9см.
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.
Ще пусна решението ,но magiie да ми каже дали се получава 30 градуса?Първоначално написано от RY
1.решението не работиПървоначално написано от magiie
2.някой може ли да каже как се решава, че аз забих![]()
![]()
Ако е грешно какъв е смисъла да го пращам.Ако е толкова ще пратя решението .Първоначално написано от MegiBoOm
blah аз не можах да ги реша >.<
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Май забравих да се "похваля", че 1 ден преди изпита правихме контролно по.... МУЗИКА![]()
Искам да питам,
някой може ли да ми даде скалата с преобразуване на точки в оценки по МАТЕМАТИКА?
![]()
Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб![]()
Ако някой му се решават задачи цяла вечер с мен,да си даде скайпа на лс.![]()
![]()
Аз давам друга задача,че нещо запецнах
Върху страните BC и CD на квадрата ABCD са взети съответно точки M и N така, че <AMB=<AMN. Да се намери големината на <MAN.
ПП;Мисля,че я реших.![]()
Спрете сега плс !?!?! ВИЖТЕ 2. Кое твърдение е вярно, като се има предвид съдържанието и на текста, и на
таблицата?
А) Текстът и таблицата представят една и съща информация.
Б) В таблицата е включена информация, която липсва в текста.
В) Текстът и таблицата посочват всички най-стари дървета в Европа.
Г) Текстът и таблицата изброяват всички държави, участващи в конкурса.
Верния отговор е Б) ,но не е така в текста пише за ,,Така чинарът от село Гърмен стана едно от най-известните дървета в
България, макар да не е най-старото. ,,![]()
![]()
![]()
![]()
Тея в МОН какво са правили не е отговор Б) не е честно,защото чинара в Гърмен го има в таблицата ??!?!?!? НЕ е верен отговора.