.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Пиенето на вода

Здравейте виждала съм преди подобна тема , но не успях да я намеря така че, реших да пусна нова , ако има нека я заключат .
    Искам да ви попитам какво мислите за пиенето на вода преди , по време и след хранене , защото изчетох едно чудо статии и никъде няма обоснавана теза кога е най-полезно и защо , също така пиенето на топла вода ( по желание на гладно ). В някой прочетох , че не бива да се пие вода по време на хранене , защото разрежда стомашните сокове и пречи на храносмилането . В други пишеше , че е полезно , защото не се преяжда заради чувството на ситост . Вие какво мислите ?
    Perfekt Hair Perfekt body,perfekt lips, perfekt lie...

Супер фен Аватара на zoreto
    ами не знам ,аз по време на ядене не мога да пия вода- не съм свкнала.,но иначе пия когто ми се пие и преди и след ядене ,все ми е тая ,стига де не е докато ям

Град
    Ивагакуре
    Майка ми казва, че не било хубаво да се пие вода по време на ядене.Иначе горещата вода на гладно прочиства организма.
    Green Day BaffaLsc
    TFK
    Naruto Darker Than Black Fullmetal Alchemist D Gray Man
    Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.

Не трябва да се пие вода по време на хранене, аз не обичам да пия и непосредствено преди/след. Според мен 30минути преди ядене и 1 час след, е най-добре.

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Цитирай Първоначално написано от Fx1
    Не трябва да се пие вода по време на хранене, аз не обичам да пия и непосредствено преди/след. Според мен 30минути преди ядене и 1 час след, е най-добре.
    Точно така

Мега фен Аватара на Infinity
    Обичам водата и я пия почти постоянно.
    Преди време си засекох , че пия около 4л. лятото , но това е
    друга тема ..
    Иначе знам , че не е хубаво да се пие вода около 30-60мин. след хранене , за да могат да се усвоят хранителните вещества правилно , но дали е така 100 % не мога да потвърдя.
    Все пак желателно е да не го правиш , защото и стомахът се разширява така.
    / при обилното пиене на вода , непосредствено след хранене /
    Всичко това знам от несигурни източници и за жалост не мога
    да ти помогна със нищо на 100 % , но пък мисля , че това
    е общата информация , която надявам се да ти помогне.
    To infinity and beyond.

Супер фен Аватара на fatrat
    10 15 min преди или след ядене за да не ти разрежда стомашните сокове!

чувала съм, че от вода след хранене се пълнее/тук някой във форума го беше споменал/

Супер фен Аватара на AutomatiC
    преди и след хранене не пия вода,а според храната,
    ако е суха пия нещо с нея..
    http://www.panoramio.com/user/598821
    it's all a theatre and i'm never myself..

Супер фен Аватара на brokeninside13
    Не знам дали е полезно или не, но не сядам на масата без да съм си сипала вода!!!

Голям фен Аватара на LaffyTaffy
    Цитирай Първоначално написано от BeezyJey
    Майка ми казва, че не било хубаво да се пие вода по време на ядене.Иначе горещата вода на гладно прочиства организма.
    Не топла, а преварена. Иначе си пия вода когато ми се пие не ме интересува дали ще е преди или след хранене и дали е полезно или не , даже и повреме на ядене много рядко ще се случи да не си сипя една чаша. Попринцип не знам водата да е вредна за организма и да има някакво значение дали сепие на гладно или - не. Знам, че плодове е хубаво да се ядат на гладно защото се разграждат по-бързо от другите храни и така организма по-лесно приема всичките витамини.

Супер фен Аватара на fuckme
    Цитирай Първоначално написано от Fx1
    And man you'll never know, whats inside my electronic brain.

Супер фен Аватара на Sigrina
    Град
    София
    Като човек, който е учил повече биология, анатомия и физиология от 90% от хората в този форум мога да ти кажа, че не е полезно да се пие вода преди хранене, поне 30-40 минути. Като за след хранене пак важи същото.
    Но ако си жадна, по-добре пий, защото около 75% от мозъка ти са вода. Трябва да се сещаш да пиеш вода достатъчно пъти на ден, без да си жадна и това се отнася за всички хора. Когато усетиш жажда вече си се дехидратирал, кръвта започва да се сгъстява и всички процеси в организма започват да протичат все по-бавно.

Супер фен
    Аз постоянно пия вода, вьобще течности. На масата изпивам по 2-3 чаши вода. Просто така съм свикнала, не ме интересува дали е полезно или не, до сега нищо не ми е ставало.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си