- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Въпрос относно CAE)Certificate in advancd english)
Здравейте!ТАзи година взех CAE със 73 процента(това е C).Има ли такива от форума,на които този сертификата да е помогнал,било то по бригади или на други места.Щото един вика много полезеен бил,друг отрича и т.н.
А ти самия защо го взе?
Питам те, защото аз мисля да взимам TOEFL и SAT, но знам за какво го правя и в коя посока ще ми е полезен.
Иначе по твоя въпрос :
Да, би могъл да ти бъде полезен, защото все пак това е тест който показва, че имаш добри знания по английски език, а английския е търсен на всякъде.. Колкото до бригадите - на бригада можеш да заминеш и с ниво A1 на езика.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
В някои университети искат CAE, други искат SAT i TOEFL.....провери вузовете, където иискаш да пускаш документи. Мои съученици кандидатстваха насам-натам с какви ли не сертификати....
Do not stand at my grave and weep, I am not there. I do not sleep. I am the soft stars that shine at night. Do not stand at my grave and cry, I am not there. I did not die.
А зпросто исках документ,с който да докажа че знам английски щото все пак съм го учил повече от 8 години.Относно кандидатстване в чужбина мислех миналата година но реших да продължа тук степиалност стоматология в софия или варна и после да специализирам ж някоя друга държава.Дано там да ми свърши работа![]()
Еми чудесно предполагам, че ще ти свърши
Но преди да идеш да продължиш следването си в друга държава първо провери какви сертификати изискват университетите
В САЩ например, почти всеки университет иска различен
Успех във всичко, занапред![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Както и другите казаха - във всеки университет могат да искат различно ниво.(някои имат изискване и за срок на сертификата) Но така или иначе във всеки случай ще ти е полезен. Например при търсене на работа винаги ще ти е в плюс да го имаш.
И аз тази година го взех със (C) .При положение, че познанията ми са 80% практически, а нямам нищичко по въпроса с теорията, съм доволна от резултата.
![]()
Благодаря за мненията.Punisher,то малко опира и до късме,аз от 2 години се готвя,миналата година имах 59 процента,т.е. един процент не ми достигна и щях да се изям,тая година пк 2 не ми стигат за (B) и не знам вече :Д
Ми имам я тая хартийка от две години, взех го със В и досега веднъж не съм го ползвал. Писах там по някъв проект, че имам сертификата, макар че питаха само за TOEFL и SAT и въпреки всичко се явиха всички хора със или без сертификати на тест. Накрая преминахме тези с най-много точки на теста и сертификатите не са играли никаква роля.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
По-добре провери дали има специализирани. Аз се отказах от CAE и ще запиша курс за сертификат на юридически английски пак към Кеймбридж, нивото е като на CAE,но по-разширено. Виж дали за твоята спец. има такъв и така![]()
Do not stand at my grave and weep, I am not there. I do not sleep. I am the soft stars that shine at night. Do not stand at my grave and cry, I am not there. I did not die.