.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 90
    Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София

Книги, които НЕ можете да прочетете

Хах, не съм пускала тема откакто бях на 18 сигурно...
    Та, на въпроса, кои са книгитe, които не можете да дочетете и каква е причината, поради която не успяхте?

Give me your best shot motherfucker!

Мега фен Аватара на babity
    Дон Кихот. На първо четене беше прекалено скучна. След година - две се пробвах пак и отново не успях. Този път постоянно ме избиваше на рев докато я чета.

"Вино от глухарчета" Не че не ми се чете, просто все не мога да се вкарам в подходящо настроение.Взех си е в началото на годината.След това няколко месеца ме нямаше тука, след това пък имах прекалено много работа, а тя трябва да се чете точно в началото на лятото при пълен релакс.

А е класика.Срамувам се от себе си
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Жената в бяло щотооо по нея би станар супер сериял от рода на Елиза много мудна и скучна книга ... мъчих се цифра пъти не става ..
    И полет над кукувиче гнездо защото все започвам и ... изведнъж ми попада по интересна книга и я зарязвам но ми се струва готина и ще я прочета като свърша с Отвъд безмълвната планета хаха
    който търси - намира . ^^

Цитирай Първоначално написано от mitternacht
    "Вино от глухарчета" Не че не ми се чете, просто все не мога да се вкарам в подходящо настроение.Взех си е в началото на годината.След това няколко месеца ме нямаше тука, след това пък имах прекалено много работа, а тя трябва да се чете точно в началото на лятото при пълен релакс.

А е класика.Срамувам се от себе си
    Наистина, книгата е много хубава, приятна за четене и си струва.

Иначе единствените книги, които съм почвал и не съм прочитал, са "Чичовци" и "История славянобългарска".
    Audio ergo sum

Аз съм роден умен и начетен,не ми трябват такива работи

Не, че не мога да я прочета, но вече я чета прекалено, прекалено дълго време - "Човешко, твърде човешко" на Ницше.

Тъй като не е цялостен текст и нямам какво дотлкова да проследявам или заради което да се вълнувам твърде, не се юркам да прочета следващата страница и понякога я чета през седмица. А не съм Човекът с многото свободно време.
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    книгите за лятото
    никога не мога да ги прочета
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

^идеално ми дойде тая тема направо.. след няколко дни точно щях да я започвам, че е в списъка за лятото
    По Пътя на Керуак - 2 пъти съм я почвала, и двата пъти съм я захвърляла недочетена, няма такава хипарщина просто, непоносимо е.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Не успях да прочета библията

Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    е то тази книга е библлията на всички хипари и битници... всъщност е основен фактор при формирането на тази субкултура.
    мхм.
    на мен ми понася, физически динамична и непретенциозна, анализите ще си ги спестя:Д

трудно чета класика, а френска литература с голяааам зор и съвсем на инат.
    иначе, когато една книга ми се хареса дотолкова, че започна да живея с героите и в света им, често не дочитам последните страници. може да е глупаво, но така си подхранвам илюзиите за вечност...

Мега фен
    Град
    <3
    Птиците умират сами.
    Стигнах до малко повече от средата и я зарязах. Дори сега не мога да повярвам,че съм чела нещо толко тъпо. Добре,че е началната и последна страница.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    не мога да чета така наречените 'чиклит' романи. ужасно слабоумно съдържание имат. почвала съм да чета такъв тип книга и просто е хвърлих. оставяла съм и "Брулени хълмове", както и "Разум и чувства", но го отдавам на това, че бяха в оригинал и прекалено много ми дойдоха детайлните описания.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Птиците умират сами.
    Стигнах до малко повече от средата и я зарязах. Дори сега не мога да повярвам,че съм чела нещо толко тъпо. Добре,че е началната и последна страница.
    Ауу, любимата ми книга.

По темата: Властелинът на пръстените, определено. Почвах я няколко пъти, ама не стигнах далеч.

