- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Въпроси за родителите...
Първо...нормално ли е,но родителите ми решават всичко вместо мен?Много ме бутаха къде да уча(то и аз бях неорентирана,ама..)Всеки път ми говорят че като порасна ще работя това,което и те,да им продължа бизнеса...8 клас съм и решиха отново да ходя на уроци и то общо 4 пъти в седмицата.Аз като кажа не-почват да ми крещят .
Второ...искам да каня приятелки вкъщи и да сме сами.Но понеже живея в апартамент родителите ми не мога да ги изгоня и да кажа махайте се.И сега някакви рождени дни всичко трябва да празнувам рано в 12,само до 5 часа и да не мога нищо да правя спокойно.
Поговори с тях..Обясни им,че вече
си достатъчно голяма и искаш,и мислиш съвсем
други не..А не тези,които мислят и те..Т.е.
мислите ви не са еднакви..
Ти искаш едно,а те друго...
Кажи им,че трябва да уважават мнението ти..
Мислите ти,чувствата ти и т.н..
Тука не знам какво да ти кажа..
Трябва да говориш с тях обаче сериозно...
Успех (:
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Много кофти. Но ги има и такива родители. Не мисля, че някога ще успееш да ги промениш.
леле, живота ти е кошмар.. повярвай в прераждането и се самоубий..
сега сериозно - нищо не можеш да направиш по въпроса.. завършваш, ако още упражняват контрол върху тебе - бунт.. ако ти кажат, че докато живееш в тяхната къща, ше вършиш квото ти кажат - премести се и си оправи живота...
Привидно им играй по свирката, стискай зъби, завърши, ако трябва кандидатствай тайно от тях, където искаш ТИ и поеми живота си в ръце. Нямаш друг начин. Е, пробвай да говориш с тях ама....май са доста обсесивни индивиди.
Do not stand at my grave and weep, I am not there. I do not sleep. I am the soft stars that shine at night. Do not stand at my grave and cry, I am not there. I did not die.
За твое добро е
Виж знам, че това на повечето тука ще им прозвучи сякаш баба им, им говори, но е така. Сама ще го осъзнаеш и колкото и да не ти се вярва ще им бъдеш благодарна. Аз не съм имала толкова изискващи и взискателни родители, та правех си каквото ми бе на душа, а сега си удрям главата в стената.
Последното не е истина![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Така е.По-добре ги послушаи,нищо,че не ти харесва.Няма да съжаляваш после.Първоначално написано от sladkish_14
П.П. И аз сега си блъскам главата в стената,защото не възприемах,какво ми се казваше на времето.
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Откъде знаете пък, че няма да съжалява ? - може и така да е, но може и не. Аз предпочитам сама да си взимам решенията, да върша това, което мен ме влече, пък нека накрая да се проваля....поне ще обвинявам само себе си, а не родителите си, че от живота ми не става нищо и не съм си изживяла моментите, както на мен ми се е искало.Първоначално написано от nefchi_bs
Защото ще дойде момент, в който тя ще стане самостоятелна...ще се наложи все някога. И ако не е удовлетворена от живота, който води, тепърва да гради нов, заради някакви болни амбиции на родителите си ?
родителите ти са прекрасни... ти ако искаш родители непукисти си е твой проблем... Имаш родители, които мислят за теб и се опитват да ти осигурят сигурно бъдеще, а това, че са те натикали насила в някоя гимназия си е крайно от тяхна страна, но не ти е проблем като пораснеш, ако не ти харесва професията да се насочиш към друга ... много деца мечтаят за такива родители и ти завиждат, но ти не можеш да го осъзнаеш... а и няма да успеешПървоначално написано от sunisup
Да знаеш няма да намериш решение на въпроса, просто това си е вечния конфликт... прекрасни родители, разглезени деца
не твърдя, че си лигла, но ти какво очакваш? Да успяваш да ги изриташ от собствения им апартамент и да оставят цялата къща на момиче, което не е могло да си направи изобра за гимназия, еми съжелявам, но първо се докажи и тогава очаквай нещо от тях
Те те мислят за дете, а кой луд ще остави 6 годишно лапе с още няколко 6 годишни лапета в апартамента сами
![]()
Противопостави им се.Поговори с тях ... не знам,но ако не ти харесва така в крайна сметка живота си е твой и ако накрая трябва да се сърдиш на някой поне това да си ти.А съседите нямат никакво право да ти казват какво да правиш във собственият ти апартамент ... живеем в свободна страна.![]()
^^^ Все пак си има закон за силния шум след 10 часа.
Това за уроците - добре. Искат да не изоставаш в училище ( и на мен би ми било гадно ако ходих на уроци и в 8 клас).
Но това да си празнуваш рождените дни от 12 до 5 :/ и да не можеш да си поканиш приятелки вкъщи на спокойтвие не е нормално. Аз в първи , втори клас оставах сам вкъщи, излизаш си, каних си приятели. Малко по нататък към 4-5 клас си празнувах рождените дни до към 11 -12 вечерта. Даже родителите ми излизаха нарочно някъде за да ни оставят сами.
Явно не си им показала, че могат да ти имат доверие или те мислят за "тяхното малко детенце".
А за съседите - ако усилваш музиката между 10 сутринта и 10 вечерта нищо не могат да ти кажат.![]()