.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 71
    Никога не бих искал да имам такава пр-ка до себе си с такова мислене. Никога.
    Аз също не бих бил щастлив с нея, тя не би ме ощастливила.
    Не знам кое момче би искал такова чудо за себе си.
    Връзката с такова момиче не би била трайна, нито моногамна.

Това е едно мъжко мнение за твоя начин на живот.
    Хубаво премисли защо го правиш, то няма смисъл. То би те унищожило повече, отколкото идеята която мислиш в момента какво би се случило занапред с този начин на мислене.

Безпристрастен съм, нищо лично.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    Дългите връзки са като едно бягане на дълго разстояние и то с доста препядствия.Затова и в спорта и в живота финишират твърде малко души.Принципно аз смятам,че здравите семйства не стават от дълги връзки,а от краткото и мимолетно преживяване,което е имало силата да те накара непознавйки партньора си да се омъжиш или ожениш за него.Дългите връзки носят в себе си една инертност и статика,която е всъщност големия препъни камък,тя е нещото което изнервя хората,защото те не могат да открият това в което са се влюбили и обичали в началото и романтиката от непознатот я няма.А когато любовта се замени от някаква необходимост или потребност(обичайки защото трябва)щаститето от самата обич ще изчезне и няма да има смисъл.

След няколко години като порастнеш и на ъкъл си прочети темата да се посмееш малко

П.С. Нищо лично

Голям фен Аватара на Seductress
    Ех тази тема чаках. Колкото и да обичаш някого, рано или късно си омръзвате, дори и да сте страшно привързани един към друг.
    До някъде споделям твоето мнение. Не мога да си представя да карам до края на живота си с един и същи човек, още повече да сме женени. Това да съм зависима от някого по някакъв начин(например финансово) ме отвращава. Но пък и в днешно време обществото е по-разкрепостено, хората се женят/ омъжват по N брой пъти, докато в миналото тва нещо е било невъзможно.

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    то омръзването зависи от човека до тебе майна.
    дай да се земем и да видиш 10 години нема си омръзнем.
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Мега фен
    Град
    <3
    Блях...сега сигурно ме мислите за ебати гадното човече,понеже мисля така. 2 години и половина не съм изневерявало,няма и да го направя. Бях напълно отдадено на човека до мен и все още съм и го обичам. Но говоря след години...няма да е същото. Или не искам да се превръща в рутина и ежедневие. Това е страшно.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на babity
    Със или без да му изневеряваш, животът рано или късно си става рутина. Неизбежно е и рано или късно, по един или друг начин, ще го разбереш.

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Цитирай Първоначално написано от soul1199
    еми и аз не знам,как остават заедно,надявам се 1 ден и аз да имам такава връзка
    Скучна и безинтересна>?

Това питам...Защо сте такива мазохисти? Оо Много хора самички се обричат на това да водят тъп живот. И знаят,че не им харесва,но остават на същото положиение.
    незнам как ще прозвуча,но аз далеч несъм така ... досега не ми се е случвало човек да ми омръзне било то приятелка ... разделял съм се по много други причини,но не и от това че ми е станала безразлична ..
    винаги се намира нещо ново в човека до теб положително или не винаги !

Цитирай Първоначално написано от miminka__94
    След няколко години като порастнеш и на ъкъл си прочети темата да се посмееш малко

П.С. Нищо лично
    айде де на мен няма ли да отговориш

Град
    Sin city
    Може би ще прозвучи наивно, но аз просто вярвам, че всеки има своята половинка и когато я намери, думата "омръзване" губи всякакъв смисъл...След години се появяват и децата и отношенията стават далеч по-специфични , защото има и някой друг...нещо общо, плод на тази любов между двама души, което я засилва още повече, но дори и без дете, ако обичта е истинска, тя не се изхабява, не намалява с годините, а точно обратното... И неизбежно е след време да не установим, че човекът до нас не е точно това, за което сме го смятали, но нима ние сме идеални...
    "Търсещият щастие е като пияницата, който не може да улучи пътя към дома си, но знае, че има дом."

Волтер

'начи щруделке, искам да имаш нещо предвид относно всички постове (или айде, повечето от тях).

Хората идеализират. Тези хора тук, които се вричат в едва ли не 'щастие' на постоянната любов, вечна, за целия живот, бла-бла пропускат един важен момент.

Живеене с приятеля си заедно и споделяне на бита.

И не говоря за виждането за по 4-5-6 часа на ден и спането от време на време един в друг. Не, говоря за живеенето под един покрив, всеки ден. Споделяне на финанси, на задължения, на всичко. Ето тогава човек открива докъде са му границите да бъде с друг. А не във връзка, в която хората са влюбени на хартия, но не са тествали тази любов.

А любов се тества, за да се докаже.

Инак, по самата тема - да, прекалено често така става, както ти посочваш. Хората свикват един с друг и често са нещастни с ежедневието си, но ги е страх да го променят. Отделно по някое време свикват с липсата на интерес и щастие и вече им е все едно и не им прави впечатление. Това са мажоритетните случаи.

