.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

студентите по медицина само богаташи ли са

Hе уча медицина,но много бих искала.Единственото,което ме спира е това че семестрите,специализациит и всичкото е скъпо.Ако се стегна и започна да уча мисля че ще ме приемат,но ако ме приемат как ще плащам.Нито работя,нито имам доходи,семейството ми никак не е заможно,майка ми са разведени.Аз живея с майка ми и тя работи на две места,за да се справяме някак си.Та тези специалности само за богаташи ли са?

Стипендия?

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Не, глупости. Сигурно има и богати, но аз лично познавам хора, които не са и си учат без проблем. Както ти казаха, стипендията, студентски кредит, ще си намериш работа някъде, почасово примерно, майка, баща, баба, дядо. Виж колко ти изброих. Ако си амбицирана, опитай нищо няма да загубиш.
    Вафла..

Град
    Пловдив
    Глупости, не всички са богаташи! Давам пример с един съученик, който нямаше пари за уроци, учеше темите на свой приятел , който ходеше на уроци... Отделно четеше учебници, научни статии и т.н. Скромно момче е, от най-обикновено семейство. Приеха го Медицина, родителите му изтеглиха заем за първата такса, останалото със студентски заем, който се почва да се плаща година след последния държавен изпит.
    Do not stand at my grave and weep, I am not there. I do not sleep. I am the soft stars that shine at night. Do not stand at my grave and cry, I am not there. I did not die.

браво на него.А в кой университет е

Не
    Ne poznawam chowek ,koito me obicha

Супер фен Аватара на Di
    не
    не се изказвай неподготвен,прасе

само готини хора !
    Сладък ангел с непоносимо чувство за хумор
    алергичен към безперспективни хора...

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Не...
    Естествено има и богати,но това не трябва
    да ти пречи..Има доста хора,които не са богати,но
    пък са амбицирани и полагат доста труд,за да
    успеят..
    Както ти казаха и по-горе има много начини да си
    платиш семестърите..Стипендии,кре ити ,някаква работа
    и т.н..
    Успех (:
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Стипендиите са доста мизерни 60-70лв на месец,но "Има ли желание,има и начин".Не се отказвай!

Цитирай Първоначално написано от misbehaving
    Стипендиите са доста мизерни 60-70лв на месец,но "Има ли желание,има и начин".Не се отказвай!
    Е,да,но аз съм чувала и за пълни стипендии,които ти покриват всички учебни разходи.До колкото разбрах,тя точно за това питаше.Не знам дали още дават такива,но например когато майка ми е била студентка е взимала пълна стипендия и тя й е покривала всички разходи+общежитие+други разноски и много рядко е искала пари от баба ми и дядо ми.Извинявам се,ако информацията ми е грешна и сега вече няма такива неща,но според мен би трябвало да има...
    Можеш да теглиш някакъв студентски кредит,да започнеш почасова работа...Казваш,че още не са те приели-можеш да спестяваш до тогава и да имаш средства поне в началото.
    Когато имаш амбиция,ще намериш и начин.
    И не,не всички студенти по медицина са богаташи.
    Fashion is my passion.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от teodora87
    браво на него.А в кой университет е
    МУ Пловдив
    Do not stand at my grave and weep, I am not there. I do not sleep. I am the soft stars that shine at night. Do not stand at my grave and cry, I am not there. I did not die.

аз пък за него съм чувала че е корумпиран

Град
    Пловдив
    ключовата дума е Чувала, а не знаела
    То да ти кажа и за мене викаха,че право ще уча само ако си платя ама на, приеха ме без игри под масата

За студентски кредит питах банката точно преди по-малко от месец и то беше позната, тази която ни уреждаше. Каза, че размерите на тези кредити са до 10 000 лева, но започват да се изплащат веднага, но алтернативи винаги има, само трябва човек да има цел пред себе си.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си