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Колко книги не дочетох... От вашите изброени и "Чичовци"(не ще се стегна и ще го прочета), и "Брулени хълмове, и "Параграф 22", и "Гласовете ви чувам" (накрая съм, но го чета от доста, доста време, пък другите части заминаваха за седмица). Не ми се получи с 2рата част от "Отнесени от вихъра" и "Червено и черно"...и "Дон Кихот" започвах.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    миналото лято се мъчех с Бягство от свободата на Ерих Фром...след около 4-5 месеца я прочетох

това лято е същата история с Махалото на Фуко, което е странно, не е ми скучно, но изисква усилия да се хвана да я чета
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
    Колко книги не дочетох... От вашите изброени и "Чичовци"(не ще се стегна и ще го прочета), и "Брулени хълмове, и "Параграф 22", и "Гласовете ви чувам" (накрая съм, но го чета от доста, доста време, пък другите части заминаваха за седмица). Не ми се получи с 2рата част от "Отнесени от вихъра" и "Червено и черно"...и "Дон Кихот" започвах.
    Поне края на "Червено и черно" прочети - струва си
    Audio ergo sum

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Колко много книги ми се иска да прочета...ама ту забравям,ту нямам време или съм на друга вълна.Иначе някои са "Мълчанието на агнетата","Птиците умират сами","Скитница","Граф Монте Кристо"-много ми е голяма ,"Робинзон Крузо" -ужасно скучна ми е и не ми се чете за някакви канибали и не знам си още какво ,"Дон Кихот"-кофти ми е за горкия старец...

и още много много други книги

\"Хари Потър и орденът на феникса\" :Д,прочела съм само първите 4 части.И \"Парфюмът\" не можах,защото бях гледала филма и не ми беше особено интересно

Леле, как може Птиците умират сами и особено Параграф 22 да са ви гадни. На мен даже ми спадат към любимите книжи, абсолютни класики, задължителни просто.

А този Дон Кихот не само мен ме мъчи явно..
    Не мога да кажа, че ми е тъпа, всъщност е доста поучителна и смислена, ама авторът се е престарал откъм предаване на случки и детайли просто.

Цитирай Първоначално написано от SuNsEt
    Колко много книги ми се иска да прочета...ама ту забравям,ту нямам време или съм на друга вълна.Иначе някои са "Мълчанието на агнетата","Птиците умират сами","Скитница","Граф Монте Кристо"-много ми е голяма ,"Робинзон Крузо" -ужасно скучна ми е и не ми се чете за някакви канибали и не знам си още какво ,"Дон Кихот"-кофти ми е за горкия старец...

и още много много други книги
    Пфууу, Граф Монте Кристо и прочетох всичките 1500 страници за 3 или 4 дена, не можех да се спра просто, но аз съм със всички книги така

До сега само 1 книга ми е направила впечатление на убийствено тъпа - Чернишка, ама я дочетох с 300 зора, пък и бях малък. Иначе всичко друго съм изяждал с кориците, кога за 1 ден кога за месец или година. Няма книга, която като съм почнал, да не съм я довършил. Не мисля, че ще прочета някога Ад, обаче.
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    Хех,единствената книга която не успях да прочета беше Война и Мир...седнах да я чета на 6-7 години някъде,минах първите 50тина листа и дотам...

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Повече от фен Аватара на s3nsual
    Град
    Монтана / Враца
    Цитирай Първоначално написано от babity
    Дон Кихот. На първо четене беше прекалено скучна. След година - две се пробвах пак и отново не успях. Този път постоянно ме избиваше на рев докато я чета.
    +1
    Аз си мислех , че съм единствената , която не харесва тая книга и не е успяла да я прочете . Миналата година , като я изучавахме в у-ще , всички я бяха чели и я харесваха
    Memento mei, memini tui!

Мега фен
    Няколко книги съм почвала да чета като по-малка и после съм ги спряла, но сега се сещам само за На изток от рая. Много ми е... абстрактна и увъртяна някак си. Може би нататък става интересна, но просто не можах да продължа. Това беше миналата година де, но за една година доста съм се променила, така че, ако я почна по-нататък, може и да успея да я завърша.
    В момента чета 1984.. уж, ама съм в лек застой, така че и тя може да се брои за момента.

Мисля, че беше една книга Тамплиерите. Това е най-голямата ми болка, защото е страшно интересно, но е написана по някакъв безумен за мен начин... почвах я поне 4-5 пъти и нищо.

Pуският любовен триъгълник на Владимир Фьодоровски. Все едно чета жълт вестник. Ама си я прочетох, въпреки че ми костваше бая нерви.

Хладнокръвно на Труман Капоти. Времето, в което се развива, ми е адски противно и така идва цялата неприязън към самата книга, която може и да е интересна.

Иии.. Бодлер - Естетически критики и съчинения. Не мога, бе!
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си