Добър ден на всички! Искам да попитам някой поръчвал ли си е нещо от:
http://www.nikebulgaria.com доставките точни ли са?
На български се пише Найк, а не Нике. Поръчвал съм си маратонки и всичко беше точно - коректни са.
Точно Нике си е, ако отидеш в някоя друга държава и кажеш Найк, в повечето случаи ще те гледат ей така.
Какво имаш предвид под "друга държава", английското произношение не е ли точно "найк"?Първоначално написано от PinkFloydSound
![]()
Male
Хмм , интересно ми е какво имате предвид под " някой друга държава " , защото аз съм си купувала найкове и от Гърция, и от Австрия и навсякъде си ги наричат Найк , ноо..![]()
![]()
![]()
To infinity and beyond.
О, стига, бе! Всеки месец ли ще го водите тоя спор? Найк, Нике или Найки - и трите са верни. Къде какво се използва повече е все тая. И, да, Бянка е права - името идва от Богинята Нике.
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
За какво се спори тука бе, вие луди ли сте? На български се пише и произнася Найк. Някой казват и Найки, не е грешно, но никога не съм чул някой да пише или произнася Нике. В друга държава може и да е различно, аз говоря за България. Иначе е вярно, че Nike идва от гръцката богиня Нике. Просто не се произнася, нито се пише така никъде...
гледай да не ме наричаш така.Първоначално написано от terrorclub
И по Фокс Лайф преди даваха някакви репортажи и казваха Нике. Аз мисля,че са Найк обаче. Както и да е. Не съм поръчвала от тоя сайт..
Не мога да разбера защо поръчвате от сайтове вместо да отидете и да видите на място?!А цените в конкретния сайт са най-малко х2.. Колкото до името,аз го знам като Найк и никога,никъде не съм чувала да казват Нике,още по-малко Найки(т'ва звучи като дънкита и др. там преиначени думички на диалект..).
http://en.wikipedia.org/wiki/Nike,_Inc.
Айде ибети са.
То и аз не бях права за Нике, ама в никакъв случай не е Найк и го знаех още от самото начало.
Не всичко написано в Уикипедия е вярно..Още повече,че в българската статия го пише и по трите начина.![]()
http://www.sportdepot.bg/brands/52-nikeПървоначално написано от PinkFloydSound
Тука спорим как се пише и произнася на български. Аз лично продължавам да твърдя, че на български се произнася и пише Найк. За другите езици незнам дали е така. Защо даваш линкове на английски?
"Името се променя на „Найк“ през 1978, на името на гръцката богиня на победата Нике."
Хем живеете в България, хем знаете, че в другите страни се произнасяло по еди къв си начин и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не било Найк... нямам думи
тя баницата е някъв ВИП майна и си говори собствен език и по другите държави са длъжни да го знаятПървоначално написано от Whoopdedoo
![]()
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
![]()
Произнася се Найк.Никога не съм чувала някой да го нарича Нике.![]()
Fashion is my passion.
И като тя го е повторила, го прави по - малко вярно, nice.Първоначално написано от terrorclub
![]()
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh