- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- На училище от 1-ви септември!?
Pодителски организации поискаха това да е последната дълга лятна ваканция на учениците. Според представители на Професионалния форум за образование с председател Юрий Анджекарски още от догодина първият учебен ден трябва да се изтегли на 1 септември. Причината е, че децата нямат какво да правят вкъщи и родителите им се виждат в чудо с какво да им уплътняват времето.
Децата за кратко ходели на море или на планина, повечето време си седели вкъщи, установила анкета сред ученици във ваканция в София. Разхождали се по моловете, излизали на кафе, карали колелета и главно седели пред компютъра у дома.
15 септември е начало на учебната година у нас от 1921 г. Въведена била след като дълги години стартът бил на 1 септември. Навремето идеята била децата да помагат на родителите си при събиране на реколтата.
Сега вместо да помагат на родителите си, децата са им в тежест, казаха от организацията. Финансовото обезпечаване на клубове и други развлечения им излизало солено.
Времето от 1 до 15 септември е по-бриятно за учене отколкото през януарските студове. Затова лятната ваканция можело да се съкрати за сметка на зимната.
Това не е удачен вариант от гледна точка на психофизическото състояние на децата, а и първият срок е по-дълъг от втория, контрира Мариета Петлешкова, шеф на дирекция "Контрол и инспектиране" в просветното министерство.
-----------------------------------------------------------------------------------
Според мен това е пълна глупост.
EDIT: Източник: 24cha*a.bg
Ааа да бе то тъкмо от 1-15 септември е пенсионерската смяна на морето..Са ако сме на училище как ще ходиме..![]()
Нали се сещаш колко човека ще тръгнат на даскало на 1ви??
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
В Швеция започват на 18 август още.Но там учат до 9-10 юни.
Идеята да се почва даскало от 1 септември е тъпа.А и това няма да стане.. толкова мн години си започваме от 15ти.
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Бе тея откачени ли са кви са!? И все пак на мен не ми се вярва учениците да тръгнат на даскало от 1-ви те някои тогава отиват на море..
Сълзите ще си скрия маската на щасливо момиче ще си сложа болката и любовта ще отричам ще съм щаслива външно а отвътре ще плача ..
ЖЕНСКО СЪМ !
абе нека бе, тъй ви се пада на днешната младеж![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
От една страна съм "ЗА",от друга
"Против"..
Но няма какво да спорим,надали ще го
променят..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Не знам за другите държави, но в Чехия и Италия започват на 1.09. Вероятно и в другите развити европейски държави е така.
Чувал съм че у нас само спортните училища отварят врати на 1.09.
Аз знам, че в Англо-Американското започват на 22 август..но пък имали изключително дълга ваканция..абе ддз, но ако има такава реформа предпочитам зимната да е по-дълга, щото тогава най-много ми се спи и най-малко ми се учи..и е най-студено![]()
![]()
даа бе ...преди 15 не`а да ме видити на даскало
![]()
![]()
![]()
![]()
awerw♥
Има нещо такова.Първоначално написано от Sashakiss
Иначе не ми пука особено... май. Стига и да приключваме по-рано, 'щото пък някак не ме кефи идеята да започна от началото на септември и да завърша края на юни.
Ще ходя с пушката ако сме от 1ви септември!
Сладък ангел с непоносимо чувство за хумор
алергичен към безперспективни хора...
Във всички училища в европа се почва преди или на 1ви.Дори тук някой почват на 1ви като например френския лицей.
Пък какво толкова 2 седмици от ваканцията.. голЕм ташак.Който иска да ходи който не иска да не ходи.Техен проблем си е.
Аз подкрепям това!
Прекалено дълга е лятната ваканцията![]()
В чужбина са от 1ви, да, но зимната им е 1 месец и имат още много други и не свършват на 30 юни, а по-рано.
И тва тука го измислиха за да спестят пари от парно зимата.. тцтц![]()
Fall down seven times..
Stand up eight.
Аз чух, че от другата година всички училища от Бг. ще започваме от 1.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Мисля,че в София има един техникум до хладилния завод,мисля,че и той беше някакъв за хладилна техника,в който започват от 1ви.Така са ми казвали,незнам дали е вярно.
Според мен е по-добре да започваме от първи,отколкото от 15ти и после коледната ни ваканция да е по-дълга.Ако го направят така ще бъда доволна.![]()
Fashion is my passion.
Съгласна съм да започваме от 1ви, но тогава да свършваме на 15ти юни, или направо на 30 май![]()
не само, някои професионални училища също са от 1ви (аз едно време бях така)Първоначално написано от Sashakiss
Fuck you You fucking Fuckers
Вие вярвате ли си, че ако го направят от 1ви няма да ходите?! Пха успех...
а по темата.. ако за сметка на това се удължи зимната ваканция съм за! то тази година ще е от 24.12.2010 до 3.01.2011... и така![]()
Само, когато всички около мен са различни, тогава ще бъда на мястото си!
аз пък предлагам 20 август да е учебната година![]()
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
Не.
I roll big like a superstar
I smoke big like a superstar
Bitch I'm a superstar
Догодина очаквайте зимната ваканция от 24.12. до 01.01 хах от масата на даскалоПървоначално написано от IfeTyy
![]()
![]()
побъркаха се тея министри ей
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()