- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
ох мразя ги сложните изречения..гадни сауспех на всички на всякакви контролни и изпитвания
сега уча по история..попринцип оценките са ми 3 или 4 шестици и не мисля,че трябва да се притеснявам,но все пак искам да създам колкото се може по-добро впечатление на госпожата..и колкото се може по дбри оценки да направя,че 2 срок няма да имаме оценка
сега в 10 започвам да решвам задачи..сигурно пак ще стоя по нощите и ще спя към 4 часа...ох писна ми въобще не ми стига съня..
![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Такива въпроси от тоя род може..Но ако задава от съвсем различен материал,това вече е прекалено.Също има право да задава и въпроси от материал от предишни години,и такива неща които ги няма в учебника,но ги е казвала устно в час.
Не ни изпитват по музика на теория.Миналата година сме правили няколко теста,тая година също имахме входно,но иначе само да пеем и то 1-2 в годината.
![]()
Момичета (и момчета), пак да си предложа услугите... Ако имате нужда от помощ за езиковата част, насреща съм - пишете едно ЛС и аз ви отговарям подробно и ясно, ако не разберете, обяснявам пак![]()
Много ти благодарим =) Аз лично ще се възползвам,че английския ми леко куца :смога ли да питам колко учеше на ден?трудно ли изкарваше оценки по математика?А на разказвателните отделяше ли достатъчно време?По колко задачи решаваше на ден?В колко си лягаше? (понеже ми направиха впечатление 2-та ти предишни поста,поздравявам те за волята през 7-ми клас,мацка..)
theonlyone123 навий я да направиш презентация,или проект..нещо от нет-а да прочетеш и т.н (: Поне за 5-ца..
Ох,аз тая математика не я оставих днеска..направооо :С и все още мисля,че не съм готова..5-6 часа решавам с по 5 минутни почивки,и сега си дадох една 60минутнане издържам вече..утре имам класно,трябва да изкарам 5.50-6,защото .. :С :/. ми тряа 5ца за срока.
Утре имам и контролно по литература,преговорих малко,там съм добре.=) Има все още една задача,която не я разбирам като хората,даже майка я помолих да ми обясни,пак не става мамка му..не ми влиза в главата :С -.- сега ще решавам ощеее..ииии..дано успея утре! Стискайте палци.И успех на всички на предстоящите контролни.
Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб![]()
sasec
Направи ми впечатление,че отдавна не си писала.Домъчня ми :С![]()
Как са ти оценките?Как се оформяш за срока? =)
Имах предвид по български, обаче и по английски няма да ви върна. От март месец тръгвам на подготовка за FCE.![]()
Количеството не е от значение, важно е качеството. Но... по много. 2 теста по БЕЛ за нищо ги нямах, а задачи решавах откъдето сваряКолкото до оценките, контролните в училище бледнееха пред задачите от курса, защото все пак в училище са на средно ниво. Лягах си много рано - 22, 22.30. Нашите от малка ме карат така, затова и не съм от нощните птици. Стане ли 23.30, не мога да изкарам. (Затова преди купон спя следобеден сън
).
ХехеПървоначално написано от awesomesheepy
Ами засега по всичко 6, ама не знам какво ще направя утре по ЗИП на уравненията. Много не ги схванах. По-скоро схванах основното, ама се случва да правя грешки при по-трудните уравнения и да не успявам да си ги откривам, което не ме кефи. А, и да отговоря за музиката. Нашата редовно предава материал, ама тя май сама си приказва. Никой не слуша. И изпитва на теория де, ама ние си четем от тетрадките и те изобщо не забелязва, или поне се преструва.
Айде хора, отивам да пия чай и после лягам
до утре![]()
ох не знам какво ми става...имам желание и воля за високи оцеки ама...ето примерно историята ми е любимия предмет и утре имаме тест..имам 3 или 4 шестици до сега...реших да си преговоря за утре и заспах докато четях?!? такъв мързел ме е налегнал..и съня не ми стига...по математика до сега решавах задачи от смеси и сплави ..станаха ми ясни![]()
по история ми остана само обобщението да си прочета...и за заспиване ще си чета малко опълченците на шипка
тоя по музика ни изпива устно на теория и писмено на ноти..всмисъл пише ги на дъската и ние трябва да ги препишем...
