- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Нашата госпожа по математика ни каза, че дори да направим само чертеж и да си пресметнем нещо, трябва да го има на беловата.. защото пак някви 3 точки ще се дадат ;д
Just be yourself!
+1.. Абе каквото и да се сетите го пишетеПървоначално написано от magiie
![]()
Чак за чертежа няма да дадат 3 т..Първоначално написано от magiie
Аре дее, защо ме игнорирате?Първоначално написано от Lanconnection
![]()
неПървоначално написано от maxidimov
![]()
kamen971 написах чертеж и да си пресметнем нещо..
Just be yourself!
Здрасти, бъдещи зайци, влизам в темата, за да ви пожелая много късмет утре, както и да влезете в най-желаните от вас училища. Не се паникьосвайте, сигурна съм, че ще се справите!![]()
More days to come
New places to go
I've got to leave
It's time for a show
Here I am, rock you like a hurricane!
В повечето случаи ти дават само 1 точка за това да означиш с х търсеното нещо..И така докато се усетиш си събрал половината точки.Дори и най-трудната задача да не можеш да решиш,от условието извеждаш нещата,които следват..
Моля ви погледнете тая задача,че ми стана много интереснаот един сборник е :
За да се изпържи една риба от едната страна са необходими 6 минути.В тигана могат да се пържат едновременно само 4 риби.Колко най-малко минути са необходими за да се изпържат 5 риби от двете им страни?
има отговор ама не мога да го получа :Д
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
15...Едва ли, ама все пак...толкова ли е?![]()
Аз пак да питам
http://imageshack.us/f/696/29052011460.jpg/ - Тука тройката откъде идва?
Моля ви някой ако може да ми помогне с тази (28 от миналогодишния изпит)
http://www.prikachi.com/images.php?i...4/3394904Y.png
Enjoy Life ^_-
60?Моля ви погледнете тая задача,че ми стана много интереснаот един сборник е :
За да се изпържи една риба от едната страна са необходими 6 минути.В тигана могат да се пържат едновременно само 4 риби.Колко най-малко минути са необходими за да се изпържат 5 риби от двете им страни?
има отговор ама не мога да го получа :Д![]()
"Причината, поради която не пия, е че искам да знам,когато си прекарвам добре."
(Нанси Уичър Астор)
Хипер лесна,дано да се паднат такива.
браво,толкова еПървоначално написано от Lanconnection
![]()
а някой знае ли сайт с всички необходими формули за всички фигури?
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Никфи формули не ти трябват. Макс за лице на правоъгълникАйде късметт и дано да бъде лесно !!
![]()
Толкова трябва да е,много е лесна тази задача,устно се решава.Първоначално написано от musiic
Щом за 6 минути се пържат 4 риби от едната страна, значи от двете страни 4 риби се пържат за 12 минути. Умножаваш 12 x 5 = 60 мин.Първоначално написано от joannalof
Поне така мисля аз де. Може и да не е вярно![]()
Отговора в сборника е 15получих го с малко нагласяне
![]()
Даа, защото се 4 се пържат едновременно, а не една по една. Чак сега зацепих.Първоначално написано от joannalof
Badabumbaaa
Аз го направих с пропорции, както знам да го правя.![]()
Решил съм я по адски малоумен начин, ама нали си я разбирам...![]()
4 риби за 6 минути - 4 по една втора
4 риби за х минути - 5
(4.6) : 2 = 4x : 5
x = 15
И аз малко данните с налучкване ги слагах, защото не бях много сигурен кое къде трябва да стои
М/у другото,точно след като го сметнах 60,зацепих,че се пържат едновременно.
Уффффффф винаги съм се чудила къде ще ми трябват тея текстови задачи..Като почна да пържа риба сигурно ще трябва да смятам като в тая задача
Ама щом ги учим все някъде ще ни трябват
![]()