.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Тема: Нике

Нике

Добър ден на всички! Искам да попитам някой поръчвал ли си е нещо от:
    http://www.nikebulgaria.com доставките точни ли са?

На български се пише Найк, а не Нике. Поръчвал съм си маратонки и всичко беше точно - коректни са.

Супер фен Аватара на dead_princess
    ^ точно от там произлиза името на марката

Цитирай Първоначално написано от DaveDresden
    На български се пише Найк, а не Нике. Поръчвал съм си маратонки и всичко беше точно - коректни са.
    набързо го написах...

Мега фен
    Точно Нике си е, ако отидеш в някоя друга държава и кажеш Найк, в повечето случаи ще те гледат ей така .

Цитирай Първоначално написано от PinkFloydSound
    Точно Нике си е, ако отидеш в някоя друга държава и кажеш Найк, в повечето случаи ще те гледат ей така .
    Какво имаш предвид под "друга държава", английското произношение не е ли точно "найк"?
    Male

Ти сериозно ли?

Аз пък мислех, че е Найки

Мега фен Аватара на Infinity
    Хмм , интересно ми е какво имате предвид под " някой друга държава " , защото аз съм си купувала найкове и от Гърция, и от Австрия и навсякъде си ги наричат Найк , ноо..
    To infinity and beyond.

О, стига, бе! Всеки месец ли ще го водите тоя спор? Найк, Нике или Найки - и трите са верни. Къде какво се използва повече е все тая. И, да, Бянка е права - името идва от Богинята Нике.
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

За какво се спори тука бе, вие луди ли сте? На български се пише и произнася Найк. Някой казват и Найки, не е грешно, но никога не съм чул някой да пише или произнася Нике. В друга държава може и да е различно, аз говоря за България. Иначе е вярно, че Nike идва от гръцката богиня Нике. Просто не се произнася, нито се пише така никъде...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от terrorclub
    разбрала-недоразбрала е бияница и говори пак наизуст
    гледай да не ме наричаш така.

И по Фокс Лайф преди даваха някакви репортажи и казваха Нике. Аз мисля,че са Найк обаче. Както и да е. Не съм поръчвала от тоя сайт..

Фен Аватара на Coke
    Град
    София
    Не мога да разбера защо поръчвате от сайтове вместо да отидете и да видите на място?!А цените в конкретния сайт са най-малко х2.. Колкото до името,аз го знам като Найк и никога,никъде не съм чувала да казват Нике,още по-малко Найки(т'ва звучи като дънкита и др. там преиначени думички на диалект..).

Мега фен
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nike,_Inc.
    Айде ибети са.

То и аз не бях права за Нике, ама в никакъв случай не е Найк и го знаех още от самото начало.

Фен Аватара на Coke
    Град
    София
    Не всичко написано в Уикипедия е вярно..Още повече,че в българската статия го пише и по трите начина.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nike,_Inc.
    Айде ибети са.

То и аз не бях права за Нике, ама в никакъв случай не е Найк и го знаех още от самото начало.
    http://www.sportdepot.bg/brands/52-nike

Тука спорим как се пише и произнася на български. Аз лично продължавам да твърдя, че на български се произнася и пише Найк. За другите езици незнам дали е така. Защо даваш линкове на английски?

"Името се променя на „Найк“ през 1978, на името на гръцката богиня на победата Нике."

Хем живеете в България, хем знаете, че в другите страни се произнасяло по еди къв си начин и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не било Найк... нямам думи

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    Цитирай Първоначално написано от Whoopdedoo
    Хем живеете в България, хем знаете, че в другите страни се произнасяло по еди къв си начин и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не било Найк... нямам думи
    тя баницата е някъв ВИП майна и си говори собствен език и по другите държави са длъжни да го знаят
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Същио кур като "Левис" и "Ливайс"...

Произнася се Найк.Никога не съм чувала някой да го нарича Нике.
    Fashion is my passion.

Цитирай Първоначално написано от terrorclub
    Цитирай Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
    О, стига, бе! Всеки месец ли ще го водите тоя спор? Найк, Нике или Найки - и трите са верни. Къде какво се използва повече е все тая. И, да, Бянка е права - името идва от Богинята Нике.
    кво е права,като това го казахме аз и умрелата_принцеса?
    И като тя го е повторила, го прави по - малко вярно, nice.
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Пфу.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си