- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Книги, които НЕ можете да прочетете
На мен пък "Вино от глухарчета" адски леко ми вървеше. Чудно ми е, че ви мъчи, лека книжка е.
Audio ergo sum
нещо не ме грабва самата история![]()
Вино от глухарчета.не давайте на фантасти да пишат такива извращения
И "На изток от рая" (не ме съдете)
Коелю като писател не го бива. Повечето му книги като история и персонажи са супер плоски и повърхностни, но като смисъл и послание са изключително дълбоки. Само дето рядко се разбира от първото четене, особено ако го четеш само за да убиваш времето..
ПП: Коелю, не Куельо![]()
Коелю много ми го хвалеха мои познати, но останах разочарована. Изчетох "Брида" с големи усилия, колкото да не я остава недочетена. "11 минути" бях почнала да я чета, но ми останаха некви 30тина страници, изнерви ме нещо и я зарязах. Не беше моят тип четиво. Хвалеха ми "Алхимикът", но се чудя има ли смисъл да я почвам, при положение, че две книги вече прочетох на Коелю и ми се струват плоски. Чудех се и за "Вероника решава да умре". Както и да е. Очаквах повече от него, тъй като постоянно мои познати си слагаха цитати по фейсбук и скайп, хвалеха го и т.н.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Така е и при мен. По тая причина почвах и зарязвах поне 5 пъти "Парижката Света Богородица". В момента ме мъчи и "Триъгълникът на Дракона" на Джеймс Ролинс, пък с такъв кеф си я почнах...Първоначално написано от Dumb
В "Парижката Света Богородица" има една цяла глава, която описва доста подробно Париж откъм архитектура, градоустройство и всякакви ненужни нещаПървоначално написано от mArMaLaDkA
Прочетох няколко страници от нея глава и прескочих на следващата глава
![]()
Audio ergo sum
Описанията са най-важното, когато се иска да навлезем в дадена атмосфера.
Но разбирам желанията ви книгите да са само диалог.
Ясно ми е, че авторът желае да усетим атмосферата, в която се развива действието, но просто е много трудна за четене специално тази глава от книгата. И едва ли желая всичко да е диалози, щом харесвам книгите на руските класици.
Audio ergo sum
"Гордост и предразсъдъци" ... Не мога просто. Почвам я няколко пъти и не се получи. След тва гледах филма и сега нямам намерение пайк да я мъча ... и най-вероятно пайк до средата
Success is my only mothafuckin' option, failure's not
властелина на пръстените... ау така и не можах ..много е бавна, скучна и НЕ мога да я прочета..
![]()
"На изток от рая" и "История славянобългарска". Първата по-бързо я зарязах, а много ми я бяха хвалили.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
"Чичовци " -цяло лято се мъчих да я чета и не мога. Скучна ми е и поне докъдето съм успяла да я прочета нямаше никакво действие . И освен това има прекалено остарели думи или пък турски. Еми не мога![]()