- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- По колко джобни на ден ви дават ?
@dydka като си свикнала да пилееш,има ли смисъл да ти обяснявам?
С тия 10 лева аз си изкарвам седмицата,че и ми остават.. Като излезем изобщо не стоя гладна,както ти си мислиш. Просто си подбирам заведенията,които посещавам както и нещата,които си купувам.
За тебе малко,за мен много.![]()
Сега като работя лятото си купувам дрехи,обувки и козметика дето се вика в промишлени количества. И така до догодина. Оставям си малко пари,в случай че ми потрябват и така..
Според мен изобщо не са малко парите които ми дават,но както и да е. Като ти е широко около врата сега,не те знам как ще се оправяш като трябва сама да се издържаш. Щото с една минимална заплата надали ще изкараш и половин месец,после ще ядеш грах и леща до следващата заплата..
едит: аз не ходя по барчета и дискотеки. На 15 съм и се прибирам в 21:30. Колко пари,че и за какво да харча? Имам си приятели,приятелки,гаджета .. но за разлика от вас излизам по светло на кафе или разходка,и то не повече от 3 пъти на седмица. Така или иначе не съм купонджийка,обичам домашния уют и спокойствие.
Имам приятелки,които живеят в двустаен апартамент с родители и сестри,баби.. а харчат колкото теб. Аз пък живея в кажи-речи луксозен апартамент и като поканя вкъщи някой,не ме е срам да го заведа до тоалетната или кухнята.![]()
Не правите разлика между важното и маловажното,това ви е проблема.![]()
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
има разлика,в нас също си живея спокойно,уютно и луксозно ,но там е работата ,че е имало моменти когато наще наистина са нямали когато правехме ремонти и друго и пак ч година не им бях искала пари да имах си ги и то в бол не ми ги даваха те друг човек ми ги дава6е ама на семдица пак вземах по 200 лв за една година 6000 и пак ми беше широко това не зависи само то наще това зависи всеки сам как си го прави да му е.Който иска и с 5 лв да живее ,който иска и с 50 и на нашите съм казала и с приятелката ми каквото и да съм правила винаги ме е разбирала :Аз без пари няма да остана по един или др начин когато ми е трябжало винаги съм ги вземала: Това еПървоначално написано от ElinoOor
1000 лева на година![]()
![]()
![]()
Ами много хубаво. Щом си имаш мама и тате с парички, добре.
На моите родители качествата им не са само в задния джоб.
Радвай се,че те издържат. Но недей така злобничко да ме хапеш,че живея с малко пари. На мен пък си ми е добре и нямам проблеми във връзка с 'коя блуза да взема - тази от 90 лв или тази от 95?!'.
Kaname senpai <3
нищо такова нямах напредвид дето се вика аз не давам едва ли не толкова пари за блуза например за такива цени предпочитам 3 за по 30 лв да си взема от колкото една дето била едиси коя марка ставаше дума това,как ти стигат за една седмица ако излизаш на кафета напред назад веч1ер да се с1бирате някаде... и т.н. нищо др не съм искала да кажа просто си направих преценката за себе си ,а и за повечето ,с които излизаме ,а и навремето в класа ми сядахме на ден по 2 3 кафета да пием по време на часовете и след часовете и това са 5 дена камо ли да ми стигнат за ч седмица това ми беше чудно,че в днешно време по какъвто и да е начин не може да се намъкнем в 10 лв това значи да не ходя по кафета,да не пуша цигари аз за храна пари от 10 клас не съм давала до 12 клас нйищо не съм си купувала така заминаха по кафетата ,а да излизам само на разходки товеа ми стана чудно нищо шповече 4етейки повечето коментари.Първоначално написано от ElinoOor
И как така 10 лева не стигат?
Аз за 10 кинта ще отида на кафе 4-5 пъти..
Ти сутрин като станеш,до заведението ли тичаш за кафе? Щото ние,'сиромасите' си го правим вкъщи.