Има и редки случаи, в които наистина намираш човек, който ти пасва. С който си вярвате, можете да споделяте пълноценно и не се задушавате един друг, не си слагате клетки, от които да ви боли. Формирате едно цяло, което (не е лишено от скандали все пак) е хармонично.

Но това са редки, много редки случаи. Мисли както искаш сега, ще се променяш. Но е важно да се опознаеш максимално в годините, които ти идват, за да знаеш как да процедираш напред.

Това е.

Супер фен Аватара на FancyGirl
    И добре след себе си какво искаш да оставиш и изобщо искаш ли да оставиш нещо, какъв живот ще живееш? Не искаш да имаш деца, кой ще си спомня за теб, какво поколение ще оставиш? Нима ако си с 30мъже живота ти ще стане по-хубав, не смяташ ли че хората ще те мислят за неудачница в живота, в любовта.. постигнала какво, живяла - Да, живяла по свои собствен начин но не постигнала нищо, а дори и да постигнеш да имаш бляскава кариера и каквото и да е когато нямаш семество и някои които да те обича какво е важно. Защо смяташ че любовта изчезва? Мислиш че всички са мазохисти, ако беше така в действителност до сега всички хора щяха да сменят мъжете/жените до себе си и мисля, че се сещаш за названието, което им дават. Живей си живота както желаеш но се замисли какво ще оставиш след себе си ако нямаш добро семейство!
    Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?

^ Wtf?

Единственото, което човек може да остави като спомен за себе си е деца?

Има ДЕСЕТКИ неща, които човек може да остави зад себе си. Идеи, реализации, постижения - професионални или свързани с изкуството, културни, социални, каквито искаш.

Семейството ако е просто заради 'оф, дай да оставя нещо след себе си' е разбито семейство още от формирането си.

Град
    in my world!
    аз съм на мението на авторката просто както и да го погледнеш рано или късно се стига до изневяра НЯМА начин да си с някого цял живот поне така мисля .
    ...It's my life and it's now or never,
    I ain't gonna live forever....

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от SunShinePearl
    аз съм на мението на авторката просто както и да го погледнеш рано или късно се стига до изневяра НЯМА начин да си с някого цял живот поне така мисля .
    ...това даже няма нужда от коментар,май не се усещаш какви глупости пишеш...

Щруделке на места си противоречиш,но за едно не съм съгласен с теб.Казваш че не искаш дете?Ако наистина си намерила точния човек,едно дете може да е най-хубавото което да ви се случи и да ви сплути още повече.Грижите за него,мисълта че то е плод на вашата любов ще ви кара да се чувствате щастливи,а също така ще осмисля и дните ви заедно.Но няма какво да ти обяснявам,може би ще го разбереш след време и тези мисли ще изчезнат от главицата ти.

Не мисля че нещо от първия ти пост се базира на някакви реални доводи,мисля че просто имаш кофти ден за това изписа толкова глупости

Голям фен Аватара на m0n4yyy
    Град
    .. сухо море .. :P
    Всеки се жени заради пари и документи,защото ще е по-лесно.
    Ами не всеки ... майка ми е живия пример. През целите тези 15 години брак (да не говорим и за годините преди това - още 4) тя не е спряла да обича баща ми! И това при нея не е само привързаност .. не. То просто си и личи от самолет, че още е влюбена в него. И вярвай, не се е омъжила заради парите или документите.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от soul1199
    еми и аз не знам,как остават заедно,надявам се 1 ден и аз да имам такава връзка
    Скучна и безинтересна>?

Това питам...Защо сте такива мазохисти? Оо Много хора самички се обричат на това да водят тъп живот. И знаят,че не им харесва,но остават на същото положиение.
    Стигнах само до тук. Защо дългата връзка да е скучна и безинтересна?
    Аз отказвам да повярвам в това. Вярвам в дългите връзки, вярвам в приятелството между двама души, което е способно да ги задържи заедно завинаги. Вярвам, че можеш да откриеш човекът, с когото да се чувстваш добре всеки ден, който да те допълва и с когото да искаш да вървите заедно до края. Разбира се, едва ли ще е без препъни-камъчета, без изневери... т.е. едва ли ще е розово през целия път, но пък всичко е възможно.
    Баба ми и дядо ми бяха заедно 55 години, защо за НАС да е невъзможно.
    Щруделке, просто не си достигнала възрастта, в която да повярваш в силата на връзката между двама души.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Голям фен Аватара на m0n4yyy
    Град
    .. сухо море .. :P
    Блях...сега сигурно ме мислите за ебати гадното човече,понеже мисля така. 2 години и половина не съм изневерявало,няма и да го направя. Бях напълно отдадено на човека до мен и все още съм и го обичам. Но говоря след години...няма да е същото. Или не искам да се превръща в рутина и ежедневие. Това е страшно.
    Защо мислиш, че няма да е същото ? Защото всичко рано или късно ще се превърне в "рутина и ежедневие" ? Ами защо с твоя човек не се постараете да запазите любовта .. да разнообразявате по най- различни и интересни начини .. да намерите общи интереси .. и да създадете живот ?
    Според мен мнението ти относно децата ще се промени с времето, защото те са тези, които след известен период от време осмислят живота на един човек ...

