- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Книги, които НЕ можете да прочетете
Мда е...една 100-годишна книга ни говори много...Първоначално написано от xWandereRx
![]()
Иначе по темата: Започнах "Ад" на Алигиери, но стигнах някъде до средата, оставих и "Лице в мрака" на Едгар Уолъс ... дойде ми малко в повече след като вече бях прочела доста негови неща, стана ми еднообразно.
Първоначално написано от HarleyFlanagan
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.
от 3 месеца се опитвам да прочета "Animal farm" на Джордж Оруел и не мога та не мога, а тя книгата е 10 глави![]()
и като се замисля че имам да чета още една негова ("1984"), която е 3-пъти колкото първата направо ми става лошо
![]()
Ех, явно не съм единствената, която все не успява да дочете "Под игото". Просто не знам защо...не че ми е абсолютно безинтересна, но някак ... Както и да е, ще я чета след две години, когато я изучаваме подробно. Иначе не успях да дочета и "Богат, беден". Много дебела, с много малък шрифт, голяма е...подтискаща е. "Парижката Света Богородица" - нея обаче мисля скоро да я почна наново и да я прочета най-после. За тези се сещам в момента, сигурно има и други...
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Ако Animal Farm не ти е интересна, не се и опитвай да започваш 1984. Няма смисъл - ще ти се стори ужасно тегава за четене. Действието се развива доооста по-бавно.Първоначално написано от 1234565
![]()
''От името на мъртвата принцеса'' - Кенизе МурадПървоначално написано от AcrossYourFace
![]()
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Аз не можах да се преборя с "Вечната Амбър" и с нищо на Рей Бредбъри, който иначе бил майстора на антиутопиата, прочетох с 300 зора 451 по фаренхайт, който пропуснах да кажа че е някакъв жалък опит за копиране на 1984, поне според мен, мисля да не си го причинявам повече. Стила му на писане е отвратителен, напомня ми някак си на Куелю, неговия "Алхимик" сигурно бяха най- дългите и скучни 100 страници, които съм чела.
Give me your best shot motherfucker!
Робинзон Крузо я прочетох, когато бях 4-5 клас и ми хареса.Реших да я прочета отново в 10 кл. с триста зора стигнах средататака и не я дочетох :Д.На Под игото не мога да стигна и до 2та страница камо ли до края ;д
с 300 зора я прочетох тая книгаПървоначално написано от techCandy
![]()
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Повече от Приятели не можах да дочета , а дори не знам защо ..![]()
To infinity and beyond.
Сигурно никога ,ама ниикога няма да я прочета!Първоначално написано от HarleyFlanagan
![]()
мм,зависи,и аз принципно ги хейтвам много,но има някои книжки,които важат.Първоначално написано от jghgh
а някои от вас коооооолко яки книги са заебали...![]()
аз не можах да дочета.. ''Дневниците на Кари Брадшоу''. много зле,нищо общо със сексът и града,ебати! и ''Мемоарите на една гейша''
също някви книги на Чейс...
''Алхимикът'' на Куельо.
''Метеоритът'' на Дан Браун не ме кефи също.
''Sexus'' - Хенри Милър.
''цикълът на Месалина'' - Калчев
Сещам се за "Сага за Форсайтови" и "Доктор Живаго".
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Граф Монте Кристо - супер тъпа ми беше. Изтърпях я до 130та страница някъде...
Капан за сънища - нея я преполових, но ми стана ужасно скучна.
След бури - мир и тишина,
след нощ - безбрежна светлина.
Над равноширнатия път
лучите вихрен танц въртят -
път царствен царствено поел,
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
Едната, за която се сещам е Хари Потър. Почвал съм първата част няколко пъти, стигайки до 30та страница. След това просто спирах да намирам смисъл да продължа.
Другата се явява биографична книга за Queens. Дори не знам защо докоснах първом.
Като цяло, хвана ли книга - прочитам я, но това е така, понеже чета рядко, захващайки се само с неща, които наистина са ми направили добро първо впечатление.
Да бе, верно!Първоначално написано от guinessgirl
Сигурно 5 пъти я почвах, беше много "фешън" по едно време, но така и не успях да я прочета.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
"Под Игото" ми е мъка на мен и " Човекът, който се смее" на Юго. Попадам на една глава само с описание и не мога, мразя описанията!
Явно трябва да прескоча и да дочета![]()
Абе какво всички тъпи манекенки бяха полудели по тая книга?Първоначално написано от LadyDi
И сега всяка втора повърхностна мадама разправя колко много обичала да чете и пляс - изтипосва Коелю като нейн любим автор.
Аз с мъка прочетох 30 страници и не видях смисъл да продължавам да пилея ценни минути за неговите дрън-дрън.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
^ Ние не го мразим. Просто сме тъпи и не го разбираме![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
и аз не го разбирам. забелязвам големите страсти и в двете посоки и са ми еднакво неприятни![]()
да де, ама колкото доскучава споменаването му като любим автор от всякакви кухи особи, толкова доскучават и коментарите за манекенките..
това се разбра и предъвка вече.
Аз за Алхимикът бях чувал, че е много интересна, но като се сетя кой ми го каза и като казахте тъпи манекенки връзвам логиката защо тази ми го каза това.![]()
И аз тая не мога да я дочета... Нея + Книга за джунглата. Втората мн пъти съм я почвала, винаги стигам до едно и също място, почти до края и все не мога да я свърша...Първоначално написано от HarleyFlanagan
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
присъидинявам се към мнението за Брейдбъри. Едвам докретах 451 градуса и сега мъча Вино от глухарчета. ама верно хич не върви. друго си е Замятин...