Трябва, трябва мили деца =D>
Не може едни да си говорят по цял час, да си играят на телефони, а други да слушат и после примерно на тестове, тия които да си говорили да препишат и да имат оценки, като тези които са учили и слушали по време на часа. Не е честно и справедливо едни да идват за мохабет, а други да се мъчат, като грешни дяволи и да им пречат. Така, че оценки за поведения да има и да се пишат в дипломата.
Трябва да има ред, закон и справедливост в училищата
+1 !
Това е училище, а не място за развлечение!
И какво става? Нищо. Всяка година виждам същите идиоти. 5-6 човека пречатпо цял час и накрая какво? Не остават да повтарят ами продължават.
Против, не сме в детската градина (особено що се отнася до горен курс).
Така или иначе, не виждам хипотетично какво би се променило. Повечето от 9-ти клас нагоре, на които ученето им е през ..., почти не влизат в час.
А пък, ако някой е толкова нетърпим, по каналния ред след н-брой забележки се изключва от даскалото. Реално погледнато обаче на никой не му се занимава...
Раздвоена съм.От една страна е хубаво да ги има,за да може да се въведе малко ред,въпреки че някои хора както не ги е грижа за оценките им по предметите,така няма да ги е грижа и за оценките им за дисциплина.От друга страна много би ме подразнило някой да оценява поведението ми.
Не мисля,че бих имала проблеми,ако се въведат оценки за дисциплина,защото попринцип се държа спокойно,гледам да не преча на останалите в часовете и т.н.,но може да стане същата работа като с характеристиките-миналата година класната ни пострада и влезе в болница за много дълго време.Замести я един учител,който беше в нашето училище от същата тази година и не познаваше никого,не ни беше преподавал и т.н.Беше ни класен точно два месеца и въпреки че така и не опозна никой от нас ни написа едни ужасни характеристики.Аз останах възмутена от мойта,защото нещата,които беше писал изобщо не се припокриваха с истината,да не говорим,че на всички бяха почти еднакви при положение,че в класа ни има хора с коренно различно поведение.Имам предвид,че може да се получи нещо подобно.Да ни оценят субективно.И няма да бъда много доволна,ако получа гадна оценка за дисциплина.
Общо взето-май везните клонят към `против`.Ако ги въведат ще му мисля.