Това е най-голямата глупост...Ако си интересен и самодостатъчен и не си ограничен, няма да ти е скучно ако си с правилния човек. Аз имам такава дълга връзка, през последните 2 години, от която, живеем с приятеля ми. Изпадали сме в какви ли не ситуации, хубави, лоши, но никога, ама никога не ни е било скучно заедно.Говорим на абсолютно всякакви теми. Забавляваме се, излизаме, най-често сами, без приятели, гледаме филми, четем книги(аз чета на глас, а той слуша) и така...

Ще ти дам пример да видим как мислиш по въпроса : )

Представи си , че си с един човек вече 5 години и мислите така да си продължавате цял живот. Този човек те уважава , разбира,подкрпя, а може би и още са останали красивите трепети от началото на връзката ви(дори и малко да са да речем). В един момент обаче на теб ти става скучно и еднообразно. Омръзнал ти е този човек. Наистина минали са 5 години. И ти усещаш привързаност, но просто за теб няма смисъл от това моногамие, след като я няма вече огромната тръпка. Оставяш 5 годишната си връзка и тръгваш с някой нов- тръпка,любов,чувства, страхотен секс - Всичко е прекрасно. И си казваш това е , с него съм. И какво се получава минава 1 година,2,3,4,5.. и идваш пак на същото положение. Пак сте си омръзнали , пак я няма голяма тръпка, само че този път човекът с който си нито те уважава , нито зачита, нито нищо. И какво ? Просто ти давам пример за това , че рано или късно всяка връзка уляга. Изчезват началните трепети. Но според мен ако имаш късмет Любовта и уважението ще останат. Ти ако цял живот гониш ТРЪПКАТА , само ще си гониш..Защото тя е до едно време. Замисли се над примера ми.: )

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    И на мен ми се е случвало понякога да се замисдля над тия неща и по-конкретно над това да съм с някой цял живот. Винаги съм вярвала, че за всеки влак си има пътници и че рано или късно всеки човек си намира подходящата половинка. Но ако съдя по себе си... досега най-дългата ми връзка е била близо 2 години. През цялото това време бях с човек, когото обичах, той мен също, беше ни хубаво заедно и не отричам, че съм имала моменти, в които не съм знаела какво точно искам, но са били моментни неща. Накрая се разделихме точно заради изчерпване на връзката - все още ни беше хубаво заедно, ама не чак толкова много... нямаше какво да си кажем, бяхме се променили доста и осъзнахме, че не сме тези, които сме очаквали да бъдем. Разделихме се, преодолях го, тръгнах с друг. В началото с другия всичко беше ток и жица до един момент, в който се оказа коренно различен от този, за когото го мислех. Още сме заедно, още имаме чувства и ни е яко ама... не е баш това, което исках и очаквах. И си мисля, ако и занапред с всеки следващ се получава все същото... просто не се виждам да бъда цял живот само с един и същи човек. От случилото ми се досега все си мисля, че който и да срещна, рано или късно всичко ще се промени и ще имам нужда от нещо ново и различно... Надявам се да не стане така, защото аз за разлика от авторката искам да имам семейство и деца и това ме кара все още да вярвам, че някъде там съществува подходящия човек за мен и ще ме намери
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Град
    Sofia
    @anonimchetou-както в поста си казваш,че тръпката е временна,така и обичта като щастие от факта,че обичаш някой,че някой те подкрепя и вярва в теб също е временна. Любовта и която си изпитвал/а ще се замести от нещо,което в голямата си степен няма да носи щастие.Въпроса тук е,че в голямата си степен хората сме свикнали да живеем с заместители на щастието и да се насилим да продължаваме да сме с хора,които вече не ни носят щастието и любовта,която я е имало в началото на една връзка.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от strave
    Любовта и която си изпитвал/а ще се замести от нещо,което в голямата си степен няма да носи щастие.Въпроса тук е,че в голямата си степен хората сме свикнали да живеем с заместители на щастието и да се насилим да продължаваме да сме с хора,които вече не ни носят щастието и любовта,която я е имало в началото на една връзка.
    А щастието идва единствено с любовта?

Това не е вярно.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Съсвем се отколонихте от първоначалната тема и почнахте да пишете глупости...не се вживявайте толкова в ролята си на "философи".

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Цитирай Първоначално написано от strave
    Любовта и която си изпитвал/а ще се замести от нещо,което в голямата си степен няма да носи щастие.Въпроса тук е,че в голямата си степен хората сме свикнали да живеем с заместители на щастието и да се насилим да продължаваме да сме с хора,които вече не ни носят щастието и любовта,която я е имало в началото на една връзка.
    А щастието идва единствено с любовта?

Това не е вярно.
    Не,но съгласи се,че в голямата си степен хората търсят точно това.Ако човек има възможността да опита нещо ново и сметне,че връзката му се изчерпала,по добре е да го направи,а не да се задържа там където му е било хубаво някога.Тук изключвам един брак с деца,където отношенията са преминали в друга фаза.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си