Трябва да се научиш да цениш стойността на парите. (:
Kaname senpai <3
е ти не пушиш цигари е сега за утре катос е наспя съм се уговорила в 12 да пием кафе 5 лв за цигари да дам и 3,50 за кафе (мляко с нес и кола с лед и лимон) станаха 8 и 50 камо ли и вечерта да излизам ,но няма да излизам понеже гости ще имаме ще излизам неделя ...затова ти казвам ,че всеки си определя разходите просто ми стана инт.Първоначално написано от ElinoOor
Аз пък пия чокофредо или виенско кафе![]()
Иначе не е като да не припалвам,ама аз една кутия я моткам 3 месеца.![]()
Kaname senpai <3
Докато ходех на у-ще(вече завърших) си взимах по 4 лв.като много често не ми се е налагало да ги харча и се натрупват за следващия ден.
http://princessmagazine.tumblr.com/ --> my blog
Препоръки,мнение,критика...
Айй точно теленце сиПървоначално написано от ElinoOor
![]()
По темата сега..
за седмицата, когато съм на училище и не живея с тях 30лева са ми достатъчни(в тях влиза храна за седмицата+кафета)![]()
Когато не съм на училище не им искам пари![]()
По около 3-4 лева, но ако ми трябват повече няма да ми откажат![]()
ем на мен ми дават за целия ден 20 лв .. долу горе за седмица пръскам около 100 лв .. Но ако ходя по магазините ще ми трябват доста повечко ..то всичко вече е супер скъпооо .. : ) а за събота и неделя ( ако ходя по заведения и дискотеки ) ми дават допълнително ..
![]()
ся като бях седми клас ми даваха по около 2 лева.за събота неделя ми дадат 10-20 лева ако ще излизам някъде.попринцип за месец около 60-100 лева.но в повечето случаи оставам с доста пари на края на месеца.в случай,че много ми траат искам от брат-а.
5 лева за даскало и след това, ако излизам по 2-5 лева, зависи...
dydka, завършила си 12 клас, а мисленето ти е като на някакво малко момиченце
Но както и да е, всеки да си харчи колкото иска.
На мен попринцип ми дават пари за цялата седмица или за няколко дни, винаги различно. Но почти винаги ми остават и си ги спестявам или си купувам някога нещо, ако ми трябва.
завърших го аз цяло чудо хах и студентка станах... и там голям късмет...,но отностно колко харча всеки си прави сметките.Първоначално написано от MissNothing
не мис е обяснява пак на тази тема пари пари пари просто някои няма как да се поберат в толкова други могат за да се побера в 5 лв не трябва да пуша ,да не ходя на по 2 3 кафета на деня и няма да има с какво да изляза вечерта.ето например вчера през деня ходих на фризиор,ходих д ами скубят веждите ,кафе пих и изхарчих 20 лв понеже цигари имах,но вечерта в 23:00 и нещо ми писа един познат по скайп да отивам в тях нагости,нямах пари ето ти ощя 20 ми дадоха цигари си взех и таксито си платих до тях и сутринта като се наспахме да се прибера и за утре 500 лв съм си взела за дрехи да си купя ,че наближи да заминавам и така няма как просто.всеки си прави сметките някои живеят с малко други с повече,но важното е като останеш с малкото да можеш пак да се оправиш.
не смятамПървоначално написано от MissNothing
![]()
недей наистина , че вече сякаш започваш да се фукаш ; ) Сама го каза "важното е като останеш с малко да можеш да се орпавиш". Така като ти чета постовете дълбоко се съмнявам, че ти ще успееш.
Ти изобщо четеш ли какво си написала :Д иначе ПРОСТО си се чудила как сме се побирали в толкова пари,а накрая "наще ми дадоха 500 лв за утре да си купя дрехи." Еми браво на теб,голямо фукане,голямо нещо. На много хора 500 лв е заплатата им за цял месец и няма как да дадат на детето си толкова пари просто ей така да си купи дрешки...Просто не си живяла с малко пари,не знаеш кво е да се ограничаваш..Първоначално написано от dydka
А и относно това колко пари си изхарчила вчера - един нормален човек , за да се вмести в парите си няма да отиде на козметик,фризьор и кафе в един ден,че и вечерта на гости. Просто си свикнала когато поискаш пари да ти ги дават.