имам 6,6 по музика за сега
![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Уфф...утре класно по БЕЛ...е*аси гаднооо начиииииииииии..........![]()
Повечето учители искат да ходя на олимпиадите, които се падат всяка събота, а аз точно тогава имам уроци по метеатика с група и вече сме платитли....как да кажа на госпожата по руски, че няма да ходя, като аз съм единствената, която уча по тоя предмет ?! Искам да ходя на олимпиадата по метематика и БЕЛ само ! ... Боже, закъснявам за СИП-математика.....довечра ще допиша романа тук
![]()
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Хей![]()
![]()
До са учих по биология и днеска ще праиме някъв лабораторен![]()
По химия си научих още в понеделник ... по математика си написах .. и за са всичко е ок![]()
![]()
....
polssa Успех на класното![]()
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
Неска тест на уравненията.Дано да имам 6.Имаме и рисуване
,но иначе другите часове са тъпи.
Късмет на класните. :*
Успех седмокласници..
Аз също съм готова да помогна,няма значение
по кой предмет - само да не е по история![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
контолното по история мина добрееена мен ми се падна по-лесната група LOL...днес и утре правим подготовка за класно по мат и в понеделник...
![]()
утре имам контролно по физика![]()
![]()
![]()
![]()
ще си почина още малко и сядам да решавам задачи...днес имахме 4 часаааа
![]()
аз пък мисля да ходя на всяка олимпияда на която имам възможност да отида... за сега съм сигурна,че ще ходя по:
биология
руски
история
и по български ..само че нея не я знам кога е а горните 3 са ни казали
*оу ако някой има проблеми с историята или биологията да казва...там съм добрае разбира се ако има и нещо друго де..с каквото ще помагам
![]()
Ох, ужас... Контролното по математика беше ужасно, нищо не успях да реша. Задачите нямаха нищо общо с тия в учебника, (е, пак от тоя вид де) а аз се готвих от там. Не знам кво ша прая ся.![]()
![]()
Днеска..леле :с адски съм бясна,мамка му![]()
прайхме класното,бяха 4 задачи.
на мойта група се паднаха най-сложните,а на другата-бяха супер лесни..
та,така,първите 2 мисля че са ми верни,на 3-та не съм много сигурна,а 4-та НИКОЙ ОТ ГРУПАТА МИ не я е направил,вкл и аз!И ОТ СЪСЕДНИЯ КЛАС! басииииии :сТук тряаше да изкарам 5 или 6.А не знам к'во ще става..ТАЯ ТЪПА ШМАТКА ПО МАТЕМАТИКА ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ
![]()
Снощи цял ден съм решавала,без прекъсване,до 12 съм седяла и к'во?
4-та задача на другата група беше меееееега лесната..
И и казахме нали,оная вика''апф,да сте мислили,идете се оплачете на армениския поп''..Ако изкарам 4-ка пак,съм аут отвсякъде..
+ По литература мина добре контролната.
Днеска почнахме с уравненията,2 часа математиката...как са? лесни ли са? Нищо не разбрах в час..сао я псувах..![]()
Плаче ми сеее.....![]()
Утре имам ТЪПА ЗАДРЪСТЕНА УЖАСНА ФИЗИКА!![]()
Имам да уча и по биология , че в петък ще ме изпитва, а утре няма да ми стигне времето.
+Няква тъпа песен на руски наизуст!![]()
![]()
![]()
Ужас напраоо![]()
не ги разбирам тея задачи по физика беее! не мога просто... на всичкото отгоре утре имам контролно![]()
![]()
![]()
физиката е голям шит,и аз не я разбирам ;/.
абе,яки същества,става ли да ви помоля нещо
ако имате учебна тетрадка по музика(7 клас,Просвета) може ли да ми снимате отговорите,че тая ги скъса :с пък..
ииии по литература сборник''литерайко'' едно зелено,баси гадното е ;/.ако някой има..
![]()
Адски ще съм ви благодарна.
