- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Книги, които НЕ можете да прочетете
Хах, не съм пускала тема откакто бях на 18 сигурно...
Та, на въпроса, кои са книгитe, които не можете да дочетете и каква е причината, поради която не успяхте?
Give me your best shot motherfucker!
Дон Кихот. На първо четене беше прекалено скучна. След година - две се пробвах пак и отново не успях. Този път постоянно ме избиваше на рев докато я чета.
"Вино от глухарчета"Не че не ми се чете, просто все не мога да се вкарам в подходящо настроение.Взех си е в началото на годината.След това няколко месеца ме нямаше тука, след това пък имах прекалено много работа, а тя трябва да се чете точно в началото на лятото при пълен релакс.
А е класика.Срамувам се от себе си![]()
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Жената в бяло щотооо по нея би станар супер сериял от рода на Елиза много мудна и скучна книга ... мъчих се цифра пъти не става ..
И полет над кукувиче гнездо защото все започвам и ... изведнъж ми попада по интересна книга и я зарязвам но ми се струва готина и ще я прочета като свърша с Отвъд безмълвната планетахаха
който търси - намира . ^^
Наистина, книгата е много хубава, приятна за четене и си струва.Първоначално написано от mitternacht
Иначе единствените книги, които съм почвал и не съм прочитал, са "Чичовци" и "История славянобългарска".
Audio ergo sum
Не, че не мога да я прочета, но вече я чета прекалено, прекалено дълго време - "Човешко, твърде човешко" на Ницше.
Тъй като не е цялостен текст и нямам какво дотлкова да проследявам или заради което да се вълнувам твърде, не се юркам да прочета следващата страница и понякога я чета през седмица. А не съм Човекът с многото свободно време.
активизъм/превенция; писане; музика
книгите за лятото
никога не мога да ги прочета![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
^идеално ми дойде тая тема направо..след няколко дни точно щях да я започвам, че е в списъка за лятото
По Пътя на Керуак - 2 пъти съм я почвала, и двата пъти съм я захвърляла недочетена, няма такава хипарщина просто, непоносимо е.
мхм.Първоначално написано от HarleyFlanagan
на мен ми понася, физически динамична и непретенциозна, анализите ще си ги спестя:Д
трудно чета класика, а френска литература с голяааам зор и съвсем на инат.
иначе, когато една книга ми се хареса дотолкова, че започна да живея с героите и в света им, често не дочитам последните страници. може да е глупаво, но така си подхранвам илюзиите за вечност...
Птиците умират сами.
Стигнах до малко повече от средата и я зарязах. Дори сега не мога да повярвам,че съм чела нещо толко тъпо. Добре,че е началната и последна страница.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
не мога да чета така наречените 'чиклит' романи. ужасно слабоумно съдържание имат. почвала съм да чета такъв тип книга и просто е хвърлих. оставяла съм и "Брулени хълмове", както и "Разум и чувства", но го отдавам на това, че бяха в оригинал и прекалено много ми дойдоха детайлните описания.
Ауу, любимата ми книга.Първоначално написано от ShtrudeL
![]()
По темата: Властелинът на пръстените, определено. Почвах я няколко пъти, ама не стигнах далеч.
Колко книги не дочетох... От вашите изброени и "Чичовци"(не ще се стегна и ще го прочета), и "Брулени хълмове, и "Параграф 22", и "Гласовете ви чувам" (накрая съм, но го чета от доста, доста време, пък другите части заминаваха за седмица). Не ми се получи с 2рата част от "Отнесени от вихъра" и "Червено и черно"...и "Дон Кихот" започвах.![]()
миналото лято се мъчех с Бягство от свободата на Ерих Фром...след около 4-5 месеца я прочетох
това лято е същата история с Махалото на Фуко, което е странно, не е ми скучно, но изисква усилия да се хвана да я чета
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Поне края на "Червено и черно" прочети - струва сиПървоначално написано от Pliok0019
![]()
Audio ergo sum
Колко много книги ми се иска да прочета...ама ту забравям,ту нямам време или съм на друга вълна.Иначе някои са "Мълчанието на агнетата","Птиците умират сами","Скитница","Граф Монте Кристо"-много ми е голяма,"Робинзон Крузо" -ужасно скучна ми е и не ми се чете за някакви канибали и не знам си още какво ,"Дон Кихот"-кофти ми е за горкия старец...
и още много много други книги![]()
\"Хари Потър и орденът на феникса\" :Д,прочела съм само първите 4 части.И \"Парфюмът\" не можах,защото бях гледала филма и не ми беше особено интересно
Леле, как може Птиците умират сами и особено Параграф 22 да са ви гадни.На мен даже ми спадат към любимите книжи, абсолютни класики, задължителни просто.
А този Дон Кихот не само мен ме мъчи явно..![]()
Не мога да кажа, че ми е тъпа, всъщност е доста поучителна и смислена, ама авторът се е престарал откъм предаване на случки и детайли просто.![]()
Пфууу, Граф Монте Кристо и прочетох всичките 1500 страници за 3 или 4 дена, не можех да се спра просто, но аз съм със всички книги такаПървоначално написано от SuNsEt
![]()
До сега само 1 книга ми е направила впечатление на убийствено тъпа - Чернишка, ама я дочетох с 300 зора, пък и бях малък. Иначе всичко друго съм изяждал с кориците, кога за 1 ден кога за месец или година. Няма книга, която като съм почнал, да не съм я довършил. Не мисля, че ще прочета някога Ад, обаче.
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
Хех,единствената книга която не успях да прочета беше Война и Мир...седнах да я чета на 6-7 години някъде,минах първите 50тина листа и дотам...
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
+1Първоначално написано от babity
Аз си мислех , че съм единствената , която не харесва тая книга и не е успяла да я прочете . Миналата година , като я изучавахме в у-ще , всички я бяха чели и я харесваха![]()
Memento mei, memini tui!
Няколко книги съм почвала да чета като по-малка и после съм ги спряла, но сега се сещам само за На изток от рая.Много ми е... абстрактна и увъртяна някак си. Може би нататък става интересна, но просто не можах да продължа.
Това беше миналата година де, но за една година доста съм се променила, така че, ако я почна по-нататък, може и да успея да я завърша.
![]()
В момента чета 1984.. уж, ама съм в лек застой, така че и тя може да се брои за момента.![]()
Мисля, че беше една книга Тамплиерите. Това е най-голямата ми болка, защото е страшно интересно, но е написана по някакъв безумен за мен начин... почвах я поне 4-5 пъти и нищо.
Pуският любовен триъгълник на Владимир Фьодоровски. Все едно чета жълт вестник. Ама си я прочетох, въпреки че ми костваше бая нерви.
Хладнокръвно на Труман Капоти. Времето, в което се развива, ми е адски противно и така идва цялата неприязън към самата книга, която може и да е интересна.
Иии.. Бодлер - Естетически критики и съчинения. Не мога, бе!![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...