- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Помощ за 2 задачи по математика..
12x-11=5 ---> това го решавам до някъде ма не го решавам правилно :s
3x + m=x + 3 ----> нямам си и идея как се решава
Първата
12х - 11= 5
12х = 5 + 11
12х = 16 /:12
х = 16 върху 12
След това съкращаваш на 2.Получава се 8 върху 6.Отново съкращаваш на 2 получените 8 и 6 и се получава 4 върху 3.
Отговор: х = 4 върху 3
Втората и аз не знам как се решава
Надявам се да съм помогнала .
Поне дай уcлоBието на задачите
2рата задача кфо ce търcи ф нея ?!?
риза/тениска, спортни панталони, обувки официални +/- сако, е това е моят стил![]()
![]()
![]()
даскалката това ни даде няма нищо на 2рата задача никакво условие помогнахте ми за 1вата просто я просна на даската и каза да я решим за домашна
даскалката това ни даде няма нищо на 2рата задача никакво условие помогнахте ми за 1вата просто я просна на даската и каза да я решим за домашна
2x=3-m
x=(3-m) / 2
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
абе и аз го реших това така но си мислех че е грешно и го задрасках мс мнПървоначално написано от Chacho
Първоначално написано от shadow2323
Споко, това е.![]()
~* Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano*~![]()
![]()
съгласна съм ...Но мисля че трябва да се изчисли кои стойности приема m смисъл 1.m трябва да е различно от 3, защото не може да бъде 0/2 2. m > 0 надявам се да не греша....Първоначално написано от Chacho
![]()
Първоначално написано от miskaprizZ
Ъъъъъ защо да не може? 0/2=0 Duuuhh.. Иначе нямаш m.x=на нещо си, че да правиш отделни случаи. Всичко си е наред.![]()
~* Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano*~![]()
![]()
Смятам се за доста добър в математиката и ще ти кажа само: 1. Предложеното решение е вярно; 2. Със сигурност задачата е от типа "При каква стойност на m, x е ..."Първоначално написано от Chacho
![]()
Или това, или просто да покаже на решаващият, че освен цифри може да видят и параметри. Поне като съдя по трудността на първата задача.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.