+ ся почвам да уча по история,няколко упражнения по английски и МАТЕМАТИКА![]()
Понеже се хванах да науча качествено един урок по История,си викам,да си го напиша,най-важното,че да успея да го запомня =) Слагам го и тук,може на някой да му помогне/потрябва. (Слагам го под малък шрифт,да не пускам голям пост ,че бъгва страницата ;/.)
Образованието на Месопотамия и Египет
1.+ Знаците имали форма на рисунки(пиктограми)-изображения на птици,предмети,животни,на всичко,което ги заобикаляло.Египтяните ги нарекли – йероглифи.Те били около 750-800 на брой.Използвали ги също и в йератическото писмо.(бързописно)Като материал за писане използвали папирус.Писарите писали с тръстикови четки и палитра с два цвята-черен и червен.С червения отбелязвали важните места в текста.
2.Обучението на египетските деца започвало от 6-7 годишна възраст.Те били ограмотявани,като преписвали образци,четяли на глас.След това се учели да смятат и да изучават математика.Най-талантливите продължавали образованието си и се подготвяли за писари.Учителите се отнасяли много строго към учениците,наричали ги бащи,а учениците-синове.Някои ставали чираци,занаятчии.
Писарите били главните администратори-те отчитали данъците,присмятали приходите и т.н.Изисквало се да владеят аритметика и геометрия.
+Писарската професия се смятала за най-престижна в Египет.
+Някои писари работели в домове на живота- местата, където били преписвани и изучавани древните текстове.
+Закрилник на писарите бил богът на мъдростта Тот.
Шумерската писменост: Отначало знаците им били пиктограми,носели смислово значение.Постепенно придобили звуково значение-всеки знак предавал отделна сричка.Така с времето рисунките се превърнали и в клинописно писмо.
Училища и библиотеки:Обучението в Месопотамия протичало в училищата към храмовете,където децата на различна възраст се учели да четат,да пишат.Учениците изучавали математика,използвали система,дроби,правили сложни изчисления.Някои владеели само определен набор от клинописни знаци,нужни за всекидневния живот.Клинописните текстове се съхранявали в библиотеки.
Тия са луди бате на ден по 7ч учат, аз толкова сигурно не спа
Кви са тия шменти капели дето се занимавате тестовете дето ше ги праите по математика 70% 3ъгълници малко уравнение и 1-2 задачи там работа а-у. По български преразказ и другото е лесно. Преди да идеш на изпита решаваш 1-2 примерни теста и 6, 6 ,6. В даскало се подмазваш на даскалките, ходиш на консултации, праиш се на умен и пак си отличник.
Пиках на химна!!!
`ще учим,к'во ще прайм..![]()
Тъкмо сядам на компа, до сега спах малко.. а и бяхме до късно на училище, защото ще има една олимпиада по информационни технологии в която ще участвами правим нещо като филмче с разни програми.. както и да е. Госпожата по бел я нямаше и не правихме контролно
утре дано пак да я няма че имаме 2 часа (последните два) и ако я няма ни пускат
имам за учене по математика и урок по история![]()
Нексаааа---убивамммммммммммммммммммм ммммм![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Имам 4 по ши*аната, тъпа, гадна Биологияяяяяяяяяяяяяяяяяя яяяяя !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А трябваше да имам 6! ... Тая нарочно, като знаеше, че съм отсъствала на последните два урока, баш на тях ме изпита
.......
![]()
И срока пак ще го завърша с 5 !
![]()
![]()
Само да почне 2-рия срок и веднага вдигам ръка да ме изпита...моменталическиии... .. А таз пък по руски като й казах, че няма да ходя на олимпиадата и си показа кирливите ризи...разцупи се и почна да обвинява родителите ми, че са ме пращали на частни уроци
Убеждава ме, че не си ми нужни уроци, за да вляза в Немската с бал 34
Тая на луда ли ме прави? Хора не влизат С частни уроци, тя ми вика без......мале, мале.... ама толкова се ядосвам, че ми иде да забутам всичко някъде и да се изселя на г*за на планетата (с извинение...) ... Отивам да....уча
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
theonlyone123 , благодаря....Да допълна, че още повече се ядосвам, защото утре не само, че ще имам класно по БЕЛ, а ми и първи час ще имам контролно по физика.....тая седмица просто ми разката психиката....
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.