- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
И аз я реших наистина е в. Явно има някаква грешка, а и задачата е лесна. Късмет утре.Първоначално написано от kamen971
![]()
Таман станах ;дд и след малко ще решавам задачи като за последно
Пускам една 30 задача:
За триъг. АВС ъгъл ВАС=70градуса. Точката М е от страната АС и СМ=ВМ=АВ. Намерете големината на ъгъл АВС.
Отг: 75
Just be yourself!
ДаПървоначално написано от l0verch0y
Изпитите:
Първи чужд език - 31.05
История и география - 02.06
Физика, химия и биология - 03.06
![]()
И това е 30 задачаПървоначално написано от magiie
.Аз я реших само с писане по чертежа.
Преди малко реших 26та задача от изпита миналата година.
За кои стойности на параметъра а коренът на уравнението
x(x-a) - 2x - a = (x-1)(x+a) - 5 е положителен?
На мен ми се получава a<1/4 , но в отговорите пише a>1/4.
Може ли, някой да я реши и да пусне решението, за да видя къде ми е грешката.![]()
"Причината, поради която не пия, е че искам да знам,когато си прекарвам добре."
(Нанси Уичър Астор)
Е, на 01,06 какво са решили да си починем ли ?Първоначално написано от Lanconnection
Много съм щастлива. Реших 30та задача от един втори модул и имам 9 от 10 точки. Препочитам първите три задачи да са такива от път или работа, а последните две от уравнение и неравенства, защото и да не го решиш целите пак ти носят някакви точки. Късмет на всички утре. Говори се, че задачите от 5 точки ще бъдат разделени на 2, което е по-хубаво, ако не получиш единия отговор, може да получиш другия.
Дано и утре така да си решавам задачите.
![]()
Ето една 30 задача:
В равнобедрения триъгълник ABC точките P и Q са съответно средите на бедрата AC и BC, а CD е височина. Ако ъгъл ВАС:ъгъл PDQ=5:2 и ВС=20см. намерете разстоянието от точката Q до правата DP в сантиметри.
ще напиша отговора в бяло за да ви е интересно да я решавате (специално за КАМЕН ;д)
Отг:5
Охххх.. писна ми от тия гадни изпити![]()
![]()
![]()
Мерси, много!Първоначално написано от aras97
ПП: Може ли, решение на 27 задача http://math-bg.com/wp-content/upload...las-MODUL2.pdf ?
"Причината, поради която не пия, е че искам да знам,когато си прекарвам добре."
(Нанси Уичър Астор)
Моята цел-безгрешен първи модул (65 точки),26,27 и 28 да ги реша (стават 80 точки) и вече от 29 и 30 каквото се сетя та да събера по 4-5 от всяка..Това е естествено ако много ме затруднят,иначе ако са лесни ще ги реша.
Ще реша тези задачи,които сте пуснали и друго няма да правя.
Айдеее да свършваа веечееее.
Отбелязала съм си на календара 10ти юни със син маркер.![]()
http://www.testove.bg/articles/view/4/1 Ето ви примерен тест по математика![]()
Да от Чинтулов съм,защо ..?Първоначално написано от l0verch0y
aras97.. на тази задача отговора 75 ли е?
Еми питам щото ти видях приятелите в фб 10 общи имаш с мен и всичките са от Чинтулов
Само намерих ACB=30 ACD=15 ABC=145..ама ABD ;хПървоначално написано от aras97
Подскажи дали трябва допълнително построение и какво да е то.![]()
Сега и аз ще се пробвам на задачата на aras97.![]()
А някой да има 30-та с трапец, че го забравихме нещо...![]()
Аз защо намерих 15 градуса?? Ама 99,99% има грешка щото тука набързо я направих..Колко е отговора?
Lanconnection Ето 30 с трапец:
АВСD е правоъгълен трапец, в който АD _|_ АВ, АВ || CD и АВ>CD. Ъглополовящата на ъгъл ВСD минава през т.М, която е среда на бедрото АD. Намерете големината на ъгъл ВМС в градуси.
Отг: 90
Just be yourself!
Реших я отново и открих, че е 30градуса????
Днес се успах за урока ..Беше от 10:30 .. но поне отидох де, и си поставих нов личен рекорд - събудих се в 10:49 с в 10:52 вече бях навън
![]()
![]()
Такам... последния тест, който решихме на урока, беше мноооого гаден. Сигурно повече от половината задачи не ги разбрах, а госпожата на тъгъдъг ги решаваше и пак не ги разбрах..![]()
![]()
Днес ще релаксирам, а като се прибера довечера ще пореша малко задачки.. Нека се напрая, че не ми пука за изпита ..![]()
Айде.. Късметче!!![]()
някой може ли да пробва тая проста задача,защото я решавам,а не получавам дадения верен отговор
х/2 - 5/3 < 3/2 - x/3
отговора трябва да е с интервал
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Цял ден решавам тестове(втори модул). Дано само да не дадат трапец, че той ми е най-труден.
И аз получих 30 на задачата на aras97